Leeftijd Jeroen Van Inkel | Jeroen van Inkel van NPO Radio 2 is een Nederlandse radio-dj en schrijver die werkt voor het NPO Radio 2-netwerk.Jeroen van Inkel moest zaterdagochtend eerder zijn radioprogramma stopzetten vanwege technische problemen.

Leeftijd Jeroen Van Inkel
Leeftijd Jeroen Van Inkel

De dj heeft nog steeds last van vocale problemen en kon daardoor zijn NPO Radio 2 ochtendshow ‘Rinkeldekinkel’ niet hosten. In de loop van het laatste anderhalf uur nam Giel Beelen de controle over.

“Het is mogelijk dat mijn stem er iets mee te maken heeft; ik heb hulp nodig. Dat zal over twee weken gebeuren. Sterker nog, het is de afgelopen dagen buitengewoon goed geweest en ik redeneerde dat als dat zo is, ik zou ook de radioshow moeten kunnen doen “Dit zei de presentator Jeroen aan het begin van zijn show.

Daarnaast is de dj op zondag niet te horen vanwege zijn stemproblemen. Collega Giel Beelen neemt dit jaar weer de ochtendshow van hem over. “Door mijn slechte stem begon ik behoorlijk geïrriteerd te raken.

Desalniettemin ben ik tevreden zolang ik mijn mond houd”, aldus Jeroen van RTL Boulevard. “Ruud de Wild en zijn herstel zijn de belangrijkste dingen die in me opkomen. Mijn problemen zijn onbeduidend in vergelijking met zijn hachelijke situatie. Ik denk regelmatig aan hem.”

Jeroen begon zijn radiocarrière bij de piratenzender Radio Nova in Amsterdam, en dankzij de inspanningen van Radio Decibel en radiogoeroe Lex Harding werd hij gerekruteerd voor Radio Veronica.

Curry & Van Inkel speelden midden jaren tachtig drie jaar op vrijdag op het toenmalige Hilversum 3. Hoewel het middagprogramma ‘Rinkeldekinkel’ aanvankelijk werd uitgezonden, werd het later verplaatst naar de commerciële Hitradio Veronica en omgedoopt tot ochtendprogramma.

De broers Evers, Jeroen en Edwin, maakten 13 jaar lang deel uit van het dreamteam van Radio 538 toen ze werden gerekruteerd. Uiteindelijk kreeg hij na vier jaar een “aanbod dat hij niet kon weigeren” van Radio Veronica en keerde terug naar zijn voormalige huis.

Hij was geen grote fan van traditionele televisie, dus toen Q-music op 1 september debuteerde, was het als ‘een match made in heaven’. Positieve radio met een lach op zijn gezicht en een lokaal ‘kippenvel’ is de formule die uiteindelijk het beste werkt voor Jeroen.

Radio Veronica keerde terug naar de ether op 1 september 2003, na een onderbreking van enkele jaren, en zond een mix van hits uit de jaren 80 en 90 uit. Van Inkel was graag naar Radio Veronica gegaan, maar hij zat destijds vast aan een contract bij 538.

Leeftijd Jeroen Van Inkel

Hij zou dit station niet hebben mogen passeren. Na langdurige onderhandelingen kon hij in januari 2004 de overstap rond maken. In het begin deed hij de middagshow en in september 2004 verlegde hij zijn aandacht naar de avondshow.

De DJ heeft al geruime tijd last van zijn stem. In de maand februari had de DJ al een paar weken vrij genomen. Giel nam het op dat moment ook van hem over.

De heksenjacht op acteur Bilal Wahib werd eerder deze week opgepakt door Jeroen, die verklaarde het onderzoek af te keuren. RTL Boulevard publiceerde een artikel van John van den Heuvel waarin hij zijn visie op het onderwerp uitte.

Van Inkel keerde een jaar later terug naar Veronica en stapte over naar het nieuw gelanceerde radiostation Qmusic, waar hij onder meer de avondshow Je dag is goed en de ochtendshow Het Foute Uur presenteerde.

Zijn kantoor is in de maand maart 2008 op werkdagen geopend van 16.00 tot 18.00 uur. Ruud de Wild kondigt aan dat hij ‘s avonds niet zal verschijnen. Ondanks dat Van Inkel ontevreden was over de veranderingen, besloot hij in september 2008 zijn contract bij Qmusic op te zeggen.

In mei 2010 heeft hij een uur werk verzet en werd de middagshow verplaatst naar Van Inkel in the Midnight.

Hoewel Van Inkel niet zeker weet of hij relevant zal blijven als lid van het duo met Stenders, weet hij zeker dat hij relevant zal blijven als dj. “Het feit dat ik nu bij NPO Radio 2 aan de slag kan, heeft voor een volmondig bevestigend antwoord op deze vraag gezorgd.

Ze zouden mij niet voor deze functie hebben gevraagd als ik mijn kwalificaties niet had aangetoond.”Hij kan terugkijken op een voorname carrière, maar heeft nog steeds redenen om jaloers te zijn op zijn collega’s, zoals Mattie Valk van Qmusic, die net een paar jaar jonger is dan hij.

Leeftijd Jeroen Van Inkel
Leeftijd Jeroen Van Inkel

“Ik ben niet per se jaloers op zijn succes, maar ik ben jaloers op de jeugd die hij bezit. Hij is de nieuwe jongen in de buurt, om zo te zeggen. Hij is een gloednieuwe discjockey met zijn eigen kenmerkende stijl, en hij heeft een lange en succesvolle carrière voor hem.”

You may also like...