Blogs Trending

Mireille De Jonge Afkomst

Mireille De Jonge Afkomst | Mireille de Jonge heeft voorouders die uit Libië kwamen. Hugo de Jonge vertelde onlangs over zijn relatie met zijn vriendin in het tijdschrift Story. Sinds de middelbare school hebben we nauw contact met elkaar.

Mireille De Jonge Afkomst
Mireille De Jonge Afkomst

We proberen al sinds 1995 precies te zijn, toen we allemaal in dezelfde klas van het vijfde leerjaar zaten op de havo. Omdat we elkaar sindsdien niet meer hebben gezien, is Mireille mijn eerste en meest gekoesterde liefde.”

Hugo de Jonge begon zijn onderwijsloopbaan in 1999 op basisschool De Akker in Rotterdam. Sindsdien werkt hij als leraar. Zijn volgende functie was als assistent hoofd van de Da Costa School in Rotterdam, die hij een jaar bekleedde. Als beleidsmedewerker voor het Christen-Democratische Alliantie (CDA) in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden begon hij daar in 2004.

Hugo de Jonge begon in 2006 als politiek medewerker bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, eerst bij minister Maria van der Hoeven en vervolgens bij staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt. In 2011 verliet hij het ministerie.

Daarnaast werkte hij in 2008 een tijd als politiek medewerker van minister-president Jan-Peter Balkenende op het ministerie van Algemene Zaken. Sinds 2008 werkt hij als projectleider en programmamanager voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Republiek Kazachstan.

“Sinds we vier jaar samen zijn, zijn we een hechte band geworden. Volgend jaar vieren we onze twintigste huwelijksverjaardag. En ik zit daar op mijn knieën, net zoals ik op de knieën van onze kinderen zit. Mireille en ik heb twee kinderen: een zoon van de tiende generatie en een dochter van de twaalfde.

Mireille is zeker geen lid van de politie. Ze bekleedt momenteel de functie van maatschappelijk werkster op twee scholen. En dan wordt ieders aandacht getrokken weg van het grote publiek en gericht op mijn bediening, omdat de haas zo belangrijk is.”

Mireille De Jonge Afkomst
Mireille De Jonge Afkomst

Hoewel we de positie van Hugo de Jonge als vice-premier al enige tijd kennen, is zijn bekendheid sinds het uitbreken van de Corona-crisis naar nieuwe hoogten gestegen. Misschien is de term ‘schande’ meer op zijn plaats, gezien de hardheid van de kritiek op het 43-jarige CDA-lid.

Het lijkt hem helemaal niet te deren: of het nu voor de Volkskrant is of voor het Jeugdjournaal, de minister blijkt regelmatig interviews te geven. Daardoor weten we nu dat de vrouw van Hugo de Jonge, Mireille, een Libanese schoonheid is met een prachtige lach.

Met de komst van minister Hugo de Jonge kreeg ons kabinet een onverwachte knaller van kleur: de CDA-politicus viel meteen op in de massa met zijn felgekleurde schoenen! Hugo geeft aan Story toe dat hij aanzienlijk conservatiever is als het gaat om romantische relaties.

Hij had geen andere grote liefde dan zijn Mireille, die in Libanon werd geboren en Libanese voorouders had… ‘We zijn al vrienden sinds we op de middelbare school zaten. Meer specifiek, we kennen elkaar al sinds we in 1995 samen in de vijfde klas van de havo zaten.

Mireille is mijn eerste en grootste liefde omdat we sindsdien nooit meer gescheiden zijn geweest. We waren vier jaar samen voordat we besloten in het huwelijksbootje te stappen. Volgend jaar wordt ons twintigste huwelijksverjaardag gevierd. Daar ben ik trots op, net als op onze kinderen.

Mireille De Jonge Afkomst
Mireille De Jonge Afkomst

Onze kinderen zijn dertien jaar oud, en zij zijn van Mireille en mijn dochter van tien. En nee, Mireille is geen lid van de politieke partij. Ze is momenteel werkzaam als maatschappelijk werker op twee verschillende scholen. En hoewel de meeste aandacht uitgaat naar mijn werk als predikant, is haar werk net zo essentieel!’

You may also like...