Marianne Vos Relatie | Marianne Vos is een professionele baanwielrenster, veldrijdster en wegwielrenster uit Nederland. Ze waren drie keer olympisch kampioen in deze sporten en twee keer wereldkampioen. ‘De fiets is een onderdeel van het leven, niet het leven zelf.’

Marianne Vos Relatie
Marianne Vos Relatie

Ze is de beste wielrenner die de wereld ooit heeft gekend, maar ze is ook bescheiden en onzeker over haar capaciteiten. Marianne Vos, die van nature introvert is, moedigt onbekende kinderen aan die spelen in het zand van Beekse Bergen.

Ze zal het niet hardop zeggen, maar ze zal later duidelijk maken dat ze zichzelf op geen enkele manier “inspirerend” vindt. “Maar ik wil echt mijn enthousiasme overbrengen.” Om elk kind dat langzaam of snel voorbijkomt op de fiets aan te moedigen, roept ze ‘Hup’. In een game maakt het niet uit.

Cath Luyten is te gast bij Marianne Vos, twaalfvoudig wereldkampioene en tweevoudig Olympisch winnares, die vanavond een diner verzorgt. De Nederlandse wielrenner is pas 30 jaar, maar wordt nu al als een legende beschouwd. En ze is nog niet klaar met de overwinning. Cath Luyten is geïntrigeerd door haar en wil meer over haar weten.

Op 1 februari 2014 deden ze voor de zevende keer mee aan het wereldkampioen veldrijden in Hoogerheide, met een sprong van bijna een minuut op de twaalfde, de Italiaanse Eva Lechner, als runner-up .

Op 27 juli werd in Parijs de eerste editie van La Course by Le Tour de France officieel gelanceerd, dit keer op de Avenue des Champs-Élysées. Het staat gepland op de laatste dag van de Ronde van Frankrijk voor mannen, op de laatste dag van de Ronde van Frankrijk voor vrouwen.

De wedstrijd kwam tot stand naar aanleiding van een petitie ondertekend door Emma Pooley, Kathryn Bertine, Chrissie Wellington en Marianne Vos waarin werd opgeroepen tot een Tour for Women na de teloorgang van La Grande Boucle Féminine in 2009. De eerste editie van La Course werd gewonnen door Vos zelf: ze versloeg Kirsten Wild in de sprint naar de finish in de eerste editie.

Marianne Vos Relatie
Marianne Vos Relatie

Op zaterdag 23 september 2006 werd Vos in het Oostenrijkse Salzburg gekroond tot wereldkampioen op de weg. Ze was de snelste van een enorme kopgroep in de sprint, en ze won de race. Trixi Worrack uit Duitsland eindigde op de tweede plaats. Van 2007 tot 2011 won het team in totaal vijf zilveren medailles op rij, een nieuw record.

Op 22 september 2012 won ze voor de tweede keer de regenboogtrui op het WK wielrennen in Valkenburg, Nederland. In de slotfase van de wedstrijd maakte ze deel uit van een kopgroep die bestond uit vijf renners, waaronder zijzelf. Ze haalde haar concurrenten op de Cauberg in, waarna ze over de finish kwam met een vlag die was uitgedeeld door een passerende toeschouwer.

Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen won ze goud in de wegwedstrijd, wat de eerste keer was dat ze dat deed. Met Elizabeth Armitstead, Olga Zabelinskaja en Shelley Olds maakte ze deel uit van een ontsnappingsgroep die de hoofdgroep verliet. Olds was haar meest geduchte tegenstander, maar ze won.

Marianne Vos Relatie
Marianne Vos Relatie

Vos wist de sprint te winnen voor Armitstead en Zabelinskaya, die respectievelijk tweede en derde werden. Als erkenning voor het feit dat Vos deze prestatie als een teamprestatie beschouwde, kregen ook de andere leden van het Nederlandse team erkenning, onder meer in het Holland Heineken House en de Ridderzaal. Daarnaast reed Vos een tijdrit, waar ze als zestiende overall eindigde.

You may also like...