Leeftijd Simone Kleinsma | Simone Kleinsma is een Nederlandse actrice die werkzaam is op het gebied van muziektheater. In veel grote animatiefilms is het stemwerk van Simone te zien geweest, waaronder Shrek 2, Yzma.

Leeftijd Simone Kleinsma
Leeftijd Simone Kleinsma

The Emperor’s New Groove, Babe and Babe: Pig in the City, Oliver and Company en An American Tail. Ze heeft ook personages geuit zoals The Fairy Godmother in Shrek 2 en Yzma in The Emperor’s New Groove.

Kleinsma treedt regelmatig op, zowel met pianisten als met een volledig orkest. Tijdens haar acteercarrière werd ze bekend door haar rol in de televisiehitserie ‘Kees & Co.’ Ze speelde Kees Heistee, de moeder van Anne en Rudie en de vrouw van Ben Heistee in de televisieserie.

In 1996-1997 presenteerde ze de kookshow ‘Koken met Cas’ op het Food Network.Simone trouwde op 5 juni 1990 met Guus Verstraete, een Nederlandse televisieregisseur.

Over dit soort ervaringen zal Simone ook spreken in haar aanstaande soloshow, waarmee ze na de zomer gaat touren. De rode draad die door de theatervoorstelling loopt wordt gevormd door de begrippen hoop en troost.

“Ik kan zeggen dat ik na vier jaar in zekere zin tevreden ben”, zegt ze. “Je gaat geleidelijk aan beseffen dat je veel sterker bent dan je eerder dacht. Zo voelde het alsof mijn leven om me heen instortte.

Je begint echter een nieuw leven voor jezelf op te bouwen, zelfs zonder je geliefde. Je neemt het risico om af en toe weer de slappe lach te krijgen. Dat is niet iets wat ik doe.”

Leeftijd Simone Kleinsma
Leeftijd Simone Kleinsma

Bovenal mag het solo-optreden niet al te veeleisend zijn voor de luisteraar. “Er zijn momenten dat de zakdoeken om verschillende redenen uit de zak moeten worden gehaald.

Omdat ik niet de enige ben die dit heeft meegemaakt, zal er hoogstwaarschijnlijk brede herkenning zijn bij het grote publiek. Het leven daarentegen , gaat door.

Na zo’n traumatische gebeurtenis is er nog leven om te leven. Dat hoort op dit moment ook bij deze fase van mijn leven.”

Simone Kleinsma speelde in tal van producties, zowel voor televisie als voor toneel. Ze is vooral bekend als actrice door haar hoofdrol in de televisieserie Kees&Co, die ze mede heeft gemaakt.

Cas was ook gastheer van de kookshow Koken met Cas, die werd uitgezonden op NBC. Simone is verschenen in een overvloed aan toneelproducties, wat een opmerkelijke prestatie is.

Simone Kleinsma is regelmatig te zien op de Nederlandse televisie, zowel in vaste als gastrollen, in uiteenlopende rollen. Simone Kleinsma is ook een bekende zangeres en ze speelde in een aantal films.

Simone Kleinsma heeft een hele reeks prijzen gewonnen. De ‘Change Case’, ook wel de zilveren sigarettenkoker genoemd, die ze in 2015 ontving van Joop van den Ende is de meest waardevolle prijs.

De ruilkoker werd aan de zangeres en musicalactrice gegeven als erkenning voor haar uitzonderlijke prestaties. ‘Ik ken niemand anders die zo’n diverse professionele achtergrond heeft gehad als jij’, zegt Van den Ende. Sinds de jaren vijftig is de buis wijdverbreid in gebruik.

Nog daarvoor, in 1919, werd het door zijn collega’s als blijk van waardering overhandigd aan cabaretlegende Louis Davids. Na zijn overlijden werd de zilveren koker via Heintje Davids overgedragen aan cabaretier Max Tailleur.

Het was Willem Nijholt die de buis in 1984 van Max ontving, en hij gaf hem op zijn beurt in 1999 door aan Joop van den Ende. De speciale buis wordt op een eenvoudige manier toegewezen.

Leeftijd Simone Kleinsma
Leeftijd Simone Kleinsma

‘Wijs de wisseltrofee toe aan een collega die je bewondert.’ Om deze reden besloot Joop van den Ende na ruim 16 jaar de speciale tube te schenken aan Simone Kleinsma.

Leeftijd Simone Kleinsma

63 years