Nandi Van Beurden Ziek | Nandi van Beurden is een musicalactrice uit Nederland. Nandi van Beurden begrijpt hoe het is om ondanks tegenslag hoop te houden. Negen jaar geleden kreeg de winnares van het televisieprogramma Op zoek naar Maria acute leukemie, die ze overleefde.

Nandi Van Beurden Ziek
Nandi Van Beurden Ziek

Er volgde een periode van intensieve behandeling, waarin ze bleef geloven in haar vermogen om ooit in een grote musical op te treden. Tijdens de coronacrisis verscheen Nandi van Beurden, een musicalster, voor de klas in een noodopvang om te spreken.

Als ‘vervangende leraar’ werkte ze op drie verschillende scholen, waar ze waardevolle ervaring opdeed die ze toepaste op haar rol als gouvernante Maria in de musical ‘The Sound of Music’. “Het was heel leuk”, zegt ze in een interview met het ANP.

Nandi hoorde van de noodzaak via vrienden die in het onderwijs werkten, wat vooral belangrijk was gezien het feit dat veel instructeurs getroffen waren door corona. Als resultaat werd de winnaar van het AVROTROS-programma gekozen. Om Maria te lokaliseren werd een openbare oproep op internet geplaatst. Verschillende scholen reageerden en zeiden dat ze baat konden hebben bij haar hulp.

Haar ervaring als ‘vervangende leraar’ kwam haar goed van pas toen ze zich op de rol van Maria voorbereidde. Elke avond staat ze met een cast van zes kinderen op het podium in de musical.

In totaal nemen 54 kinderen afwisselend deel aan dit spel. “Vanaf het begin heb ik er een punt van gemaakt om de namen te onthouden van alle kinderen met wie ik contact had. Ik wilde een persoonlijke band met hen opbouwen. De musical straalt zoveel genegenheid uit dat het waar moest zijn..”

Haar wereld stortte in in 2012. “Er werd ontdekt dat ik leukemie had”, legt Nandi uit aan Story. “Het was een moeilijke periode.” Daarna was een jaar intensieve behandeling nodig.

Nandi Van Beurden Ziek
Nandi Van Beurden Ziek

De uitstekende artsen en medewerkers van het Radboudumc op de afdeling hematologie zijn de reden dat ik nog leef! Mijn oprechte dank aan hen, evenals aan mijn ouders, broer, familie en vrienden. ‘Zonder hen had ik je dit niet kunnen vertellen.’

Eerder dit jaar kreeg Nandi de bevestiging dat ze weer kerngezond is. Elk jaar staat ze even stil om na te denken over deze gedenkwaardige dag. Het lijkt alsof ik een lang en productief leven voor me heb. Het gebeurde in 2012 en we zijn nu in 2021. Ik ben nog steeds springlevend ondanks het feit dat de laatste twee nummers zijn verwisseld.

Van Beurden verscheen in Hallo, Dolly! slechts voor een korte periode in 2020, waarna de productie noodgedwongen moest worden stopgezet vanwege de censuurbeperkingen van de coronapandemie.

Nandi van Beurden won in 2021 de televisiezoektocht Op Zoek Naar Maria, waarin ze werd opgejaagd voor de rol van Maria in de in Nederland uitgezonden film The Sound of Music. Het is het moment waarop hij de touwtjes in handen zal nemen.

Nandi de Nederlandse stam verschijnt in de Disney-film Encanto, die in 2021 uitkomt, als de dochter van Pepa Madrigal.Natuurlijk had de aandoening een grote impact op mijn leven. Als je zoiets overkomt, is er geen andere optie. Ik heb ontdekt wat echt essentieel is voor mij.

Als zich nu een kans voordoet, zal ik die benutten. Ik wil ervoor zorgen dat ik niet zoveel mogelijk kansen mis. Ik zou liever op mijn achterste zitten dan iets door mijn vingers laten glippen. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik het geprobeerd heb. ‘Ik waardeer echt wat ik doe’, zegt de auteur.

Toen de tv-show Looking for Maria in zijn liveshows was, was dit ook direct duidelijk voor het publiek. Nandi was vanaf het begin van de show een favoriet bij de fans. Dat ik de hoofdrol ga spelen, is nog steeds een schok voor mij. Het is bijna alsof ik jarig ben. Al weken feliciteren mensen me.

Ik kijk uit naar de start van de repetities. Het gaat gebeuren, geloof het of niet. ‘Ik ben degene voor de rol.’Nandi won in april de AVROTROS-show In Search of Mary, waarmee ze de positie van Governess Maria voor het komende seizoen veiligstelde.

Nandi Van Beurden Ziek
Nandi Van Beurden Ziek

“Het programma heeft een paar jaar van mijn leven geschoren”, voegt Nandi er grinnikend aan toe. “Het was alsof ik in een achtbaan zat. Ik ben dolgelukkig dat ik zoveel verschillende aspecten van mezelf op live televisie heb kunnen laten zien. Dat was enorm spannend.”

You may also like...