Mark Harmon Ziek | Thomas Mark Harmon is een acteur uit de Verenigde Staten. Thomas Mark Harmon werd geboren op 2 september 1951 in Burbank, Californië, uit ouders die allebei leraar waren. Zijn vader is voormalig college football-ster en Heisman Trophy-winnaar Tom Harmon, en zijn moeder is actrice Elyse Knox.

Mark Harmon Ziek
Mark Harmon Ziek

Hij heeft twee broers en zussen. Mark is de vader van twee oudere dochters, Kristin en Kelly.Na zijn afstuderen aan het Los Angeles Pierce College, zal Mark zijn opleiding voortzetten aan de University of California, Los Angeles.

In 1972 en 1973 is hij de quarterback van de UCLA Bruins, die hij oprichtte. In 1973 ontving hij de National Football Foundation Award for All-Round Excellence, die hij voor het eerst ontving. In 1974 bezwijkt hij aan een gebrek aan communicatie als gevolg van een communicatiestoornis.

Agent Gibbs is teruggetreden uit zijn functie bij de Naval Criminal Investigative Service. Na negentien seizoenen in het politiedrama ‘NCIS’ heeft zijn tolk, Mark Harmon , besloten met pensioen te gaan.

Zoals onthuld in de meest recente aflevering van de populaire televisieserie, die maandag in première ging in de Verenigde Staten, zal Gibbs niet terugkeren naar zijn collega’s bij NCIS, een overheidsinstantie die dienst doet als rechercheur bij de Amerikaanse marine.

Na de uitzending onthulde CBS dat Mark in de aflevering te zien was, die sinds het begin in de serie was verschenen en sinds het begin in 2008 ook als een van de producenten van de show had gediend.

NCIS is zonder twijfel een van de meest populaire shows op televisie op dit moment, en Mark Harmon is zonder twijfel de onbetwistbare ster van de show. Als speciaal agent Leroy Jethro Gibbs is zijn vertolking van hem beroemd en het heeft hem brede nationale bekendheid en faam opgeleverd.

Mark Harmon Ziek
Mark Harmon Ziek

Tijdens het kijken naar NCIS was het spannendste om te zien uitvinden welke personages voor een lange tijd uit de show zouden worden afgeschreven – afgezien van de actie op het scherm. Pauley Perrette, een voormalig castlid, heeft fans echter aan het praten gekregen met een reeks vreemde tweets waarin ze haar voormalige collega Mark Harmon beschuldigt van ‘fysieke mishandeling’.

Agent Gibbs werd maandagavond voor de laatste keer gespeeld door acteur Mark Harmon op NCIS voor naar schatting 7,4 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Als gevolg daarvan werd de gekoesterde serie verreweg het meest bekeken programma van de avond in de Verenigde Staten en versloeg onder meer de lokale versie van het Nederlandse format The Voice.

Harmon blijft uitvoerend producent voor bovengenoemde shows, maar het is niet uitgesloten dat hij ook achter de camera terugkeert. “Zoals fans van de show misschien weten, is Leroy Jetho Gibbs een personage dat nooit helemaal uitgeschakeld kan worden”, schreef producer Steven D. Binder op Instagram.

Als gevolg hiervan zal de serie doorgaan zonder Harmon, wat sommige fans een vreselijke beslissing vinden. Volgens het officiële NCIS Instagram-account is onder meer de uitdrukking “Gibbs is NCIS” te horen.

Zoals eerder vermeld door showrunner Steven D. Binder in een interview met TV Line op maandag, zal hij zijn positie behouden. “Als uitvoerend producent en als vriend blijft Mark een essentieel onderdeel van de basis van onze show”, verklaarde de omroep, waarmee hij de nabestaanden van de show enige troost bood.

We streven ernaar om constant oprecht te zijn voor onze personages, want dat is hoe we onze verhalen creëren en hoe we bepalen wat er met onze personages gebeurt. Onze trouwe volgelingen zouden door de jaren heen hebben opgemerkt dat je Leroy Jethro Gibbs nooit helemaal kunt afwijzen, dus de toekomst van Gibbs is twijfelachtig.”

Mark Harmon Ziek
Mark Harmon Ziek

Harmon heeft een grote som geld verdiend met zijn optredens in NCIS. De afgelopen jaren stond hij op een aantal lijsten van best betaalde televisieacteurs, waaronder de Forbes-lijst. Volgens rapporten ontving de 70-jarige ongeveer $ 525.000 per aflevering, voor een totaal van $ 12,6 miljoen aan inkomsten per seizoen gemiddeld.