Oscar Hammerstein Vermogen | Oscar Hammerstein is een voormalig Nederlandse advocaat die nu in de Verenigde Staten werkzaam is. Oscar Hammerstein is een visueel arresterende advocaat. Hij heeft onlangs een boek gepubliceerd waarin zijn tumultueuze levensverhaal wordt beschreven.

Oscar Hammerstein Vermogen
Oscar Hammerstein Vermogen

Ik had een kleine rol in die roman, die goede herinneringen oproept aan mijn tijd als onderzoeker bij de federale onderzoeksafdeling.

Hij concentreert zijn boek op drie gebeurtenissen: het moment dat hij vernam dat zijn hiv-virus bij hem was geconstateerd, zijn gevangenschap in verband met beschuldigde witwasactiviteiten en de moord op zijn maat Pim Fortuyn.

Wanneer de paden van Hammerstein en ondergetekende elkaar weer kruisen, is het in 1994 dat de tweede gebeurtenis plaatsvindt. Ik werd toen ingedeeld bij de zogenaamde Kolibrie-ploeg, waar ik FIOD-rechercheur was. Er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld waarin coderekeningen, drugsgeld en witwasoperaties een belangrijke rol speelden.

Hammerstein was het achtste kind in een gezin van tien kinderen. Na het behalen van zijn Atheneum B-diploma volgde hij het advies van zijn vader op en schreef hij zich in 1975 in aan de Universiteit van Leiden, waar hij in 1981 de bachelor burgerlijk recht behaalde.

Lid van de Leidse studentenvereniging ‘Minerva’ tijdens zijn universitaire jaren. Hij heeft ook gewerkt als freelance schrijver. Onder zijn banden was Pro Patria, algemeen bekend als Student Defense, waarvan hij een van de oprichters en president was.

Oscar Hammerstein heeft aangekondigd na 40 jaar in het vak met pensioen te gaan. In het meest recente nummer van Quote uit hij zijn ongenoegen over de publicatie door in een chat melding te maken van zijn eerste verdiende miljoen dollar. ‘Achteruit kijken heeft geen zin; je moet in het nu leven en uitkijken naar de toekomst.’

Oscar Hammerstein Vermogen
Oscar Hammerstein Vermogen

In februari 2011 kwamen Spong en Hammerstein tot een wederzijds akkoord. Het is altijd een raadsel geweest waarom. Zo openden Hammerstein en zijn medewerkers hun eigen kantoor aan de Herengracht onder de naam Hammerstein Advocaten NV.

De bezittingen van Hammerstein zijn in beslag genomen door Riny Schreijenberg, zo bleek een week na het incident. Schreijenberg beweerde dat Hammerstein, die hem in 2005 vertegenwoordigde in een geschil met Sony Music Entertainment, niet was verschenen en dat hij zijn recht op beroep had verloren.

Hij beweerde dat hij 7 miljoen euro tegoed had voor schade veroorzaakt door Hammerstein, die in die zaak zijn advocaat was.De Rechtbank Amsterdam heeft bij tussenvonnis van 1 februari 2012 de vorderingen van Schreijenberg voor een deel van de schadevergoeding van in totaal circa € 300.000 toegewezen en hem opgedragen aanvullend inzicht te geven in een ander deel van de schade.

In een definitieve uitspraak van 18 juli 2012 wees de rechtbank de gehele vordering van Schreijenberg af en werd Schreijenberg veroordeeld tot vergoeding van de kosten van € 14.258,00 aan de rechtbank.

Dit besluit is genomen door drie rechters, de heer PW van Straalen, de heer RHC van Harmelen en de heer KA Brunner, en is op 18 juli 2012 in het openbaar uitgesproken. De definitieve uitspraak is echter niet openbaar gemaakt.

Iemand met gevoel voor humor, Oscar Hammerstein De verhoren waren een moeilijke ervaring. Hij werd vaak vergezeld door Gerard Spong, die later zijn medewerker zou worden, en een andere advocaat. een reeks verhoren met drie advocaten, van wie er één een vermoedelijke verdachte was Fascinerend, leerzaam en een mentale uitdaging tegelijk.

Uit het volgende fragment uit de roman blijkt duidelijk dat de komedie, die vaak seksueel van aard is, aanwezig is: ‘Nadat de verhoren een paar dagen hadden geduurd, haalde een van de twee rechercheurs een bekende truc uit met de andere rechercheur.

Hij vertelde me dat ik niet langer verplicht was om naar hen te verwijzen bij hun achternaam, maar eenvoudig naar hen kon verwijzen als Marcel en Edward. Dat vond mijn goedkeuring. Mijn bezwaren kwamen naar voren toen ze mij korte tijd daarna als Oscar aanspraken.

Oscar Hammerstein Vermogen
Oscar Hammerstein Vermogen

Bij mijn weten was dat geen onderdeel van de onderhandelingsovereenkomst. Het gevolg was dat ik gedurende een aantal dagen beide rechercheurs bij hun voornaam aansprak, ook al waren ze gedwongen om me met opeengeklemde tanden aan te spreken als meneer Hammerstein.

You may also like...