Pieter Jan Hagens Leeftijd | Pieter Jan Hagens is een Nederlandse radio- en televisiepresentator. Hij staat bekend om het presenteren van onder meer EenVandaag, Jules Unlimited en Buitenhof.

Pieter Jan Hagens Leeftijd
Pieter Jan Hagens Leeftijd

Als radiopresentator stond hij bekend om zijn show Spijkers met Koppen.
Hagens volgde de middelbare school in Amersfoort voordat hij zijn opleiding aan de Universiteit van Utrecht voortzette. Hij zal dit onderzoek niet kunnen afronden.

Hij is sinds 1982 in dienst bij de VARA-radio en sinds 1987 bij de televisiezender van het bedrijf. Tijdens de VARA presenteert hij Jules Unlimited.

In 1995 verhuist hij naar Veronica, Californië, waar hij talkshows produceert. Op de radio, in het Radio 1-nieuws, is hij te horen over de situatie. Hagens neigt steeds meer naar actualiteitengerichte programmering.

Een tijdlang host hij Netwerk en in 2007 neemt hij de host van One Today over van Karel van de Graaf. Buitenhof is een project dat hij in 2010 startte.

In de jaren 2008 tot 2011 was hij presentator van het populaire Nederlandse televisieprogramma Wie is de Mol? Art Rooijakkers nam het over als presentator van de show nadat hij was ontslagen.

Pieter Jan Hagens Leeftijd
Pieter Jan Hagens Leeftijd

In 2016 won hij samen met Jort Kelder de 15e editie van De Grote Geschiedenisquiz, die werd gehouden in Amsterdam.

Pieter Jan Hagens, presentator van de televisieprogramma’s EenVandaag en Buitenhof, begon eerder dit jaar aan een zeiltocht van een jaar met zijn vrouw Renske.

Afgelopen weekend is de groep avonturiers vertrokken vanaf de Kaapverdische eilanden richting Suriname.

De zeilboot van Lola, Pieter Jan Hagens en Renske gleden begin juni geruisloos, bijna kabbelend, langs de kusten van België en Frankrijk, waardoor ze dichter bij hun bestemming kwamen.

De Kaapverdische Eilanden, Madeira en Suriname waren allemaal nog ver weg voor de onverschrokken ontdekkingsreizigers. ,,We aten een visschotel en dronken een glas witte wijn, en het was absoluut heerlijk”, herinnert de AvroTros-presentator zich.

“We keken uit naar het moment waarop de vakantie zou eindigen en de reis zou beginnen.”Pieter Jan Hagens is sinds augustus vorig jaar weer aan het werk. Traditiegetrouw presenteert hij EenVandaag en Buitenhof.

“Terwijl ik in Amsterdam-Noord woon, kijk ik af en toe vanaf mijn balkon uit op onze zeilboot Lola, die naast onze woonboot in het water ligt.” Dan begin ik me af te vragen of we echt met die boot de Suriname rivier op zijn gevaren.

Waren we echt op een reis van duizenden zeemijlen en kwamen we oog in oog te staan ​​met al die mensen onderweg? Nu het leven weer normaal is geworden, lijkt onze reis in de verte al ver weg.

Dat blijkt een droom te zijn. Renske en ik daarentegen hebben er allebei veel nieuwe energie door gekregen. “Het was absoluut fantastisch.”

Zijn eerdere werk omvat de bekroonde documentairereeks ‘Hoge Bomen’, die werd uitgezonden op PBS. De biografie van Prins Bernhard, die als onderdeel van deze serie werd uitgezonden, werd bekroond met een Nederlandse Academy Award voor het beste educatieve televisieprogramma.

Ook het interview met prins Willem-Alexander, dat plaatsvond ter gelegenheid van zijn veertigste verjaardag, was een memorabel moment op televisie.

Pieter Jan Hagens Leeftijd
Pieter Jan Hagens Leeftijd

Pieter Jan Hagens weet zich te amuseren tijdens het spelen in een zaal. Door zijn gedegen voorbereiding en ontspannen manier van presenteren draagt ​​hij niet alleen bij aan de inhoud en scherpte van de vergadering, maar ook aan de prettige sfeer.

Pieter Jan Hagens Leeftijd

63 Years