Leeftijd Remko Pasveer | Remko Pasveer is een profvoetballer uit Nederland die momenteel als keeper speelt bij Ajax.
Na zijn ontslag bij Ajax tekende hij bij Heracles Almelo, waar hij zijn tweede seizoen begon als back-up doelman van het team, dit keer achter Martin Pieckenhagen.

Leeftijd Remko Pasveer
Leeftijd Remko Pasveer

Tijdens de seizoenen 2008-09 en 2009-10 werd Pasveer uitgeleend aan Go Ahead Eagles, die destijds uitkwam in de Eerste Divisie, de tweede klasse in Nederland. Na een stroeve start vestigde hij zich al snel als favoriet bij de fans in Deventer.

Het seizoen 2010-11 betekende de terugkeer van Pasveer naar Heracles, dit keer in de hoedanigheid van beginnend keeper. Hij bleef vier jaar als starter voordat hij besloot om geen contractverlenging bij de organisatie te tekenen.

Pasveer tekende in de zomer van 2014 een driejarig contract bij PSV, waar hij het moest opnemen tegen eerste keus doelman Jeroen Zoet voor een basisplaats.

In de laatste voorronde van de UEFA Europa League voor het seizoen 2014-15 maakte hij zijn officiële debuut voor de Eindhovense club op 21 augustus 2014, tijdens de eerste van twee wedstrijden tegen de Wit-Russische club Shakhtyor Soligorsk. Pasveer stond de hele wedstrijd op het veld, die zijn ploeg thuis met 1-0 won.

Hij speelde dat seizoen nog in een aantal andere wedstrijden, waaronder KNVB-beker- en Europa League-wedstrijden. Nadat hij een week eerder PSV aan de Eredivisie-titel had geholpen, maakte Pasveer zijn debuut in het eerste elftal tegen Excelsior in speeldag 32 van de club tegen dezelfde tegenstander.

In mei 2015 oefende PSV een optie in zijn contract uit, waardoor hij tot medio 2018 aan de club vasthield. In 2016 won Pasveer op 8 mei 2016 voor de tweede keer op rij het landskampioenschap met PSV. 8 De club ging de laatste speeldag van het seizoen in met hetzelfde aantal punten als rivaal Ajax, maar met een doelsaldo van -6 van Nederlandse zijde.

De volgende dag versloeg PSV PEC Zwolle met 1-3, terwijl Ajax en PEC Zwolle met 1-1 gelijkspeelden bij De Graafschap. Hij verscheen dat seizoen niet in competitiewedstrijden, maar koos ervoor om deel te nemen aan het bekertoernooi. Pasveer maakte zijn UEFA Champions League-debuut op 1 november 2016 tegen FC Barcelona.

Leeftijd Remko Pasveer

Door een blessure van Zoet moest hij in de eerste etappe van de groepsfase starten in de 1-2 nederlaag tegen Bayern München. Tijdens het seizoen 2016-17 speelde Pasveer drie keer in de National Football League. Zoet, die dat seizoen alle 31 wedstrijden voor de ploeg begon, stond slechts 23 doelpunten toe in 31 optredens.

Het resultaat hiervan was dat PSV dat seizoen de op één na beste statistisch verantwoorde verdediging in de Eredivisie had, achter alleen de Ajax-verdediging. De Eindhovenaren eindigden dat jaar als derde in de competitie.

Op 23 april 2021 werd bekend dat Pasveer een tweejarig contract heeft getekend bij Ajax, en dat hij op 1 juli 2021 als free agent voor de club zou gaan spelen.

Hij maakte zijn clubdebuut op 7 augustus, in een 4-0 verlies voor PSV in de Johan Cruijff Schaal. [16] Hij werd genoemd naar het eerste team van de club.

Bij afwezigheid van doelmannen André Onana en Maarten Stekelenburg, die beiden geschorst of geblesseerd waren, bleef Pasveer behouden als startende doelman. Op 19 oktober 2021 vestigde Pasveer een nieuw record door de eerste keeper in de geschiedenis van de UEFA Champions League te worden die drie directe schoten op doel van de Noorse spits Erling Haaland in dezelfde wedstrijd stopte.

In de volgende wedstrijd hield Pasveer de nul tegen Borussia Dortmund toen Ajax de tegenstanders van de Bundesliga met 4-0 versloeg. In een reguliere seizoenswedstrijd vier dagen later hield Pasveer opnieuw de nul, toen Ajax zijn oude club en rivaal PSV Eindhoven met 5-0 versloeg in het Ajax Stadion.

Leeftijd Remko Pasveer
Leeftijd Remko Pasveer

Voorafgaand aan speeldag 12, die plaatsvond op 7 november 2021, had hij slechts twee doelpunten tegen gekregen in de nationale competitie. Dit bleek een record te zijn, aangezien geen enkele andere keeper in de Eredivisie zo weinig goals had toegegeven in de eerste 12 wedstrijden van het seizoen voor hem. Hierdoor werd zowel op nationaal als internationaal niveau een indrukwekkend gemiddelde van één doelpunt per vier wedstrijden behaald.

You may also like...