Leeftijd Femke Halsema | Femke Halsema is een Nederlandse politicus en filmmaker. Op 27 juni 2018 werd ze benoemd tot burgemeester van Amsterdam en op 12 juli 2018 trad ze officieel in dienst voor een termijn van zes jaar. Ze is de eerste vrouw die de functie op permanente basis bekleedt, in plaats van op interim-basis.

Leeftijd Femke Halsema
Leeftijd Femke Halsema

Voorheen was ze van 1998 tot 2011 Tweede Kamerlid voor de linkse groene partij GroenLinks en van 2002 tot 2010 fractievoorzitter van de partij. Momenteel is ze lid van het Europees Parlement voor de Groenen.

Femke Halsema werd geboren op 25 april 1966 in Enschede, Nederland, en groeide daar op. Van opleiding criminoloog heeft ze verschillende functies in het openbaar bestuur vervuld, waaronder fractievoorzitter in de Tweede Kamer en politiek leider van GroenLinks, voordat ze de politiek inging.

Haar persoonlijke relatie met journalisten die haar kind pijn hebben gedaan, is onderbroken door Femke Halsema (55), de burgemeester van Amsterdam, die is ingegrepen. Dat zei ze gisteravond tijdens een gesprek met Twan Huys over de ‘College Tour’ .

Onderstaande uitspraak deed Halsema naar aanleiding van een reeks vragen van Twan over de krant De Telegraaf. Die krant meldde in de zomer van 2019 dat de zoon van Halsema was gearresteerd voor het bezit van een vervalst wapen en het inbreken in een woonboot op de Mississippi.

Twan informeerde bij Halsema onder meer naar de mogelijkheid van een ontdooiing van de betrekkingen tussen beide partijen in de toekomst. Simpel gezegd, ik ben een complete professional op dit gebied. Mijn woordvoerders hebben uitstekende relaties met journalisten, en dat is alles.”

Na twaalf jaar in de landelijke politiek besloot ze te vertrekken om een ​​meer praktische bijdrage te leveren aan de oplossing van maatschappelijke problemen.

Sinds haar vertrek heeft zij als directeur gewerkt in verschillende branches, waaronder het bedrijfsleven, de semipublieke sector en de culturele sector. Daarnaast heeft Halsema haar politieke memoires Pluche gepubliceerd en een essay geschreven voor de maandlange reeks Philosophy Power and Imagination.

Halsema woont al sinds haar studententijd in Amsterdam. Ze woont met haar man en hun twee kinderen in een huis op het platteland.

Hoewel de zoon van Halsema de grens is overschreden, maakt pedagoog Bas Delivery hem op dit moment nog niet per se een crimineel. “Dit soort dingen ontstaan ​​als gevolg van het ouder worden. Kinderen moeten leren wat hun eigen persoonlijke grenzen zijn” Bevalling wordt genoemd.

Leeftijd Femke Halsema

“En dat leer je niet uit een boek. Je jeugd is een tijd om te leren over grenzen, en soms respecteren jonge mensen ze niet. Om deze informatie aan het licht te krijgen omdat zijn moeder toevallig de burgemeester van Amsterdam is, is buitengewoon schadelijk.. Deze jongen ligt voor een vergrootglas.

Dat was vroeger ook gebruikelijk op het platteland. Het kind van de dominee moest zich gedragen. Elk kind is daarentegen uniek. Halsema’s zoon is hoogstwaarschijnlijk in verlegenheid gebracht.”

Op sociale media hebben veel mensen hun medeleven met de jongere betuigd. Marije Victoria, schrijft op de Facebook-pagina van RTL Nieuws, beschrijft het als “slecht”.

“Dit zijn grappen, en het hoort er allemaal bij. Het is absurd dat dit op zo’n grote schaal voor die jongen is gebouwd, simpelweg omdat zijn moeder deze functie vervult”, zegt Marije zelf. ‘Het is onhandig om voor de politie te vluchten. Maar kom op, hij is 15 jaar en in paniek.’

Op 27 juni 2018 werd ze benoemd tot burgemeester van Amsterdam en op 12 juli 2018 trad ze officieel in dienst voor een termijn van zes jaar. Zij is de eerste vrouw die de functie in haar geheel bekleedt, aangezien Guusje ter Horst en Kajsa Ollongren de functie voor haar benoeming ad interim vervulden.

Ook op de Dam in Nederland vonden op 1 juni 2020 volgens berichten protesten plaats voor George Floyd. Halsema kreeg kritiek vanwege het grote aantal mensen dat zich verzamelde en vanwege het 1,5 meter veiligheidsprobleem van COVID-19, waardoor het onmogelijk was om de 1,5 meter regel tussen protesterende burgers, die om veiligheidsredenen vereist was, te handhaven.

Op het Nederlandse nieuws werd Halsema door een groot aantal mensen in de medische wereld berispt omdat hij niet in actie kwam en afstand deed van zijn verantwoordelijkheden.

Leeftijd Femke Halsema
Leeftijd Femke Halsema

Er waren ook protesten in Den Haag en Rotterdam, maar deze werden afgelast en stopgezet omdat de 1,5 meter veiligheidsmaatregel niet was gevolgd en het tweede protest te druk was geworden, waardoor verdere protesten werden afgelast en stopgezet.

You may also like...