Nienke Wijnhoven Leeftijd | Nienke Wijnhoven is een Nederlandse zangeres. Ze werd bekend door haar betrokkenheid bij de reality-tv-show The Voice of Holland 2018, waarin ze op de derde plaats eindigde.

Nienke Wijnhoven Leeftijd
Nienke Wijnhoven Leeftijd

Nienke, in seizoen 8 van “The Voice of Holland” in 1998, haalde Ali B, Waylon, Sanne Hans en Anouk over om voor haar op te treden in de competitie. In samenwerking met haar coach Anouk ging ze door naar de laatste ronde van de competitie.

‘Power of Love’, het nummer dat ze schreef voor haar blinde auditie, is sindsdien meer dan 1,7 miljoen keer bekeken op YouTube.De afgelopen maanden circuleren er meerdere verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen het programma ‘The voice of Holland’ over het internet.

Vanavond verschenen twee voormalige presidentskandidaten op ‘BEAU’, waar ze een verontrustend beeld schetsten van wat er werkelijk achter de schermen gebeurde.

Nienke Wijnhoven is een voormalig deelnemer die in 2018 deelnam aan seizoen 8 van de show en onder leiding van coach Anouk van der Linden doorging naar de finale.

Nienke was toen nog maar 19 jaar oud en al snel leerde ze dat ze te maken zou krijgen met Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma en toevallig ook de ex-partner van Linda de Mol. In het begin had ze een gunstige kijk op hem.

“Hij is ook een heel charmante man, en hij is buitengewoon lief”, zegt de auteur. Ze herinnert zich bijvoorbeeld dat ze een app van hem ontving nadat ze in de trein naar huis naar een opname had geluisterd, met de vraag of ze veilig op haar bestemming was aangekomen.

https://www.youtube.com/watch?v=nr9ppKqDp0g
Nienke Wijnhoven Leeftijd

“Je vormt zo’n sterke schakel dat je het punt waar het de grens overgaat uit het oog verliest; dat punt ontbreekt.” Toen Nienke op de grond moest gaan liggen voor een zangles van de zangcoach, maakte Jeroen een ongevoelige opmerking die snel werd gecorrigeerd. Daarna zei hij: “Ik zou er wel op willen gaan liggen.”

Tijdens deze televisieshow bracht ze ook liedjes uit verschillende genres ten gehore. Hoewel ze “Paint it Black” van “The Rolling Stones” zong, kreeg Anouk een knoop in haar keel toen ze haar “Turning Tables” hoorde spelen, dat haar was opgestuurd door “Adele”.

Na haar optreden in The Voice begon ze haar eigen liedjes te schrijven. Dit gebeurt in samenwerking met Geert Keijsers, haar vaste pianiste. Hij werkt als arrangeur voor onder meer The Night of the Proms, Toppers in Concert en The Voice of Holland.

Elke dag is ze als songwriter hard aan het werk om haar eigen kenmerkende geluid te verfijnen. In 2020 hoopt ze het geluid van haar eigen muziek te kunnen produceren.

Muzikant Nienke Wijnhoven uit Horst wist uit de eerste hand hoe bandleider van The Voice of Holland Jeroen Rietbergen functioneerde toen ze met hem optrad.

De man van Linda de Mol verfijnde haar telefoonnummer en pakte haar onuitgenodigd vast terwijl ze onder de douche stond. In de aflevering van maandagavond van het televisieprogramma Beau vertelde ze over haar ervaringen

Als Wijnhoven haar verdieping aan tafel vertelt met presentatrice Beau van Erven Dorens, barst het publiek in tranen uit.Jeroen Rietbergen is een charmante heer die ervoor zorgt dat je tijd met hem door wilt brengen. Oh, ik zal een foto van je maken, ik zal het naar je e-mailen”, zei hij tegen me.

Toen de Limburger het lied hoorde, dacht hij bij zichzelf: ‘Oh lief, dat kan ik naar mijn moeder sturen.’ Hij deed in 2017/2018 mee aan de talentenjacht en werd derde.

vroeg hij even later in de trein via een app. Ik vond het best charmant, dus liet ik het aan mijn moeder zien, die opmerkte: “Wat leuk.” “Je gelooft dat je een band schept, maar het moment het overschrijdt grenzen, je lacht het weg en het is voorbij”, zegt de auteur.

In een aankondiging die zaterdag werd gedaan, werd gesteld dat het programma The Voice of Holland, waarin Rietbergen bandleider is, wordt afgelast vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag van de castleden.

Voorbeelden zijn een klacht die een eerdere deelnemer tegen coach Ali B had ingediend, die later werd bevestigd door bandleider Jeroen Rietbergen, die stelde dat de aanklacht tegen hem klopte en dat de muzikant ontslag nam.

Nienke Wijnhoven Leeftijd
Nienke Wijnhoven Leeftijd

Hij gaf toe dat hij volgens hem interacties van “seksuele aard” had gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland. Linda de Mol maakte vandaag bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft beëindigd en voorlopig met verlof gaat.

You may also like...