Marco Bakker Ziek | De operazanger Jacob Marinus (Jaap) Bakker, beter bekend onder zijn artiestennaam Marco Bakker, is een bekende radiopresentator in Nederland. Er is een leven voor Het Ongeval en een leven na Het Ongeval voor Marco Bakker. 23 jaar lang spraken hij en zijn vrouw Willeke van Ammelrooy er helemaal niet over.

Marco Bakker Ziek
Marco Bakker Ziek

Er is nu een biografie beschikbaar. “Dat ongeluk gaat nooit meer weg. Wat er ook gebeurt, het zal er altijd zijn om er getuige van te zijn. Tot de dag van mijn dood.

Zanger Marco Bakker en actrice Willeke van Ammelrooy verhuisden vorig jaar van de Randstad naar het Heuvelland en willen er niet meer weg. In deze talk komen liefde, rust, ruimte, succes en het lot aan bod.

Hij overleefde de Tweede Wereldoorlog door bloembollen te eten, maar zijn huwelijk met Willeke van Ammelrooy is als een sprookje. Met eerlijkheid en openhartigheid vertelt operatenor Marco Bakker in zijn autobiografie over de hoogte- en dieptepunten van zijn leven.

Bijvoorbeeld het dodelijk ongeval waarvoor hij verantwoordelijk was. “De tragedie van de ArenA zal een leven lang een litteken achterlaten.”

Marco Bakker was verantwoordelijk voor een ongeval op de top van de Amsterdam ArenA op 31 oktober 1997, waarbij een 38-jarige dame om het leven kwam. De TROS, met wie hij samenwerkte aan ‘Muziek Uit Duizenden’, heeft besloten hun relatie te beëindigen uit zorg voor hun imago.

Zijn professionele leven staat op het punt te eindigen als gevolg van de verschrikkelijke tragedie. Henk Poort en Ernst Daniël Smid , evenals enkele vrienden en zijn vrouw zijn er allemaal verantwoordelijk voor dat hij uiteindelijk zijn professionele status kan behouden.

In 1963 was hij de zanger van het nummer Drie slanttamboers, dat te horen was op de B-kant van de grammofoonplaat Katootje uit de tv-show van Wim Sonneveld, die in hetzelfde jaar werd uitgebracht .

Na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam maakte hij in 1965 zijn professionele debuut op het Holland Festival met de speciaal voor hem gecreëerde opera De Droom.

Marco Bakker Ziek
Marco Bakker Ziek

Zijn eerste grote tournee, die hem naar de Verenigde Staten bracht, vond plaats in 1973, toen hij 18 shows gaf. Marco Bakker is in Nederland vooral bekend van zijn televisie- en radio-optredens, maar ook van zijn legendarische oudejaarsconcerten.

Toen de TROS in 1974 het programma Muziek uit Duizenden uitzond, werd hij voor het eerst bekend bij het grote publiek. Ook was hij te zien in de Theo en Thea-film Theo en Thea and the Unmasking of the Toe Cheese Empire, waarin hij een ondersteunende rol speelde.

Bakker is momenteel getrouwd met actrice Willeke van Ammelrooy, die hij leerde kennen via een eerder huwelijk met Patricia Madden.In oktober 1997 kwam hij in het nieuws toen hij onder invloed van alcohol betrokken raakte bij een auto-ongeluk op het parkeerdek van de Amsterdam ArenA.

Hij werd veroordeeld tot gevangenisstraf. Bij dit incident kwam Arja Mesker-de Groot, een 38-jarige vrouw, om het leven. In 1998 werd hij schuldig bevonden aan het misdrijf. Hij moest zijn rijbewijs voor een jaar inleveren en kreeg de keuze uit zes maanden gevangenisstraf of 240 uur taakstraf. Hij koos voor het laatste. Dit had een slechte invloed op zijn imago en zijn professionele carrière.

Marco Bakker Ziek
Marco Bakker Ziek

In samenwerking met de regionale omroep Radio M Utrecht verzorgt Marco Bakker elke zondagochtend een lichtklassiek radioprogramma. Vanwege het enorme succes van het voorgaande jaar trad Bakker met “De 3 Baritons” op in een theatertour door heel Nederland die begon in december 2009 en eindigde in maart 2010 in het Koninklijk Theater Carré.

You may also like...