Mac Miller Dood | Malcolm James McCormick, beter bekend onder zijn artiestennaam Mac Miller, was een Amerikaanse rapper. Hij bracht vijf studioalbums, twee live-albums, twee EP’s en in totaal elf mixtapes uit.

Mac Miller Dood
Mac Miller Dood

Het is een jaar geleden dat Mac Miller, die 26 was toen hij stierf, overleed. Nu is een man in Los Angeles gearresteerd omdat hij hem de farmaceutische medicijnen had verkocht omdat ze een stof bevatten die in de eerste plaats illegaal was.

Een 28-jarige man genaamd Cameron James Pettit is gearresteerd op verdenking van de verkoop van namaakgeneesmiddelen die de opioïde fentanyl bevatten. Twee dagen voor de dood van Mac Miller verkocht de man de “medicijnen” aan de overleden acteur.

De man werd volgens een verklaring aangehouden door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration nadat informatie over de verkoop van namaakgoederen was ontvangen.

“Als fentanyl wordt verkocht onder het mom van legitieme farmaceutische medicijnen, kan het fataal zijn. Dat toont aan hoeveel mensen er in de Verenigde Staten aan overlijden als gevolg hiervan.” In een verklaring verwoordde advocaat Nick Hanna zijn mening.

“Drugs die zijn doorspekt met het goedkope en verslavende fentanyl worden steeds populairder onder gebruikers. En we zijn het aan de slachtoffers en hun families verplicht om hier een einde aan te maken en de drugsdealers te arresteren die verantwoordelijk zijn voor deze overdoses en sterfgevallen .” Cameron kan een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar krijgen als hij wordt veroordeeld.

De man die vorig jaar drugs aan Mac Miller leverde, is aangehouden en beschuldigd van drugsdistributie. De Amerikaanse rapper zou volgens TMZ besmette pillen hebben gekregen van Cameron James Pettit. Miller stierf als gevolg van de besmette pillen.

Mac Miller Dood

Andere mensen, onder wie een prostituee en een hoerenmevrouw, worden ervan verdacht in de dagen voor zijn dood drugs aan Mac te hebben geleverd. Het is onduidelijk of de twee vrouwen ook in deze zaak zijn aangeklaagd.

Mac, die 26 was op het moment van zijn dood, werd op 7 september 2018 dood aangetroffen in zijn huis in Californië. Voorafgaand aan dit incident worstelde hij al geruime tijd met een alcohol- en drugsverslaving. Bovendien zou dit de reden zijn geweest voor de breuk met Ariana Grande een half jaar eerder.

Volgens berichten in het Verenigd Koninkrijk stuurde drugsverdachte Cameron James Pettit enkele dagen na zijn dood verontrustende berichten naar zijn familie via Instagram, die op zijn betrokkenheid hadden moeten wijzen.

“Ik ben er vrij zeker van dat ik in de gevangenis zal sterven”, schreef Pettit in een brief aan een van zijn goede vrienden. Aan een andere vriend schreef hij: ,,Ik denk dat ik, om voorzichtig te zijn, een tijdje niets moet posten. ‘Ik denk dat het het beste is als ik in beweging kom.’

Hij runde zijn eigen platenlabel, REMember, en kreeg als gevolg hiervan een contract met Warner Bros. Mac Miller gebruikte alter ego’s zoals Delusional Thomas, EZ Mac, Larry Fisherman, Larry Lovestein en The Velvet Revival om zijn muzikale carrière voort te zetten.

Toen Benjy Grinberg, de eigenaar van Rostrum Records, McCormick begin 2010 ontmoette tijdens het opnemen met Wiz Khalifa bij ID Labs, begon hij hem meteen advies te geven. McCormick begon op zijn eigen manier aan de mixtape KIDS te werken nadat hij niet geïnteresseerd was in het project.

Desondanks merkte Grinberg een duidelijke verbetering op in zijn composities. Gelukkig was hij niet de enige die het opmerkte en trok hij al snel de aandacht van verschillende grote platenlabels.

Hij koos er echter voor om de overeenkomst die hij met Rostrum Records had gesloten na te komen door onder dat label muziek uit te blijven brengen. Er waren verschillende factoren die bijdroegen aan de afwijzing, waaronder de locatie van de studio van het bedrijf in Pittsburgh.

De positieve relatie van Rostrum Records met rapper Wiz Khalifa, die ook in Pittsburgh woont en onder contract staat bij het label, was een extra motivator om te blijven zitten in plaats van over te stappen naar een groter platenlabel.

Best Day Ever was de titel van zijn vijfde mixtape, die in 2011 werd uitgebracht. Toen hij het nummer uitbracht over Donald Trump, die toen de toekomst was en nu de voormalige Amerikaanse president, werd het nummer platina.

Op 22 maart bracht hij zijn eerste EP uit, On And On And Beyond, een titelloos project. De EP bestond uit zes nummers, die hij later ging gebruiken in mixtapes en albums.

Op 23 maart 2012 bracht hij de mixtape Macadelic uit, met daarop de muziekvideo’s voor de nummers Loud, Thoughts From An Balcony, Clarity en America. Zijn muzikale keuzes gaven aan dat hij aan een nieuwe muzikale reis begon.

Zijn liedjes werden langzamer en persoonlijker, en hij werkte met verschillende producers, in tegenstelling tot zijn vorige albums. Zijn drugsgebruik speelde ook een rol in de evolutie van zijn muziekstijl.

Mac Miller Dood
Mac Miller Dood

Op de mixtape sprak hij ook uitgebreid over dit onderwerp. Mac Miller was verslaafd aan verschillende middelen, met name Purple Drank.In oktober bracht hij een video uit met de titel He Who Ate All The Caviar, een woordspeling. Dit nummer kan ook worden geïnterpreteerd als een parodie op het originele nummer. Echter, hij

You may also like...