Noa Lang Afkomst | Noa Noll Lang, een vleugelspeler voor de Belgische Eerste Klasse A club Club Brugge en het Nederlands elftal, is een Nederlandse profvoetballer die momenteel voor de club en het nationale team speelt.

Noa Lang Afkomst
Noa Lang Afkomst

Noa Lang speelde in meer dan honderd wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland, maar de twintigjarige aanvaller maakte dit seizoen al een van de meest dramatische veranderingen in de Eredivisie.

Ajax kende eerder een spetterende seizoensstart door drie van hun vier wedstrijden tegen FC Twente te winnen.

De Amsterdammers hadden echter een ommekeer meegemaakt, met name tijdens hun 2-2 gelijkspel met Telstar in een wedstrijd die eindigde in een terugslag voor coach Erik ten Hag, die na de wedstrijd werd ontslagen.

Zelfs de manier waarop de momenteel welvarende belofte in de media wordt geprofileerd, is een bron van discussie, maar Lang concentreert zich liever op zijn sportieve prestaties dan op zijn persoonlijke leven.

Vorige week portretteerde Johan Derksen Lang in het televisieprogramma Veronica Inside, dat werd uitgezonden op RTL. De doorgewinterde analist woog in op de prestatie van de outside-back, na zijn opname in het uitduel van FC Twente-Vitesse het weekend ervoor. “

Noa Lang Afkomst
Noa Lang Afkomst

In een op 5 oktober 2020 ondertekende transferovereenkomst kwamen Ajax en Club Brugge overeen dat Lang op leenbasis naar de Belgische club zou gaan, met de verplichting om de ondertekening tegen 1 juli 2021 permanent te maken.

Tegen OH Leuven, drie weken later , scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de club vanaf de penaltystip, ondanks het feit dat de ploeg de wedstrijd verloor. Club Brugge versloeg Zenit Sint-Petersburg met 3-0 in hun voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League op 2 december.

waardoor hun hoop op kwalificatie voor de knock-outronde levend bleef. Lang scoorde in de overwinning om de hoop van Club Brugge op kwalificatie voor de knock-outronde levend te houden.

Hoewel Club Brugge een 2-2 gelijkspel wist te behalen in de laatste wedstrijd tegen het Italiaanse Lazio, werden ze na dat optreden gedegradeerd naar de Ronde van 32 van de Europa League.

Club Brugge kwam terug van een 0-0-achterstand en won met 1-2 tegen Cercle op 28 januari 2021, in Langs eerste optreden in een Brugse derby. Lang scoorde het winnende doelpunt in de 82e minuut.

Na een 3-3 gelijkspel met Anderlecht op 20 mei, won Brugge de Belgische Eerste Klasse A voor de vierde keer in zes jaar en de record 17e titel van de club in het algemeen, dankzij een doelpunt van Lang.

Tijdens zijn eerste seizoen bij Club Brugge was Lang betrokken bij 28 doelpunten, scoorde 17 doelpunten en gaf daarbij nog eens 11 assists.

Door zijn prestatie tegen Lille is zijn naam in Marokko nog maar kort bekend. De kans dat hij in de nabije toekomst voor Marokko zal spelen, is echter uiterst klein.

Noa Lang Afkomst
Noa Lang Afkomst

De enige optie zou zijn dat Koning Mohammed VI hem zou erkennen als Marokaans burger op grond van artikel 11 van de Marokkaanse Grondwet, zoals eerder gebeurde met de Algerijnse zanger Cheb Khaled.

You may also like...