Blogs Trending

Peter Pannekoek Lengte

Peter Pannekoek Lengte | Naast cabaretier is Peter Pannekoek ook tekstschrijver. Amusement/Jeugd, een productie van BNNVARA, is geregisseerd door Jop Pannekoek en geproduceerd door Kathleen Warners, zoon van regisseur en producent Jop Pannekoek.

Peter Pannekoek Lengte
Peter Pannekoek Lengte

In 2006 werd Pannekoek uitgeroepen tot winnaar van de Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Competition. Van 2007 tot nu is hij een vaste artiest op de Comedytrain. Het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma’s als Koefnoen, The Daily Show en Dit was de nieuws hebben allemaal content van hem op hun pagina’s staan. Ook Radio 538 en 3FM zonden zijn column uit.

Toen hij in 2010 optrad met het toneelstuk De Laatste Pannekoek, trad hij exclusief op voor Theater Bellevue. Op het oudejaarscongres van Theo Maassen in 2013 was hij het voorprogramma van de try-outs van Theo Maassen.

Verder presenteerde hij van september 2014 tot september 2016 op zondagavond doordeweeks het televisieprogramma De Wereld Draat Door.

Peter Pannekoek maakte in seizoen 2015-2016 zijn professionele theaterdebuut met de voorstelling Soft Inside. Peter Pannekoek is sinds 2017 de vaste aanvoerder van de ploeg, zo blijkt uit de laatste berichten. Hij trad ook regelmatig op in The Roast, waar hij optrad als striptekenaar.

Naast cabaretier en stand-upcomedian is hij ook songwriter. Propria Cures, het studententijdschrift dat hij redigeerde, evenals Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws, waren enkele van de plaatsen waaraan hij met tekst bijdroeg. Ook Radio 538 en 3FM zonden zijn column uit.

Peter Pannekoek Lengte
Peter Pannekoek Lengte

Als het om Nederlands cabaret gaat, behoort Peter Pannekoek tot de besten. De Neerlands Hoop werd hem toegekend voor zijn laatste optreden, het veelgeprezen ‘Later was alles beter’. Winnaar van de prijs wordt erkend als de meest veelbelovende theatermaker met de meeste kans op succes in de toekomst.

Nu neemt hij voor het eerst deel aan de beroemde oudejaarsavondconferentie. Besloten is dat de messen geslepen worden.Later was alles beter’ is de tweede theatervoorstelling van Peter Pannekoek, waarin de cabaretier uitlegt waarom hij de schandpaal mist en gedurfde voorspellingen doet.

“Ik eet ook vlees, maar ik ben ervan overtuigd dat de bio-industrie over een eeuw de vloek van de mensheid zal zijn”, zegt de schrijver.

Met zijn eerste avondvullende voorstelling Soft from the inside stond Peter op 12 november 2016 in Hoogeveen. Hij maakte een sterke indruk op het publiek met zijn flair, zelfspot en een mix van komische en theatrale vertelling. Het onderwerp van deze presentatie was angst en hoe deze invloed kan uitoefenen op iemands leven.

Peter Op 30 november 2019 trad de briljante, gevaarlijke en ontwapenende Peter Pannekoek op met Later alles was beter in een uitverkochte Tamboerzaal.

Peter Pannekoek Lengte
Peter Pannekoek Lengte

Op de Nederlandse versie van Comedy Central Roast is Pannekoek de enige deelnemer die aan alle drie de seizoenen van de show heeft meegewerkt. Gordon, Giel Beelen en Johnny de Mol behoorden tot de branders die hij tussen 2016 en 2018 roosterde.

Peter Pannekoek Lengte

179 cm

You may also like...