Leeftijd Jochem Van Gelder | In Nederland werkt Joannes Willibrordus Adrianus van Gelder als radio- en televisiepresentator, maar ook als acteur en als schrijver. Wilco en de leugendetector waren meteen een hit op internet. Jochem van Gelder bracht een bezoek aan Wilco, die nu 16 jaar oud is, tien jaar na de release van ‘zas’ en ‘da was nie’.

Leeftijd Jochem Van Gelder
Leeftijd Jochem Van Gelder

Jochem van Gelder en zijn vrouw Gabriella hebben drie zonen: David van 22 jaar, Levi van 21 en Jesse van 14. En nee, dit is ook geen hint. Levi is fysiotherapeut van beroep, model en studeert aan de Utrechtse Kunstacademie, en Jochems jongste zoon Jesse studeert in Den Bosch en werkt ook ‘s avonds parttime bij Formido.

Als het aan Jochem van Gelder ligt, wordt het programma ‘Praatjesmakers’ in zijn geheel nieuw leven ingeblazen. Dat zegt de presentator van het Radio 10-programma De 10 Van tijdens zijn segment.

Hoewel het programma elf jaar geleden werd afgelast, denkt Jochem dat het de potentie heeft om weer een hit te worden. Praatjesmakers vormde het decor voor zijn eerste interactie met jonge kinderen over uiteenlopende thema’s, wat zowel humoristische als ontroerende momenten opleverde.

“Elke dag sta ik er versteld van dat het niet is teruggekeerd. Een soortgelijk experiment werd uitgevoerd bij SBS 6, waar het later werd voltooid door Jeroen van Koningsbrugge. Ik vond het een beetje ongewoon omdat het leek alsof er een mes vast zat in mijn hoofd “Hij vertelt DJ Lex Gaarthuis wat hij wil zeggen.

“Het is een soort doel voor mij, want ik kan nog steeds geen reden bedenken waarom het programma in 2021 niet op televisie zou mogen worden uitgezonden, aangezien jongeren van die leeftijd mogelijk nog mondiger zijn dan toen.”

Van Gelder is dan ook vastberaden om zijn rol als presentator van het programma te herhalen. Hij is van mening dat het nu beter met hem gaat, aangezien hij ouder en rustiger is geworden.

“Als je hedendaagse gebeurtenissen integreert, die we toen niet konden opnemen, heb ik er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Als een programma minder dan een miljoen kijkers trekt, hoeft het netwerk me op geen enkele manier te compenseren.

Soms Ik heb ontdekt dat het soms helpt om het gewoon hardop te zeggen: dus hier is het: “zei de 58-jarige televisiefabrikant.

Als André van Duin debuteerde Van Gelder op de speelplaats van de St. Jozefschool in Beneden-Leeuwen met het door Van Gelder geschreven lied Sambaballensamba. Na zijn diensttijd in de mavo en havo ging Van Gelder studeren aan de Nijmeegse Lerarenopleiding.

Van Gelder maakte zijn televisiedebuut in 1979 in het programma Stuif es in, waar hij met zijn band een bandparodie opvoerde. Het publiek van de show verzocht hem terug te keren naar Stuif-es-uit, waar hij optrad tussen andere bekende artiesten uit die tijd, zoals Luv’, Spargo en BZN. In 1980 werd hij opnieuw gevraagd om aan het programma deel te nemen.

Leeftijd Jochem Van Gelder
Leeftijd Jochem Van Gelder

In 1983 was hij de winnaar van KRO’s Zomeravondshow van Henny Huisman, de voorloper van de Playback Show. Deze keer voerde hij een parodie-optreden van een band uit. De Playback Show gaf hem als gevolg van dit besluit toestemming om drie seizoenen gastoptredens te maken in de voorrondes.

Van Gelder was te zien in de derde aflevering van het NCRV-televisieprogramma Showmasters, dat in 1988 werd gepresenteerd door Sandra Reemer. Omdat hij de winnaar van de aflevering was, kreeg hij de kans om deel te nemen aan verschillende schermtesten.

Van Gelder werd daarna lid van de NCRV. Zijn eerste kennismaking met het presentatievak kwam in de vorm van een verscheidenheid aan puzzelprogramma’s. De Disney Club, die hij in 1989 presenteerde, katapulteerde hem naar nationale bekendheid.

Vele programma’s volgden, waaronder Willem Wever (1994-1999) en Praatjesmakers . In 2010 nam hij ontslag bij de NCRV. Daarna presenteerde hij van 2012 tot 2017 een aantal programma’s op SBS6, waaronder Bonje met de buren, Het beste idee van Nederland en Lachen om Home Videos.

Leeftijd Jochem Van Gelder
Leeftijd Jochem Van Gelder

Het RTL 4-programma Later als ik groot ben wordt sinds 2018 uitgezonden door Van Gelder. Omroep Gelderland zendt hem uit als televisiepresentator, en hij is ook te bekijken op internet. Van Gelder presenteert sinds begin 2019 De Alarmcentrale op RTL 5.

You may also like...