Moeder Sven Kramer Ziek | Voor schaatser Sven Kramer is het WK Allround in Hamar, dat zaterdag begint en zondag eindigt, niet meer van betekenis. Tijdens een korte persconferentie in het skatershotel gaf de 33-jarige Fries toe dat hij een zware week had gehad.

Moeder Sven Kramer Ziek
Moeder Sven Kramer Ziek

Sven, die woensdagmiddag in Noorwegen landde, vertelde zijn ervaring met een duidelijk verontruste uitdrukking op zijn gezicht. Hij vroeg om geen opnames van hem te maken door de aanwezige pers.
Door gezondheidsproblemen in de familie is Sven Kramer depressief geworden: ‘Schaatsen is nu een bijzaak.’

Het is niet duidelijk over wie het nummer gaat, maar de schaatser had zich eerder in een eerder interview openlijk uitgesproken over de gezondheid van zijn vader. Vorig jaar was hij als volgt betrokken bij een aanrijding met een bus:

Kramer onderstreept dat schaatsen voor hem nu slechts een bijzaak is. “Het WK is op dit moment helemaal niet belangrijk”, zegt de auteur. Ik ben er al, dus ik doe mee aan het toernooi, maar het heeft voor mij weinig zin om er een voorproefje van te geven voordat het begint.”

De schaatser verzocht de verslaggevers om geen opnames van hem te maken aanwezig. “Ik verzoek u met respect om discretie aan de dag te leggen in uw artikelen. Dank je.’ ‘Dat zou geweldig zijn.’

Coach Jac Orie merkt op dat Kramers situatie een gevolg is van zijn persoonlijke omstandigheden. “Ik ben bang dat ik er niets over kan zeggen. Wat denk je dat het een goed idee is voor hem om deel te nemen aan het WK? Ja, er zijn meestal emotionele moeilijkheden bij deze situaties.

Het is geheel aan de rijder om te beslissen of ze al dan niet naar deze locatie willen rijden. Het is gemakkelijk om achteraf te praten, maar het is veel moeilijker om dit in de eerste plaats te doen. Dit zijn buitengewoon moeilijke beoordelingen om te maken. Het is vrij moeilijk om er iets over te zeggen als je aan de buitenkant staat.”

Moeder Sven Kramer Ziek
Moeder Sven Kramer Ziek

Orie gaat verder met te zeggen dat Kramer een toegewijde met hart en ziel is. “Als hij hier deelneemt aan het WK, zullen we de wedstrijden op dezelfde manier ingaan als iedereen.” Ik ga je niet vertellen hoe het gaat.’ De coach stelt dat hij Kramer niet op de hoogte heeft gesteld van zijn afzegging.

‘Nee, ik heb het niet gedaan. Ik heb er met hem over gesproken en ik heb duidelijk gemaakt dat de uiteindelijke beslissing van hem was. “De een reageert anders op dit soort omstandigheden dan de ander.”

Sven Kramer, een schaatser uit Duitsland, maakt zich op voor het WK Allround. Dit heeft te maken met gezondheidsproblemen die in het gezin zijn ontstaan. Dat bevestigde de schaatser woensdagavond in Hamar, Noorwegen, waar hij deze week deelneemt aan het WK.

Het is mogelijk dat je de moeder van Sven, Elli Kramer, herkent van een commercial die ze enkele jaren geleden samen maakten. Is het mogelijk dat je die afbeeldingen vergeten bent? Als je in het publiek zit, kun je als volgt weten wie ze is:

Volgens haar in het interview heeft het moederschap haar getransformeerd. Waar ze voorheen niet bekend stond om haar geduld en naar eigen zeggen “een gehaast leven had en altijd haast had”, is dat in haar huidige situatie niet meer mogelijk. “Helaas bestaat er niet zoiets als een peuter die met iedereen overweg kan. Daardoor schakel ik terug en volg haar ritme.”

Recente realisaties zijn onder meer de presentatie van Zappsport, de publicatie van een hockeyboek en de oprichting van een sportkledingmerk met haar vriendin en voormalig tophockeyster Ellen Hoog. Ze wil het laten groeien en professioneler maken.

Van As treedt op als oppas voor Kae, die niet naar de kinderopvang gaat. Ze beweert dat dit een bewuste keuze van haar kant was. Als gevolg van alle hoestende kinderen verspreiden zich talloze ziektes over de gemeenschap.

We willen voorkomen dat Kae ziek wordt en Sven zo veel mogelijk besmet; hij kan het zich niet veroorloven om ziek en besmet te zijn.

Moeder Sven Kramer Ziek
Moeder Sven Kramer Ziek

We hebben gezien dat ze klaar is voor iets dat lijkt op een kleuterschool, maar we zullen nog wat langer moeten wachten voordat we haar in een kleuterschool kunnen plaatsen. Als Sven tijdens een Olympisch jaar onwel is, zijn we woedend op onszelf.”

You may also like...