Matthijs Van Nieuwkerk Ziek | Matthijs van Nieuwkerk is een Nederlandse journalist en televisiepresentator. Van 2005 tot 2020 was hij vooral bekend als presentator van het dagelijkse televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD), dat op RTL werd uitgezonden.

Matthijs Van Nieuwkerk Ziek
Matthijs Van Nieuwkerk Ziek

In de tijd dat hij besmet was met het coronavirus, werd Matthijs van Nieuwkerk dagelijks getest. Volgens de presentator van het NPO Radio1-programma ‘Humberto’ accepteerde hij simpelweg niet dat hij besmet was met het virus.

Humberto, een programma op NPO Radio 1, was de plek waar hij dit onthulde. Door een coronabesmetting kon Matthijs’ nieuwe show, vervolgt Matthijs, niet doorgaan zoals gepland. Als gevolg hiervan werd de eerste uitzending met twee weken uitgesteld, naar 23 januari.

Matthijs van Nieuwkerk werd geboren in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. In 1980 schreef hij zich in aan de Universiteit van Amsterdam om een ​​graad in de Nederlandse taal te behalen, maar hij voltooide deze nooit.

Van Nieuwkerk begon zijn carrière in de journalistiek met zijn jeugdvriend Mark van den Heuvel, die hij interviewde voor de Nederlandse krant Het Parool. Van Nieuwkerk interviewde vervolgens diverse sportmannen en sportvrouwen voor de krant Het Parool.

Onder degenen die deelnamen aan het interview waren schaakgrootmeesters Kasparov en Karpov, evenals voetballer Johnny Rep. Kort daarna begon hij interviews af te nemen met schrijvers, en hij had de leiding over het nieuw leven inblazen van de literaire sectie van de krant in die tijd.

In 1988 werd hij gepromoveerd tot de functie van redacteur van de kunstsectie. Het Parool promoveerde hem in 1996 tot hoofdredacteur.

Toen hij in dienst trad bij AT5, de lokale televisiezender in Amsterdam, werd hij in 2001 benoemd tot hoofdredacteur. In 2002 maakte hij echter de overstap naar de nationale televisie, waar hij de functie van netcoördinator voor de Nederlandse publieke televisiezender Nederland op zich nam. 3.

Matthijs Van Nieuwkerk Ziek
Matthijs Van Nieuwkerk Ziek

Getroffen door de interne werking van de Nederlandse publieke omroep, nam Van Nieuwkerk ontslag uit zijn functie. Na zes maanden begon hij voor de camera’s te verschijnen voor betaalde arbeid. Voorafgaand aan de verkiezingen van 2003 was hij samen met Felix Rottenberg presentator van het politieke programma Nederland Kiest, dat in Nederland werd uitgezonden.

Het stel begon Nova te presenteren, een politieke talkshow in Nederland, maar ze werden allebei ontslagen na een meningsverschil met de redactie van de show.

Van Nieuwkerk gaf daarentegen toe dat hij zich thuis niet op zijn gemak voelde. ‘Het was een grote teleurstelling.’ Alles stond letterlijk en symbolisch in de steigers. Dan zit ik vast thuis.”

Hij nam geen risico en verstopte zich onder de dekens om te voorkomen dat de situatie verder verslechterde. “Ik zit in de risicogroep, maar morgen ben ik weer in topvorm”, zegt de auteur.

Ondanks de kleine kritieken was Van Nieuwkerk toch met een gevoel van teleurstelling vervuld: “Het bleek een grote afknapper. Alles stond letterlijk en symbolisch in de steigers. Daarna zit ik echt thuis en probeer ik te rusten. “

Aanstaande zaterdagavond wordt op tv de langverwachte tweede aflevering van Matthijs uitgezonden. André van Duin wordt ontvangen door Van Nieuwkerk en de aanwezige artiesten brengen een ode aan David Bowie. “We zijn echt woedend over de David Bowie-biopic Stardust, die onlangs is uitgebracht.

Die film is gewoon verschrikkelijk. Dat mag je de man niet aandoen. We zoeken vergelding tegen de filmmakers van die film.”Op 12 februari 2020 werd bekend dat Matthijs van Nieuwkerk zijn televisieprogramma De Wereld Draait Door aan het einde van het huidige seizoen, dat op 27 maart 2020 afloopt, gaat beëindigen.

Matthijs Van Nieuwkerk Ziek
Matthijs Van Nieuwkerk Ziek

zou zijn contract met BNNVARA voor nog eens drie jaar hebben verlengd en bezig zijn met het samenstellen van een reeks zaterdagavondprogramma’s voor hen, die in januari 2021 met uitzendingen zullen beginnen.

You may also like...