Piet Costa Afkomst | Toen Ayla Mintjes nog een kind was, was haar vader een schietpartij in Amsterdam. Ayla Mintjes was een kind toen haar vader Piet Costa een schietpartij maakte.

Piet Costa Afkomst
Piet Costa Afkomst

De afgelopen maanden is er een toename van het aantal kilo’s cocaïne dat Roger P., ook wel bekend als ‘Piet Costa’, zou hebben geïmporteerd.

De man is dit jaar niet alleen verantwoordelijk voor de inbeslagname van respectievelijk 1.015 en 3.776 kilo drugs, maar ook voor de invoer van 1.200 kilo drugs, die tot nu toe in beslag zijn genomen.

Maandag vindt een tweede voorlopige zitting plaats tegen P., de man die een rol van betekenis moet spelen in het strafrecht.

Drie medeverdachten stonden ook terecht voor vermeende medeplichtigheid aan de smokkel van bijna 4.000 kilo cocaïne naar de Verenigde Staten in 2016.

Een bron van verdenking is gebaseerd op versleutelde berichten van EncroChat, die dankzij een hack door de politie live konden worden gelezen. Andere bronnen van verdenking zijn versleutelde berichten van andere bronnen.

Bespreking van de recordbrekende cocaïne-import van 25.000 kilogram, zoals voorgesteld door P., is van cruciaal belang. Voor het lieve bedrag van drie miljoen euro zou de Rotterdamse drugsbaron Roger P., alias Piet Costa, geprobeerd hebben rivalen te laten arresteren en martelen in Dubai, maar dat is niet gelukt.

Piet Costa Afkomst
Piet Costa Afkomst

“Ik heb Interpol hier en ze zijn corrupt”, zegt de auteur.Piet Costa’s (49) en zijn medewerkers worden vaak in verband gebracht met omkoping. In zijn ‘flat’ in de Rotterdamse haven zouden politie-aanwezigheid en douanebeambten aanwezig zijn geweest.

Gekraakte PGP-berichten, die Het Parool citeert, tonen aan dat de drugsbaron ook kon rekenen op corrupte contacten in Dubai, zo blijkt uit Het Parool.

“We kunnen ze laten arresteren en beschuldigd van spionage. Daarna worden ze gemarteld om informatie te verkrijgen “De bijnaam ‘Luxuryballoon’ werd vorig jaar door ene ‘Slempo’ gebruikt om te communiceren met een persoon die de naam ‘Luxuryballoon’ droeg .

In deze zaak gaat het volgens de politie om communicatie tussen Robin van O. en Roger P. Het duo is inmiddels aangehouden op verdenking van grootschalige drugshandel en het bezit van zogenaamde ‘martelcontainers’ in Wouwse Plantage, Nederland.

Na de ligplaats op Azaim zou het plan om rivalen van P. in Dubai te laten opsluiten en vasthouden door een overheidsinstantie een nieuwe en complexere vorm hebben gekregen.

Interpol en de geheime dienst van Dubai wilden dat de groep rond P. zo goed mogelijk zou zijn in ruil voor drie miljoen euro. “Ik heb de helft al betaald en de andere helft zal worden betaald nadat de resultaten binnen zijn”, zei Roger P., zijn vertrouwen in het proces uitdrukkend.

Ali D. zou al zijn bezittingen in Dubai kwijtraken en overgaan naar de gevangenis.”Ze gaan hem volledig neuken,” zei Slempo. “Ze stellen dat het in de regel on hold moet. Dat is echter zo.

Alles aan deze ezel is gebaseerd op zijn of haar eigen naam. Ze hebben een groot aantal extra panden ontdekt.”Het plan is nog niet uitgevoerd. Zowel de ‘Slempo’ als de ‘Luxuryballoon’ worden gelanceerd op 22 juni 2020.

Piet Costa Afkomst
Piet Costa Afkomst

P. wordt beschouwd als een van de belangrijkste cocaïnehandelaren in Nederland. Hij had tienduizenden mensen kunnen doden met de smokkel die hij meebracht uit Costa Rica, waar hij al jaren woonde.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *