Moeder erica meiland – Het is een moeilijke week geweest voor de familie Meiland. Erica, die nu 60 jaar oud is, verloor op 30 juni haar moeder, die 93 jaar oud was op het moment van haar overlijden. Dat meldt de reality-tv-familie op Instagram.

Moeder erica meiland
Moeder erica meiland

Erica eindigt haar briefje met de zin “Rust in vrede mama.” Daarnaast erkent Martien de bijdragen van zijn schoonmoeder. 41 jaar zijn verstreken in mijn leven. Mijn andere moeder te hulp! “Moge je eindelijk rust vinden”, schreef hij. De reacties van Erica en Martien brengen de droevige uitdrukking op het gezicht van Ellie Lust naar voren. “Liefde, macht en macht”, zijn de woorden die ze schrijft.

In de serie Chateau Meiland kwam Martiens schoonmoeder meerdere keren in de boeken voor. Al in de eerste aflevering maakte ze duidelijk dat ze het nieuwe avontuur in Frankrijk niet op prijs stelde. Zo’n lange reis kon ze niet maken. Tot ieders grote geluk kon de familie via videogesprekken met haar in contact blijven.

Zaterdag is Jenny Renkema-Hof, de moeder van Erica Renkema en op 93-jarige leeftijd overleden, begraven. Deze informatie deelde de realityster dinsdag op Instagram.

De tekst op de condoleancekaart die Renkema uitdeelt luidt: “Verdrietig, maar dankbaar voor alles wat ze voor ons heeft gedaan, hebben we afscheid moeten nemen van onze lieve schoonmoeder en onvergetelijke oma”, en het is dit gevoel dat Renkema wil uiten. De realityster wenst haar moeder “Rust in vrede” in het begeleidende bericht.

Daarnaast plaatst Martien Meiland het bericht op zijn eigen persoonlijke Instagram-account. Mijn leven is 41 jaar lang… en jij bent mijn tweede moeder! Rust in vrede…”

Moeder erica meiland
Moeder erica meiland

Het landgoed Renkema-Hof is in meerdere seizoenen van de reality-tv-serie Chateau Meiland uitgelicht. Na zich een aantal jaren in Frankrijk te hebben gevestigd, besloot de familie Meiland, niet in de laatste plaats dankzij Renkema-Hof, naar Nederland te verhuizen. Renkema vond het een uitdaging dat ze niet zoveel tijd kon doorbrengen met haar moeder, die in Nederland bleef.