Onana Leeftijd | André Onana is een Kameroense voetballer die als verdedigende middenvelder speelt. Ajax tekende hem in januari 2015 als vrije agent nadat hij was ontslagen uit zijn spelersontwikkelingscontract bij FC Barcelona. Hij maakte zijn debuut in 2015 als gevolg van zijn spelersontwikkelingscontract bij FC Barcelona.

Onana Leeftijd
Onana Leeftijd

Onana maakte in 2016 zijn profdebuut in het Kameroons voetbalelftal. Over de gemiddelde leeftijd van de Ajacieden is Onana zeer te spreken.Andre Onana had de indruk dat hij in de nabije toekomst niet zou kunnen doorbreken in het eerste elftal van FC Barcelona. Daarom besloot hij eens rond te kijken.

Ajax is gekozen omdat het een serieuze kans biedt aan jong talent. Onana deed onderzoek naar de gemiddelde leeftijd van de kandidaten voordat ze de beslissing nam.In het meest recente nummer van Ajax Life gaat de Kameroenese doelman in op zijn redenen om naar Amsterdam te willen verhuizen.

Onana voltooide zijn transfer in januari 2015, nadat Barcelona ermee instemde hem onmiddellijk van zijn contract te ontheffen.In februari vloog ik naar Amsterdam om mijn familie te bezoeken. De weersomstandigheden waren extreem uitdagend omdat het extreem koud was.

En ik moest me weer helemaal opnieuw leren aanpassen. Ik had mijn Spaans verbeterd, maar ik kon nog steeds niet in het Engels communiceren. Daardoor had ik moeite om met de meeste spelers en trainers te communiceren.”

Reuters meldt dat op donderdag 29 oktober Ajax Amsterdam bekendmaakte dat doelman Andre Onana weer in het eerste elftal was gaan trainen nadat Maarten Stekelenburg voor de rest van het seizoen was uitgeschakeld vanwege een blessure.

Onana Leeftijd
Onana Leeftijd

Na hoger beroep heeft het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) de schorsing van Onana teruggebracht van een jaar naar negen maanden nadat het bestuursorgaan van de Europese Unie, de UEFA, hem in februari schuldig had bevonden aan dopingovertredingen.

Onana, wiens schorsing op 4 november afloopt, mocht in september terugkeren naar de training van het eerste elftal, maar de club koos ervoor om hem op te nemen in de selectie Onder-23.

Onana verruilde zijn rugnummer 1 voor zijn oude rugnummer 24 aan het begin van het seizoen 2018/19, daarbij verwijzend naar het feit dat het seizoen 2016/17 met rugnummer 24 aanzienlijk succesvoller was geweest dan het volgende seizoen met rugnummer 1 in de voorgaande seizoen.

Onana maakte op 19 september haar Champions League-debuut tegen AEK Athene, waarin ze een doelpunt maakte. Toen hem werd gevraagd naar de vorderingen van Onana na de thuiswedstrijd van het team tegen Bayern München, verklaarde Edwin van der Sar dat hij op weg was om die van de doelman van het andere team, Manuel Neuer, te bereiken.

In totaal wist hij zijn doel aan het einde van 2018 843 minuten schoon te houden. In januari 2019 werd hij door de Afrikaanse voetbalbond uitgeroepen tot beste keeper van Afrika. In zijn eerste seizoen bij Ajax speelde hij een belangrijke rol bij de opmars van de club naar de halve finales van de Champions League en de Double.

Onana Leeftijd
Onana Leeftijd

Hierdoor kreeg hij de eerste en tweede prijs. Het contract van Onana bij Ajax is na overeenstemming tussen beide partijen verlengd tot 30 juni 2022.

Onana Leeftijd

25 Years