Olav Mol Ziek | De heer Olav Mol is een bekende Nederlandse analist en presentator van de Formule 1-serie. Mol was dj voor zijn Formule 1-avontuur, maar verzorgt sinds 1991 undercover bescherming, toen hij nog als Formule 1-commentaar aan het werk was. Hij staat bekend om zijn milieuvriendelijke manier van transporteren.

Olav Mol Ziek
Olav Mol Ziek

Olav Mol wordt gechanteerd door een man die beweert dat zijn vrouw hem bedriegt met de Formule 1-presentator en dreigt hem te ontmaskeren.De vrouw van Mol, die sinds januari aan kanker leed, overleed met hulp van een thuishulp. Mol zou volgens de afperser overspel hebben gepleegd met de huishoudster als hij niet was bedreigd.

In RTL Boulevard legt Mol, die in Spanje woont, uit dat de man met wie hij sprak de weg kwijt was en nu beweert dat ik een relatie heb met zijn vrouw.

Hij ontkent de beschuldigingen categorisch. “Er is geen conflict geweest tussen mij en de huishoudster. Thuis is waar we nog steeds rouwen en het verlies verwerken.”

Mol is uitermate ontevreden over het scenario dat zich in zijn leven heeft voorgedaan. “Dit zijn buitengewoon onhandige dingen: een auto die voor mijn deur geparkeerd staat en wegrijdt als je hem opent, telefoontjes die op ongelegen momenten binnenkomen en niets zeggen.

Dat zijn ongemakkelijke items omdat je over je schouder meekijkt, wat vervelend “Mol drukt zich op deze manier uit:De omroeporganisatie, die 48 jaar oud is, heeft besloten de persoon niet aan te klagen. Gezien het feit dat het zo ver bij mij vandaan is, heeft het geen zin om het te melden.

De Spaanse huishoudster wil echtscheiding aanvragen van haar man. Olav Mol, die de afgelopen dertig jaar als vaste Formule 1-televisiecommentator heeft gewerkt, komt komend seizoen niet bij het Viaplay-team van het Scandinavische NENT. “Als een nieuwe politieke partij het toneel betreedt, kun je er altijd op rekenen dat ze voor iets heel anders gaan.”

Alina Mol is de echtgenote van Olav Mol, die in Nederland als Formule 1-commentator en presentator werkt. Alina, een Cubaanse vrouw, heeft voor de tweede keer het hart van Olav gewonnen nadat hij het verloor aan zijn eerste vrouw, Marjon, die stierf aan nierkanker.

Olav Mol Ziek
Olav Mol Ziek

In juni 2016 stapte Olav Mol in het huwelijksbootje met de Cubaanse Alina. Ze wonen in Calpe, Spanje, met hun vijf honden, en ze zijn heel close. Olav is vader van twee kinderen uit een eerder huwelijk met Marjon en een kleinkind.

Marjon Mol, de eerste vrouw van Olav Mol, stierf in januari 2010 na een lang ziekbed. Volgens de toenmalige berichten op de sociale media van de televisiepresentator: “Gisteravond kwam er een einde aan de strijd van mijn vrouw Marjon met haar ziekte.”

In 2004 verhuisde Mol opnieuw, dit keer naar SBS, waar de Formule 1 in 2006 klaar zou zijn en de Formule 2 in 2007. Mol was in 2007 opnieuw verantwoordelijk voor de uitzendrechten van de Formule 1 , toen de rechten weer werden overgedragen aan RTL. Mol was opnieuw verantwoordelijk voor de uitzendrechten van de Formule 1-races voor RTL GP.

Volgens Mol waren in 2012 tijdens een radio-interview op Radio 538 de uitzendrechten van Sport1 in handen van het bedrijf van Mol en zou Mol de activiteiten van het bedrijf overnemen. Dat RTL destijds de activiteiten zou staken in verband met de uitgifte van de Formule 1 was al langer bekend.

SBS zou ook een sterke kanshebber zijn om de races tot een einde te brengen. Naast Sport1 zou de commerciële Veronica rechten krijgen om aan een aantal races deel te nemen. Het is mogelijk dat deze uitzendingen identiek zijn aan de uitzendingen op Sport1, met uitzondering van de pre- en post-match analyse.

Mol kon er onmiddellijk en zonder problemen intrekken. Mol verklaarde tijdens zijn overstap dat hij van plan was om als commentator te dienen bij de Formule 1-races terwijl hij op locatie was. Toen Veronica terugkeerde naar deze eis na deelname aan de Grote Prijs van Canada in juni, kreeg hij de bijnaam Mol ontslag.

Volgens Veronica was het vanwege de toenmalige economische omstandigheden niet mogelijk om reportages op locatie te maken. Sport1 riep Mol van de Grote Prijs van Groot-Brittannia terug naar het veld, en hij keerde meteen terug naar het veld.

Mol heeft aangekondigd dat de Europese races dit seizoen verreden zullen worden bij de Grote Prijs in Duitsland, die als locatie zal dienen voor de live commentator. Ter voorbereiding op de daaropvolgende races veranderde Ronald van Dam het uiterlijk van Mol.

Als gevolg hiervan tekende Mol in 2013 een meerjarig contract met Sport1 waarin hij alle wereldkampioenschappen en races zal presenteren en becommentariëren, zowel live als on-demand – inclusief pre-race analyse.

Olav Mol Ziek
Olav Mol Ziek

Naast de Veronica-joint venture geeft Mol sinds 2014 ook commentaar op de Veronica-joint venture. In de wintermaanden zendt Mol uit op Sport1, waar hij ook archiefraces en portretten van oud-renners laat zien.