Maarten Heijmans Vriendin | Maarten Heijmans is een Nederlandse acteur die meerdere Emmy’s heeft gewonnen.
Voor zijn optreden in die serie werd hij onderscheiden met zowel een Gouden Kalf als een Emmy Award. Dat was daarentegen niet vanzelfsprekend voor hem.

Maarten Heijmans Vriendin
Maarten Heijmans Vriendin

In een interview met de Volkskrant onthult hij het allemaal.’Vroeger geloofde ik dat ik geen legitieme zanger was en dat ik geen professionele acteur was’, zegt de zanger. Mogelijk als een soort zelfbehoud: “Als je het zelf al hebt gezegd, hoeven anderen dat niet”, speculeert de 37-jarige acteur.

‘De eerste vijf jaar na het afstuderen was het spelen vooral een bron van stress. Toen ik op de toneelschool zat, kreeg ik vaak te horen dat ik de moed niet had om kwetsbaar te zijn.

Aan de ene kant vond ik het complete onzin, denken: Maar het wekte ook de indruk dat “zie je, ik ben hier niet toe in staat.” Verder werd ik omsingeld door een diverse groep mensen die veel superieur waren aan mezelf.

Maarten is nu van plan om in de toekomst groot te worden als acteur op het wereldtoneel. In de twee jaar na mijn Emmy-overwinning probeerde ik door te breken in de industrie door ten minste 80 zelf-tape-audities in te dienen voor Netflix-shows en films. Tot op heden is er echter nog niets van terecht gekomen.

Toen ik net met die Emmy in mijn hand naar Los Angeles had moeten vliegen en dat beeld op de toonbanken van grote castingbureaus had moeten zetten, had ik het moeten doen.

De Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie , waar hij vier jaar Drama studeerde, reikte hem in 2007 zijn bachelordiploma uit.Sinds zijn afstuderen heeft Maarten meegewerkt aan een aantal theaterproducties, maar ook aan televisiespecials en programma’s.

In 2007 creëerde hij samen met zijn voormalige klasgenoot Ian Bok hun eigen theaterstuk, De Huilende Kers, dat in Nederland werd opgevoerd. Het jaar daarop kregen ze de publieksprijs op het Its Festival.

Maarten Heijmans Vriendin
Maarten Heijmans Vriendin

De Dioraphte Fringe Award werd aan hen uitgereikt op het Amsterdam Fringe Festival in 2008. Als onderdeel van het Prague Fringe Festival en het Dublin Fringe Festival in de zomer van 2009 speelde De Huilende Kers.

De Nederlandse theatergroep Circus Treurdier , die bestaat uit jonge artiesten die hun eigen theatervoorstellingen produceren, maakt ook deel uit van de Maartenkring.

De nieuwe romantische komedie (rom-kom) met Maarten Heijmans en Elise Schaap Wat Is Dan Liefde ging deze week in première op de rode loper en de fotograaf van BiosAgenda.nl legde het heugelijke moment vast op de digitale plaat.

Het is het beleid van Maarten Heijmans om zijn privéleven niet te bespreken in interviews, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Als de acteur wordt ondervraagd over zijn persoonlijke leven, antwoordt hij bevestigend. Heijmans meent daarmee de privacy van zijn langdurige echtgenoot in gevaar te brengen.

“Nee, ik heb momenteel geen romantische relaties.” In interviews vertel ik nooit iets over mijn persoonlijke leven of mijn familie.

Maarten Heijmans Vriendin
Maarten Heijmans Vriendin

De eerste reden is dat ik niet wil dat de privacy van iemand anders wordt geschonden terwijl ik daar ben. Verder: “Ik vind het niet bijzonder interessant om mijn persoonlijke ervaringen te delen met mensen die ik niet ken”, zegt de acteur in een interview met VIVA.

You may also like...