Blogs Trending

Pieter Jan Hagens Ziek

Pieter Jan Hagens Ziek | Hij is een radio- en televisiepersoonlijkheid in Nederland, wiens naam Pieter Jan Hagens is. Enkele van zijn bekendste credits zijn de presentaties van EenVandaag, Jules Unlimited en Buitenhof. Ook zijn radioprogramma Spijkers met Koppen werd door hem gehost.

Pieter Jan Hagens Ziek
Pieter Jan Hagens Ziek

Pieter Jan Hagens is terug op televisie als presentator van EenVandaag en Buitenhof, na ruim een ​​jaar op pad met zijn gezin. Samen met zijn vrouw reisde hij over de Atlantische Oceaan naar Suriname en weer terug. Door deze reis zijn we nog hechter geworden.”

Na de gevolgen van corona te hebben ondervonden, is de 96-jarige Jan uit Erp zondag overleden. Vanaf dat moment tot het einde zorgde zijn zoon Pieterjan voor hem. In de woorden van een van de personages: “we voelen ons alsof we in een afschuwelijke film zitten.”

Op zaterdag voelde Jan zich beroerd en moest hij thuisblijven. Hij begon de controle over zijn lichaam te verliezen en dreef uiteindelijk in een uitzinnige staat van bewustzijn. Er waren twee opties die door de arts aan de familie werden gepresenteerd.

Leg hem in het ziekenhuis op een beademingsapparaat of laat hem thuis in zijn vertrouwde omgeving. Zijn zoon Pieterjan legt uit dat ze voor de laatste optie zijn gegaan. Jan is volgens familieleden zondag overleden.

Toen Jan aan het begin van de coronacrisis nog bij bewustzijn was, maakte hij melding van een oorlogssituatie in de wereld. Toen hij jonger was, was Pieterjan zich bewust van zijn betrokkenheid bij de oorlog.

Hij was in staat om werk te vermijden door valse paspoorten te gebruiken. Toen de strijd gaande was, moest hij de hele tijd ondergedoken blijven. De enige persoon die hij nu kon zien, was hijzelf.”

In zijn laatste weken mocht Jan vanwege zijn leeftijd maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Zijn familie, waaronder Pieterjan en zijn twee zussen, mochten hem vergezellen naar het ziekenhuis.

Een stroomstoring vond maandagavond plaats toen Pieter Jan Hagens zijn toespraak hield op NPO 1 tijdens het EenVandaagdebat. Hij wilde het programma beëindigen voordat het zou eindigen.

Pieter Jan Hagens Ziek
Pieter Jan Hagens Ziek

Eén-op-één debatten tussen Geert Wilders en Mark Rutte behoorden tot de hoogtepunten van het EenVandaag-debat, dat drie dagen in Amsterdam plaatsvond. Wilders en Rutte kregen de gelegenheid om twee zaken te bepleiten: de ene werd voorgesteld door Wilders en de andere door Rutte.

Pieter Jan Hagens wilde de show voortijdig beëindigen nadat hij het onderwerp van Wilders had besproken.
Pieter Jan was op dat moment helemaal vergeten dat Rutte de taak toegewezen had gekregen.

Wilders sloot zijn opmerking af met te zeggen: “Met premier Rutte zou Nederland één grote sloppenwijk worden”, en de AvroTros-presentator wilde afsluiten met: “Mag ik u bedanken, meneer Rutte en meneer Wilders? Ja, heel erg bedankt voor het afronden van deze discussie.”

Het is ongeveer een jaar geleden dat Pieter Jan Hagens terugkeerde naar de arbeidsmarkt. Tot zijn vaste selecties behoren onder meer EenVandaag en Buitenhof. De zeilboot Lola, die vlak bij onze woonboot in het water ligt, zie ik af en toe vanaf mijn balkon thuis in Amsterdam-Noord.

“Als ik erover nadenk, vraag ik me af of we echt met dat schip de Suriname-rivier zijn opgevaren. Waren we inderdaad op een reis die duizenden zeemijlen besloeg en ons in contact bracht met iedereen die we tegenkwamen? We zijn zo ver weg van onze bestemming nu het normale leven weer normaal is. Ik kan niet geloven wat ik meemaak.

Desalniettemin heeft het zowel Renske als mij een verkwikkende uitbarsting van enthousiasme gegeven. Ik heb een ongelooflijke tijd gehad.”

Rutte was compleet verbijsterd door de situatie, net als de rest van de wereld. Tegen Pieter Jan mompelde hij: ‘Ik geloof dat we nog een… verklaring hebben.’ Naderhand leek de presentator overrompeld en riep hij uit:

Pieter Jan Hagens Ziek
Pieter Jan Hagens Ziek

“Oh! Sigrid Kaag, een lid van het panel van partijleiders dat daar was, maakte de volgende opmerking: “de economie.” De De Grote Geschiedenisquiz, die hij deelde met Jort Kelder was in 2016 de 15e editie van de wedstrijd.

You may also like...