Martijn Kleermaker Lengte | Martijn Kleermaker is een professionele darter uit Nederland die momenteel deelneemt aan evenementen die worden georganiseerd door de Professional Darts Corporation. De Nederlandse Reus werd geboren op 19 februari 1991 in de stad Harderwijk, Nederland.

Martijn Kleermaker Lengte
Martijn Kleermaker Lengte

Toen hij werd geboren, was hij al zo groot dat hij niet uit zijn couveuse kon komen, die hem niet kon huisvesten. Hij groeide op in het dorp van kampioenen, Hierden, waar hij zijn hele jeugd doorbracht. Toen Martijn jonger was, werd duidelijk dat hij aspiraties had om een ​​groot atleet te worden.

Als er schaatsen op televisie was, was Martijn aan het schaatsen. Als er een tenniswedstrijd op televisie was, zou Martijn buiten tennissen. En toen kwamen er darts op de televisie, en bracht Martijn de hele dag door in de schuur, of het nu +20 of -20 graden was buiten. Het duurde niet lang voordat hij zijn eerste wedstrijdzege behaalde.

Op 18-jarige leeftijd begon hij met darten op de Bosrand in Putten, waar hij nu woont. Met deze groep spelers won hij het kampioenschap in de eerste klasse. Na twee jaar maakte hij de overstap naar zijn huidige team, tot grote vreugde van Bos.

Met Bosvreugde is hij nu vier keer kampioen geworden en heeft hij zelfs één keer de beker gewonnen. Zijn superleague-ploeg heeft dankzij zijn inspanningen het kampioenschap in de superleague-overgangsklasse gewonnen. Sindsdien heeft hij meegedaan aan de top van de Nederlandse voetbalcompetities en toernooien.

Hij begon met darten op 19-jarige leeftijd en heeft sindsdien niet meer omgekeken. Met zijn eerste elftal, Café de Bosrand in Putten, won hij het kampioenschap in de eerste klasse en behaalde hij de titel van kampioen.

Hij voegde zich drie jaar geleden bij zijn huidige ploeg, Bos pleasure, en won in die tijd al vier kampioenschappen met hen. Sindsdien is hij blijven presteren op het hoogste niveau in Nederland en verdiende hij selectie voor het Nederlands Elftal in 2016 en 2017.

Martijn Kleermaker Lengte
Martijn Kleermaker Lengte

Hij won vorige week het rankingkampioenschap van de Nederlandse Dartbond op het 4-landentoernooi in Nederland (NDB). Dit maakt hem ook de nieuwe Nederlandse kampioen en voegt zich bij de gelederen van beroemde darters, zoals zijn grote voorbeeld, Raymond van Barneveld en Ronald Scholten, onder anderen.

Er is bevestigd dat hij zou deelnemen aan Q School 2020 nadat hij in een interview met RTL7 had verklaard dat de World Masters 2019 een “catastrofe” was.

Kleermaker werd de eerste speler in de geschiedenis die een PDC Tour Card won op de European Q School. In 2020 en 2021 maakt hij deel uit van de ProTour. Kleermaker moest zich in 2021 noodgedwongen terugtrekken uit het PDC World Darts Championship nadat hij positief had getest op het COVID-19-virus.

Na vele jaren is het zijn ambitie om zijn land te vertegenwoordigen op de World Cup of Darts in 2019, zowel nationaal als internationaal.

Remco Visscher, broer Roland van Martijn, zijn werkgever Ridder Drive Systems, die hem vrije tijd geeft om te sporten, en Remco Visscher, die hem mentaal ondersteunt, zijn vliegangst heeft verlicht en ervoor zorgt dat hij zich kan concentreren en effectief kan werken zijn allemaal bronnen van aanmoediging.

Martijn ontving zijn PDC-tourkaart op 19 januari 2020, zijn eerste werkdag. Martijn bereikte op de eerste dag de finale, maar kon door een technisch probleem zijn matchdart niet verzilveren. Martijn behaalde vervolgens zijn tourkaart afhankelijk van de rangschikking.

Martijn Kleermaker Lengte
Martijn Kleermaker Lengte

Toen hem er later naar werd gevraagd, zei Martijn dat hij nog nooit zo blij met zichzelf was geweest. Sindsdien heeft Martijn zijn werk opgegeven om zich volledig aan het darten te kunnen wijden en zo een volwaardige professional te worden.

Martijn Kleermaker Lengte

180cm

You may also like...