Leeftijd Yvonne Keuls | Toen ze zeven jaar oud was, verhuisde Yvonne Keuls naar Nederland, waar ze als kind begon te schrijven.

Leeftijd Yvonne Keuls
Leeftijd Yvonne Keuls

Inzichtelijke en ontroerende korte verhalen over de meest memorabele momenten in het leven.

Op deze manier zou ze vervolgens haar succesvolle boeken schrijven en is de basis gelegd voor haar toekomstige successen. Ze heeft ook een aantal literaire prijzen gewonnen als erkenning voor haar werk als gerespecteerd auteur.

Na haar promotie in 1967 was Yvonne een van de eerste Nederlandse auteurs die lezingen hield in scholen, boekhandels en bibliotheken.

Door haar ervaringen daar ontwikkelt ze een interesse voor de uitdagingen waarmee jonge mensen worden geconfronteerd, die ze onderzoekt in haar populaire romans als het rotte bestaan ​​van Floortje Bloem en de moeder van David S.. Meer dan 14 landen hebben vertalingen van het werk van de moeder van David S. gepubliceerd.

The Book of Little Souls en The Copper Garden behoorden tot de teksten die ze in 1969 begon te dramatiseren. Daarnaast speelde ze in een aantal eigen theaterproducties.

In haar veertig jaar als romanschrijfster heeft Yvonne Keuls veel aandacht en erkenning gekregen. Van het boek Madame My Mother zijn sinds de publicatie in 2007 meer dan 230.000 exemplaren verkocht.

Het boek werd genomineerd voor de Audience Award 1999, die aan de auteur werd uitgereikt. Madame K.: From Indisch Child tot Haagse dame werd uitgebracht in 2001 en werd al snel een bestseller in Nederland.

Yvonne is geboren op 17 december in Batavia, Indonesië, dat toen deel uitmaakte van de Indonesische Republiek. De naam Yvonne kreeg haar van haar vader toen ze werd ingeschreven bij de burgerlijke stand; haar moeder noemde haar altijd ‘Angin’.

Leeftijd Yvonne Keuls

Omdat deze Maleisische term ‘wind’ betekent, deed ze de scherpzinnige en mooie observatie ‘omdat de wind de verhalen overbrengt’.

Met een boot vaart de familie Bamberg vanuit Duitsland naar Nederland. Om voor zijn gezondheid te zorgen, moet Yvonne’s Nederlandse vader terugkeren.

Tijdens het vertrek voelt haar Indiase moeder zich ontworteld; ze voelt zich niet meer thuis. Het is moeilijk voor een gezin om zich aan te passen aan het leven in Den Haag nadat het vanuit een ander land daarheen is verhuisd.

Schoenen worden voor haar een werktuig van pijn wanneer ze aan haar voeten worden geplaatst, zoals ze heeft ervaren.

Op 10 mei begint een nieuwe gevechtsronde. Omdat Yvonne’s vader een jood is, loopt hij gevaar. Ze begint verhalen in een notitieboekje te schrijven omdat ze niet in staat is om alle effecten die haar werk op haar heeft achtergelaten, kwijt te raken. Haar eerste verhaal, dat ze When the Men Fell from Heaven noemt, komt voort uit deze ervaring.

De schrijfster wordt op 17 december negentig jaar, maar straalt toch de vitaliteit uit van een vrouw van vijfenzeventig. Bovendien is ze nog steeds aan het schrijven; haar 98e werk, de roman Gemmetje Victoria, is onlangs verschenen.

In haar woonkamer, die is versierd met familiefoto’s, souvenirs en kunstwerken, voegt ze eraan toe: “Ik ben trots op elk boek.” Op Gemmetje zou ik ‘ook’ willen toevoegen.

Het is een sociale fictie, het type waar Keulen bekend om is geworden. Die romans zijn geschreven in de jaren zeventig, toen zij en een groep gelijkgestemde vrijwilligers een opvangcentrum opende voor probleemjongeren die nergens anders heen konden.

Dankzij de bestseller Jan Rap en zijnmaat groeide het uit tot het bekendste toevluchtsoord in de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

Hoewel de roman eerst werd gepubliceerd, was er een verfilming en een theaterbewerking, die over de hele wereld werd uitgevoerd. Mijn echtgenote en ik woonden alle premières bij.’

De stijlvolle vrouwen in een Parijse theater haastten zich daarna om hun spullen op te halen omdat ze wat ‘uitschot’ op het podium hadden gezien, en we moesten er hartelijk om lachen. Als Keuls zich dit herinnert , grinnikt hij. “Ze waren er niet aan gewend.”

In de voetsporen van Jan Rap zijn hele generaties opgegroeid met zijn nakomelingen, zoals de moeder van David S. en het sombere bestaan ​​van Floortje Bloem.

Leeftijd Yvonne Keuls
Leeftijd Yvonne Keuls

In al die meesterwerken gebruikt ze vuur en zwaard. “Een pen kan veel doen; het is een verlengstuk van je eigen wezen. ” Het is belangrijk om ermee om te kunnen gaan, want als je het verkeerd gebruikt, kan het echt schadelijk zijn.”

You may also like...