Martijn Nieman Vrouw | Martijn Krabbé is de zoon van acteur en regisseur Jeroen Krabbé. Hij is geboren in Nederland. De vader van twee zonen en twee dochters heeft met zijn ex-vrouw, met wie hij twee keer getrouwd is, vier kinderen. Krabbé begon zijn mediacarrière op 19-jarige leeftijd toen hij optrad in het TROS-televisieprogramma Pop Formula.

Martijn Nieman Vrouw
Martijn Nieman Vrouw

The Voice of Holland is de eerste televisieserie die onder het merk The Voice wordt geproduceerd. X Factor was de inspiratie voor de talentenjacht, die tot stand kwam nadat RTL 4-baas Erland Galjaard enthousiast was geworden over het tweede seizoen van de show.

Galjaard vroeg De Mol of hij een programmaformule kon bedenken die een stap verder ging dan X Factor. De Mol was degene die het concept van de Blind Audition bedacht. Ook wilde hij het belang van kwaliteit benadrukken.

De coaches moesten bijvoorbeeld bekende muzikanten uit de entertainmentindustrie zijn. Roel van Velzen was de ontwerper die op het idee kwam voor de draaistoelen. Bovendien zou het de eerste grote talentenjacht zijn waarin sociale media een actieve rol zouden spelen in het selectieproces.

Het grote publiek was uitgenodigd om de talentenjacht bij te wonen, die op 31 maart 2010 plaatsvond. Op dat moment was niemand op de hoogte van de algemene structuur of het concept van het programma.

Er gingen geruchten dat het in een Amerikaans formaat zou zijn om meer deelnemers aan te trekken en dat bleek te kloppen. Op 17 augustus 2010 maakte John de Mol bekend dat The Voice zou worden vervangen door zijn eigen format, The Voice of Holland, en dat de naam van de show zou worden gewijzigd.

https://www.youtube.com/watch?v=wG58GlzhGzA
Martijn Nieman Vrouw

De titel is een woordspeling. De stem is een eerbetoon aan de vader van John de Mol, die zanger was en vanwege zijn stem “de Nederlandse Frank Sinatra” werd genoemd. Sinatra stond bekend als ‘The Voice’ vanwege zijn kenmerkende stem.

Met Martijn Nieman en Jeroen van Zalk als de laatste regisseurs van de show, huurde De Mol een ervaren team in dat eerder had gewerkt aan Idols, X Factor en Popstars, onder andere shows en projecten.

De auditierondes vonden plaats in de loop van de zomer van 2008. Na de audities werden de kandidaten uitgenodigd om deel te nemen aan de theaterronde. Aan het einde van het proces waren er slechts tien kandidaten die mochten deelnemen aan de liveshows.

De laatste ronde bestond uit de vijf overgebleven kandidaten. De jury maakte vervolgens bekend hoeveel mensen er in de groep zouden zitten, evenals het aantal leden.

Uiteindelijk kregen Brandi Russell, Steffie Zoontjes en Deon Leon de meeste stemmen en werden ze uitgenodigd om deel te nemen aan RED! Een platencontract met Warner Music is getekend door SAVE! Step Into The Light, de debuutsingle van RED, kon direct na de finale worden gedownload en de cd werd op 22 augustus uitgebracht.

Martijn Nieman Vrouw
Martijn Nieman Vrouw

Marnix Kaart regisseerde de liveshows. Martijn Nieman regisseerde en monteerde de auditieshows en vervolgrondes voor Idols 1, 2, 3, 4 en X Factor 1. Verrassend genoeg deed Martijn Nieman hetzelfde voor concurrent RTL voor Idols 1, 2, 3, 4 en X-factor 1.

You may also like...