Leeftijd Matthias Reim | Matthias Reim is een Duitse zanger die gespecialiseerd is in pop- en schlagermuziek. Hij behaalde internationaal succes met zijn single “Verdammt, ich lieb’ dich” uit 1990, die in verschillende Europese landen op nummer één stond en 16 opeenvolgende weken bovenaan de Duitse hitlijsten bleef staan.

Leeftijd Matthias Reim
Leeftijd Matthias Reim

In 2013 maakte hij een onverwachte comeback naar de top van de hitlijsten met “Unendlich”, zijn eerste single in 23 jaar.

De onverwachte hitsingle ‘Verdammt, Ich Lieb’ Dich’ katapulteerde hem in 1990 naar internationale roem. Hij heeft zijn populariteit in de loop der jaren behouden, met films als Alles Klar (1995), Déjà Vu (2004) en Phoenix die zijn veelzijdigheid demonstreren.

Hij groeide op in de Duitse stad Homberg. Aan de universiteit studeerde hij Duits en bijvak Engels.Van 2004 tot 2013 was hij getrouwd met Sarah Stanek, van wie hij in 2013 scheidde.

Romy, Bastian, Marie-Louise, Julian en Romeo zijn de namen van zijn vijf kinderen.”Verdammt, Ich lieb’ dich” was Reims eerste – en meest succesvolle – single, die in 1990 werd uitgebracht.

Tussen 18 mei en 6 september verkocht de single wereldwijd 2,5 miljoen exemplaren en bleef 16 weken bovenaan de Duitse hitlijsten staan, waardoor hij op nummer één kwam.

Sinds 1971 is geen enkele andere single langdurig zonder onderbreking op nummer één gebleven, maar Matthias Reim deelt deze onderscheiding met Boney M. Reim, het eerste studioalbum dat niet lang daarna werd uitgebracht.

Leeftijd Matthias Reim
Leeftijd Matthias Reim

Reim is degene die de liedjes componeert, schrijft, mixt en uitvoert. Sommige nummers, zoals Das erste Mal, hebben muziek die is gecomponeerd door en geproduceerd door Christoph Brüx (Hamburg), een Duitse componist en muziekproducent die in Hamburg woont.

. Hij componeerde ook muziek voor een aantal andere artiesten, waaronder Bernhard Brink, Roberto Blanco, Jürgen Drews en Tina York, onder anderen. Zijn eerste twee solo-albums, uitgebracht met zijn bands Fallen Dice en Fair Tax, waren geen commercieel succes.

Volgens Bild Zeitung werd de zanger duizelig door de hitte van een spot die tijdens het optreden direct op hem gericht was.

Reim was tijdens zijn optreden op de rand van het podium gaan zitten. Hij kon daarna niet meer zingen en greep gefrustreerd naar zijn eigen hoofd.

Dieter Weidenfeld, zijn manager, begeleidde hem na de voorstelling van het podium en naar zijn hotelkamer. De 58-jarige zanger geniet momenteel van een opleving in populariteit.

In het jaar 1980 stopte hij met zijn studie om zich te wijden aan het schrijven en componeren van muziek voor artiesten als Roy Black, Jürgen Drews en Bernhard Brink, hoewel hij in dit streven geen noemenswaardig succes boekte.

Niemand wil “Verdammt, ich liebe dich” zingen als het in 1989 wordt uitgebracht, omdat het een moeilijk en uitdagend nummer is om te zingen. Daarom sluit hij de situatie met doorslaand succes af.

Leeftijd Matthias Reim
Leeftijd Matthias Reim

Het eerste van Reims (tot dusver) zes studioalbums werd in het jaar 2000 uitgebracht door zijn nieuwe platenlabel, EMI, onder zijn nieuwe management.