Leeftijd Marc Marie Huijbregts | Marc-Marie Huijbregts is een komiek, acteur en televisiepresentator uit Nederland. Hij staat bekend om zijn cabaretvoorstellingen en om zijn rol als co-host van het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Leeftijd Marc Marie Huijbregts
Leeftijd Marc Marie Huijbregts

Hij is ook bekend als jurylid van de Vlaamse quizshow De Slimste Mens ter Wereld.Marc-Marie Huijbregts onderscheidt zich van de massa met zijn kenmerkende stem, die hij heeft opgeleid tot contratenor.

Hij had personeelsmanagement gestudeerd, maar toen hij hoorde dat de musical Company acteurs zocht in Amsterdam, deed hij auditie en werd aangenomen.

Hierna ging ze meer rollen spelen in het theater en op televisie. In 1999 won hij zowel de publieksprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Cameretten-festival in Duitsland.

In 2005 werd hij gekroond tot winnaar van het televisieprogramma Wie is de mol? nadat hij Yvon Jaspers met succes had geïdentificeerd als de mol. Marc-Marie was regelmatig te zien in de televisieserie De Wereld Draait Door.

Hij staat ook bekend om ‘t Schaep met de 5 levens’ en ‘t Vrije Schaep, wat ‘vrij Schaep’ betekent.Zijn solo-cabaretvoorstellingen zijn steeds populairder geworden.

NRC, Trouw en Theaterkrant gaven de voorstelling Florissant vier sterren vanwege de uitmuntendheid. In de woorden van De Theaterkrant: “Er is geen andere theatermaker die zo vrij en opgewekt met het publiek kan communiceren als hij.”

Leeftijd Marc Marie Huijbregts
Leeftijd Marc Marie Huijbregts

Ondanks harde kritiek op zijn eerste soloprogramma, een liedprogramma in 1991, bleef Huijbregts optreden op het podium en op televisie.

Eind 1998 volgde hij een presentatiecursus bij Raoul Heertje, die hem later vroeg om op te treden in de Comedytrain als onderdeel van een open podiumavond.

Huijbregts leerde op het toneel te staan ​​als zichzelf, in plaats van als acteur die een rol speelde, terwijl hij daar was. Ruim een ​​jaar later stond hij in de finale van Cameretten 1999, waar hij door onvoorziene omstandigheden niet aan kon deelnemen.

Naast de juryprijs kreeg hij zowel de persoonlijkheidsprijs als de publieksprijs, een prestatie die voorheen alleen door Joke van Leeuwen (1978) en Mumtaz Jafri (1995) werd geleverd.

Tijdens de halve finale was er al een staande ovatie voor Huijbregts, wat nog nooit eerder was gebeurd tijdens het Camerettenfestival.

Zijn stemwerk als Tommy en Bobby in de populaire animatieserie Princess Sissi and Bobby’s World, die te zien is op de jeugdzender Fox Kids, begon in hetzelfde jaar dat hij zijn acteercarrière begon.

De Pall Mall Export Award werd hem in 2000 toegekend; daarna vestigde hij zich als een succesvolle soloartiest en was hij te zien in het satirische televisieprogramma Marc-Marie H. Dit was breaking news van de TROS.

In 2001 werd een contract getekend met de KRO voor de productie van talkshow-achtige televisieprogramma’s en het jaar daarop presenteerde Huijbregts de live-uitzending Marc-Marie Direct.

Leeftijd Marc Marie Huijbregts
Leeftijd Marc Marie Huijbregts

Dit specifieke programma werd snel uit de ether gehaald na negatieve berichtgeving in de pers. Sinds 2003 is hij ook te zien in Het Sinterklaasjournaal, waar hij de rol van Sorrypiet heeft gespeeld, evenals een aantal keren in de Intocht van Sinterklaas.

Leeftijd Marc Marie Huijbregts

56 Years