Leeftijd Willem Van Hanegem | Willem “Wim” van Hanegem is een voormalig Nederlands voetballer en coach die tijdens zijn spelerscarrière middenvelder was. Met Feyenoord won hij verschillende nationale titels in Nederland, evenals de Europa Cup en de UEFA Cup, tijdens een 20-jarige carrière die twee continenten overspande.

Leeftijd Willem Van Hanegem
Leeftijd Willem Van Hanegem

Daarnaast was hij een halve finalist op het WK 1974 in Italië. Als manager loodste hij Feyenoord naar lands- en bekerzeges. Ook was hij een tijdlang assistent-coach van het Nederlands Elftal. Zijn meest recente leidinggevende functie was bij FC Utrecht, waar hij van 2007 tot 2008 werkte.

Willem van Hanegem is volledig aangeslagen door het onverwachte overlijden van zijn schoonzoon Eric Nijdam, die ook de partner was van zijn dochter Alies. De doodsoorzaak was de hartstilstand die het leven kostte aan de 55-jarige Feyenoord-supporter.

In de familie van Willem van Hanegem ontvouwt zich een ongekende saga, die de wereld schokte . Hij is in diepe rouw na het overlijden van Eric Nijdam, de partner van zijn 57-jarige dochter Alies.

Nijdam overleed onverwachts op 55-jarige leeftijd. Hij was oud-voetballer voor Feyenoord en het Nederlands Elftal. “Eric is overleden als gevolg van een hartstilstand”, vertelde een bron aan The Daily Beast. “Het is een hartverscheurende situatie voor de familie.”

Eric keek naar de documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar Later, gemaakt door Merlijn Kamerling over zijn in 2010 overleden vader Antonie. Kort na het zien van de film stierf Eric.

Om 20:50 uur op maandag 5 oktober postte Eric op Twitter dat zijn vader “nog steeds behoorlijk onderdrukkend” was. “Ik dacht altijd dat hij een interessant persoon was”, voegde Eric eraan toe. ‘Denk aan een verdieping die voor meer mensen herkenbaar is dan je denkt.’

Leeftijd Willem Van Hanegem

Eric overleed de volgende dag… Omdat Eric, net als zijn schoonvader Willem, een doorgewinterde Feyenoord-supporter was die bij elke thuiswedstrijd van zijn geliefde club een vaste waarde op de tribune was, stond de voetbalwereld versteld door zijn dood.

Enkele dagen voor de crematie van Eric en Alies organiseerden hun Feyenoordvrienden, met wie ze al jaren wedstrijden speelden, een herdenkingsbijeenkomst in voetbalstadion De Kuip, waar Eric en Alies al jaren wedstrijden bijwoonden.

Volgens een van de organisatoren zal ‘iedereen zijn laatste groet kunnen brengen’ op het evenement. ‘Om 14.00 uur verlaat een processie met genodigden de kerk en gaat naar het crematorium.’

In zijn thuisland Nederland wordt hij algemeen beschouwd als een van de grootste Nederlandse voetballers in de geschiedenis. Behalve bekend om zijn tactisch inzicht, stond hij ook bekend om zijn fantastische passeerbereik en de vaardigheid die hij bezat met de bal in zijn bezit.

Hij kreeg de bijnaam De Kromme vanwege zijn sprintstijl en zijn vermogen om de bal te buigen. Hoewel hij vooral bekend stond om zijn technische vaardigheden, was hij ook zeer capabel in het verdedigende aspect van zijn spel, omdat hij een sterke tackelaar was die niet bang was om fysieke uitdagingen met tegenstanders aan te gaan.

Zijn grootste fout was zijn onvermogen om het tempo van het spel bij te houden.Willem van Hanegem is een bekend gezicht in het televisieprogramma. Ondanks zijn legendarische status als voetballer voor Feyenoord, het Nederlands Elftal en tal van andere clubs, stond hij bekend om zijn ondeugende gevoel voor humor.

Het was inderdaad een van de factoren die meer dan eens bijdroegen aan zijn verschijning op het programma.Tijdens zijn internationale carrière vertegenwoordigde Willem van Hanegem Nederland 52 keer, won hij de UEFA Cup met Feyenoord en werd hij drie keer Nederlands kampioen met dezelfde club. Na zijn spelerscarrière ging Willem aan de slag als voetbaltrainer en -coach.

Leeftijd Willem Van Hanegem
Leeftijd Willem Van Hanegem

In zijn wedstrijden tegen Duitse teams stond Van Hanegem bekend om zijn ruige en gepassioneerde spel .”Duitsers zijn niet mijn favoriete mensen. Door de oorlog had ik elke keer dat ik tegen Duitse spelers speelde een probleem.”

You may also like...