Mylou Frencken Ziek | Mylou Frencken is niet alleen artiest, maar ook songwriter, cabaretier en auteur van songteksten en muziek. Terwijl Frencken schreef voor het Haarlems Dagblad en Esta, die inmiddels beide zijn opgeheven, is ze columniste voor laatstgenoemde.

Mylou Frencken Ziek
Mylou Frencken Ziek

Ondanks haar huidskleur heeft ze gouden handen en groene vingers. Naast een ‘supertuinvrouw’, maakt de 54-jarige moeder van Mylou Frencken alles, van kleding tot beeldhouwwerk. Annelies heeft haar deel van de ontberingen gehad, maar blijft er voor anderen.

In Winsum, Groningen, werd ze geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het verzet was haar vader gerechtsdeurwaarder. Toen hij in februari 1945 werd verraden en naar het detentiekamp Neuengamme werd gebracht, werd hij ter dood veroordeeld.

Na de bevrijding van het kamp leefde hij nog, maar stierf kort daarna. Als kind vond ik het hartverscheurend dat mijn grootmoeder alleen voor mijn moeder en mijn jongere broers en zussen moest zorgen. Op dezelfde leeftijd als mijn oma werd ik weduwe.

Mijn moeder heeft altijd goed voor haar gezorgd. ” Oma’s geluk is een deel van haar geworden en ze is nog steeds de “wind onder ieders vleugels”, vertelt ze me.”Een Leeuw, het sterrenbeeld van mijn moeder, heeft veel te maken met mijn persoonlijkheid.

Als moeder is ze een belangrijk lid van ons gezin en zorgt ze ervoor dat alles goed verloopt. Het zit in haar aard, maar ik heb het gevoel dat het ook wortels in haar verleden “In feite,.

Mylou Frencken Ziek
Mylou Frencken Ziek

Een van de grootste deugden van De Rouwrevue is dat het het taboe op verdriet doorbreekt. En het is essentieel. Vanwege de grote belangstelling voor het onderwerp onder de aanwezigen.

Zoals hij het graag had gezien”, geeft een van de vele rollen – van nabestaanden tot begrafenisondernemer – de twee komieken goed weer. Volgens hun ‘getuigenissen’ op het podium kan het duo putten uit een schat aan persoonlijke ervaring.Bert Klunder, de echtgenoot en vader van Mylou Frencken, stierven binnen twee jaar na elkaar.

Zijn ouders en zwager werden door Tiddens te ruste gelegd.De Nederlandse stad Haarlem is waar Frencken is geboren en getogen. Ze nam deel aan muziek- en theatervoorstellingen op het Coornhert Lyceum. Ze verscheen in een zeven-episode IKON tv-serie genaamd The Sixth Class als eerste-klasser.

Ze was pianiste en zangeres in de band van het radioprogramma Dertien.Na zijn afstuderen aan de middelbare school ging Frencken naar de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam om zijn artistieke opleiding voort te zetten. Veel films en liedjes zijn door haar geschreven.

Naast de Academie Creativiteitsprijs won Frencken in 1991 de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten voor haar afstudeerpresentatie.Frencken was in 2013 de drijvende kracht achter Purple Ladies!, een vrouwelijke versie van Purple. Ze vergezelde Gerrie van der Klei, Anouk van Nes en Celine Purcell op een tour door het land.

Rouwen en de opera Kenau behoorden in 2014 tot haar rollen.Met Pieter Tiddens speelde ze Rouwrevue, een ontroerende voorstelling waarin ze vertelde over hoe we omgaan met verlies. Ook in 2015 en 2016 zette de ravage door.

Mylou Frencken Ziek
Mylou Frencken Ziek

Zinloos Zuchten was de cabaretvoorstelling waarin ze in 2015 te zien was. Waagstukken, een theaterproductie met Dorine Wiersma, gaat in 2019 in première. Zin stelde ze aan elkaar voor.Sinds 2018 is ze getrouwd met de Nederlandse journalist Frénk van der Linden.”