Leeftijd Esteban Ocon | Estaban José Jean-Pierre Ocon-Khelfane is een Formule 1-coureur uit Frankrijk die voor Alpine rijdt in de hoogste divisie van de sport.

Leeftijd Esteban Ocon
Leeftijd Esteban Ocon

In de 2016 Belgische Grand Prix maakte hij zijn Formule 1-debuut voor Manor Racing en nam hij het over van Rio Haryanto, die geblesseerd was.

Van 2006 tot aan zijn vertrek naar Renault was Ocon lid van het Mercedes-ontwikkelingsprogramma voor coureurs. Hij won zijn eerste Formule 1-race tijdens de Hongaarse Grand Prix in 2021 en werd daarmee de eerste Hongaar.

Esteban Ocon begon zijn autosportcarrière in 2006 met karten. In het Franse minikampioenschap eindigde hij op de achtste plaats.

In 2007 en 2008 werd hij gekroond tot kampioen en hij bleef tot 2011 deelnemen aan de European Series. Hij won het Franse KF3-kampioenschap en eindigde op de tweede plaats op de Europese kampioenschappen in hetzelfde jaar.

In 2012 begon hij te concurreren in het Eurocup Formule Renault 2.0-kampioenschap. Hij eindigde het seizoen met een podiumplaats en een 14e plaats in het kampioenschap.

Het jaar daarop, in 2013, won hij de eerste race op de Hockenheimring en eindigde als derde in het algemeen kampioenschap.

Tijdens de 2013 Macau Grand Prix maakte hij ook zijn Formule 3-debuut en deed hij mee in de race om de derde plaats. Toen hij jonger was, deed hij mee aan en won het Europese F3-kampioenschap.

Leeftijd Esteban Ocon
Leeftijd Esteban Ocon

Hij won negen races en moest het in die periode opnemen tegen een aantal zware concurrenten, waaronder Max Verstappen.

In 2017 scoorde hij 87 punten en eindigde hij als 5e in zowel Mexico als Spanje, wat zijn beste resultaat tot nu toe was. Zijn beste kwalificatieresultaat was een derde plaats in Italië, waar hij als zesde eindigde.

Het management van het team had het moeilijk om een ​​angststrijd binnen het team aan te gaan. Sergio Pérez en Ocon kwamen meerdere keren met elkaar in botsing en Baku en Spa waren ook bij meerdere aanrijdingen met elkaar betrokken.

Het jaar daarop nam hij samen met Sergio Pérez deel aan Force India. Beide coureurs hadden moeite om elkaar bij te houden en kwamen tijdens de race meerdere keren met elkaar in botsing.

Perez moest zich terugtrekken in Singaprore nadat hij Ocon onmiddellijk na de start tegen de muur van bocht 3 duwde. Ze gooiden opnieuw een groot aantal punten weg.

Het beste moment van Ocons carrière kwam in Spa, toen zijn toekomst in de Formule 1 onzeker was geworden door de aankoop van het Force India-team door een consortium onder leiding van Lawrence Stroll .

Volgens geruchten zou de stoel van Ocon bij het nu genoemde Racing Point F1-team worden ingenomen door Lance Stroll voor het komende Formule 1-seizoen van 2019.

Ocon gaat vanaf 2020 voor Renault werken met een contract van twee jaar. Zijn terugkeer naar de Formule 1 als fulltime racer is het resultaat van zijn succesvolle periode bij het Renault-team. Hij werkte samen met Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg tijdens zijn tijd bij Renault.

In zijn eerste race met het team, de Grand Prix van Oostenrijk, kwalificeerde hij zich als 14e, maar eindigde als 8e na zes voor hem gepensioneerde pensioneringen.

Leeftijd Esteban Ocon
Leeftijd Esteban Ocon

Daarna kwalificeerde hij zich voor de Grand Prix van Stiermarken, waarin hij zich als 5e klasseerde, maar hij werd vlak voor de start van ronde 2 ingehaald door Alexander Albon.

Leeftijd Esteban Ocon

25 Years