Blogs Trending

Olav Mol Leeftijd

Olav Mol Leeftijd | De heer Olav Mol is een bekende Nederlandse commentator en presentator van de Formule 1-serie. Mol was dj voor zijn Formule 1-avontuur, maar verzorgt sinds 1991 undercover bescherming, toen hij nog als Formule 1-commentaar aan het werk was.

Olav Mol Leeftijd
Olav Mol Leeftijd

Hij staat bekend om zijn milieuvriendelijke manier van transporteren.Per 1 januari 2019 heeft Olav Mol zich teruggetrokken om vanaf 2022 ook commentaar te geven bij Formule 1-races.

Viaplay, een streamingdienst, maakte woensdag bekend dat het twee nieuwe commentatoren heeft aangetrokken, namelijk Nelson Valkenburg en Melroy. Heemskerk, op zijn roster.

Aan de 30-jarige carrière van Olav Mol als Formule 1-commentator komt een einde met de komst van het duo, dat de rest van het seizoen het stokje van hem overneemt.

Viaplay lijkt geen openingen voor hem te hebben. In de woorden van Nrrelund: “Ik heb veel respect voor Olav Mol, die een belangrijke rol speelde in de Formule 1 in Nederland.” “We hebben echter een visie om in de toekomst Formule 1-auto’s te produceren.”

De Nordic Entertainment Group heeft de Nederlandse F1-rechten overgenomen van Ziggo, dat in het voorjaar van dit jaar bekend werd gemaakt (NENT).

Als gevolg hiervan zijn de races vanaf 2022 alleen beschikbaar om te bekijken op Viaplay. Eerder werd ook bekend dat NOS-presentatrice Amber Brandsen zou overstappen naar Viaplay.

Olav Mol Leeftijd
Olav Mol Leeftijd

Nelson Valkenburg is de belangrijkste commentator van het evenement. Hij heeft eerdere ervaring als commentator voor World Endurance Championship- en World Touring Car Championship-races, evenals de 24 uur van Le Mans.

Melroy Heemskerk heeft daarentegen rijervaring waar hij dankbaar voor is. Hij heeft aan verschillende races deelgenomen, waaronder de Saker Sportscar Challenge en Formula Ford.

Naast de twee nieuwe Formule 1-commentatoren zal er ook een Nederlandse pitreporter aanwezig zijn voor de race. Wie het wordt, is nog een raadsel. Hoewel 538 er alles aan doet, hebben we een sterk vermoeden dat de hoofdinterviewer Jack Plooij niet de uitverkorene zal zijn.

In 2004 verhuisde Mol opnieuw, dit keer naar SBS, waar de Formule 1 tot 2006 tot aan zijn pensionering zou worden uitgezonden.

De uitzendrechten voor de Formule 1 werden in 2007 teruggegeven aan RTL, na drie seizoenen weg te zijn geweest van het netwerk. Mol verzorgde dat jaar commentaar en presentatie voor RTL GP.

Uit een radio-interview op Radio 538 met Mol, dat eind 2012 werd uitgezonden, bleek dat de uitzendrechten vanaf 2013 zouden worden overgedragen aan de Nederlandse betaaltelevisiedienst Sport1.

Daarvoor was al langer bekend dat RTL niet langer op dat moment de Formule 1 uitzenden. Het SBS-netwerk zou een sterke kanshebber zijn geweest om de races nog een keer uit te zenden.

Daarnaast zou de commercial Veronica naast de omroep Sport1 de rechten krijgen op enkele races. Met uitzondering van de pre- en postreview-segmenten, zouden deze uitzendingen identiek zijn aan die op Sport1.

Mol keerde aanvankelijk zonder incidenten terug naar haar vorige locatie. Toen hij de overstap maakte, stond Mol erop dat hij live commentaar zou geven bij de Formule 1-races, wat hij ook deed.

Mol stapte uit het team toen Veronica hen begin juni aan deze vereiste herinnerde voor de Grand Prix van Canada. Volgens Veronica was het maken van locatiemeldingen onder de huidige economische omstandigheden niet verantwoord.

Uiteindelijk werd afgesproken dat Mol tijdelijk terug zou keren naar de Grand Prix van Groot-Brittannië, die live werd uitgezonden op Sport1.

Afgezien van de Duitse Grand Prix, verzorgde Mol live commentaar op alle Europese races tijdens dat seizoen, behalve de Duitse Grand Prix.

Daarna tekende Mol eind 2013 een meerjarig contract met Sport1 waarna hij opnieuw alle kwalificatie- en race-evenementen – zowel live als on-demand – inclusief de race-preview zal presenteren en becommentariëren.

Olav Mol Leeftijd
Olav Mol Leeftijd

Vanaf 2014 gaf Mol commentaar op de samenvattingen van Veronica. De zender Sport1 zendt in de wintermaanden ook oude races en coureursportretten uit het verleden uit.

Olav Mol Leeftijd

59 Years

You may also like...