Meau Hewitt Ouders | Hewitt, professioneel bekend als MEAU, is een Nederlandse singer-songwriter die optreedt onder de artiestennaam MEAU. Haar eerste single kwam gelijk binnen op nummer één en bevatte inhoud. Volgens popjournalist Jasper van Vugt is Meau dit jaar een talent om in de gaten te houden:

Meau Hewitt Ouders
Meau Hewitt Ouders

Meau Hewitt had zich geen betere start van het jaar kunnen wensen. De eerste plek in de Top 40 behaalde ze met haar single That’s you done, die in de eerste week van het jaar 2022 uitkwam.

Het nummer, mede mogelijk gemaakt door TikTok, is inmiddels vijftien miljoen keer gestreamd op Spotify en is momenteel gerangschikt in de top 2000 nummers.

De Weesp-zanger/componist en producer, opgeleid aan de Herman Brood Academie en tien jaar geleden voor het eerst ontdekt bij Children for Children, maakte het lied om haar te helpen een nare (ex-)partner te verwerken die haar op een psychologisch niveau.

Je hebt een taak voltooid die te horen is als een verdieping die in een brief wordt verteld. Met betrekking tot de wonden die zijn opgelopen, de vallen die zijn aangetroffen en de lessen die zijn geleerd, is de simpele conclusie dat je dat hebt gedaan. Een zin uitgesproken met de kracht van een voorhamer, zonder het gebruik van een beschuldigende vinger, woede of verdriet.

Een vriend van MEAU wordt in het nummer genoemd als de zanger het heeft over hun connectie. Dit is precies hoe de tekst is ontstaan”, zegt ze. Ik ging met iemand op de koffie en we hebben uiteindelijk uren gepraat over onze eerdere relaties met haar, wat erg interessant was.

Er kwamen veel dingen in mij naar boven naar aanleiding van ons gesprek, omdat ze in precies dezelfde situatie had gezeten als ik. Ik heb You Did That de volgende ochtend binnen een uur na het ontwaken gecomponeerd, gewoon om het van mijn borst te krijgen.’

Veel mensen bedanken MEAU omdat ze geloven dat ze met de hulp van het lied beter kunnen beschrijven wat ze doormaken aan de mensen om hen heen. Hun relatie met een narcist is of werd als volgt beschreven: “Ze speelden de muziek voor degenen die het niet volledig begrepen, en als gevolg daarvan konden ze de betekenis beter begrijpen.” “Wauw, dat is echt geweldig.”

Haar eerste single, Kalmte, werd uitgebracht op 4 september 2020 en markeerde haar officiële debuut. Hewitt nam contact op met 3FM om te vragen of het voor haar mogelijk was om haar single zelf te pluggen, in plaats van de hulp in te roepen van een professionele plugger.

Ze was zich er echter totaal niet van bewust dat ze destijds live op de radio werd uitgezonden tijdens de lunchshow van Timur Perlin. Mede door deze spontane verhuizing gaf 3FM haar regelmatig zendtijd en werd ze meer bekend bij een breder publiek in de lucht.

Meau Hewitt Ouders
Meau Hewitt Ouders

Perlin beloofde Hewitt ook dat hij zou optreden als haar plugger, wat hij deed. Later trok haar lied in de Nederlandse taal de aandacht van NPO Radio 2, die het uitzond.

Bij de tweede shutdown bracht MEAU de single Weet uit, die ook op de playlist van NPO 3FM-radiostation stond. De opvolger, Afsluit, debuteerde in februari 2021 en werd toegevoegd aan de playlists van zowel NPO 3FM als NPO Radio 2 in Nederland. Zij en Blanks werkten samen aan de totstandkoming van dit nummer.

In de eerste helft van 2021 werkte ze fulltime om haar eerste EP Calmte, die in juni uitkwam, af te maken.Haar nieuwe album, dat op 25 juni 2021 werd uitgebracht, bevat zes persoonlijke nummers die haar gevoelens en persoonlijke ontwikkeling in de loop van het voorgaande jaar vertegenwoordigen.

Haar onmogelijkheid om voor een langere periode voor publiek op te treden als gevolg van de coronaproblematiek maakte de annulering van haar clubtour noodzakelijk. Racoon was haar debuut openbare optreden, dat plaatsvond op 12 juni 2021, als openingsact voor haar. Het is nu overal te horen:

het staat in de Top40, is TopSong op Radio2, is een megahit van 3FM (MEAU is 3FM Talent), staat in de 538 TOP 50 en is een alarmist van Q-Music. Dit werd pas twee weken geleden erkend, toen ik me realiseerde hoe geweldig het nummer presteerde.

“Toen ik optrad als voorprogramma van Suzan & Freek, merkte ik dat het nummer door het publiek werd gezongen. Als je in een bijrol speelt, gaat het niet zo snel als anders. Dus ik was als, “Wauw, dit is heel mooi”, en ik dacht bij mezelf.

Meau Hewitt Ouders
Meau Hewitt Ouders

De singer-songwriter betreurt het dat veel van haar shows zijn afgelast als gevolg van de orkaan. “Ik hoop dat de festivals volgende zomer door kunnen gaan en dat ik veel kan spelen.” In januari treed ik op op Noorderslag, in maart ga ik op clubtour die al helemaal uitverkocht is en in mei treed ik op in Paradiso en Paradiso Noord, die allebei helemaal uitverkocht zijn.”

You may also like...