Leeftijd Daphne Deckers | Daphne Muril Deckers is een Nederlands model, presentatrice, schrijfster en actrice die op televisie en in films verschijnt. Bij RTL-Véronique begon ze haar professionele carrière in 1989.

Leeftijd Daphne Deckers
Leeftijd Daphne Deckers

Tijdens haar tijd bij RTL was ze presentatrice van Holland’s Next Top Model, dat ze na het tweede seizoen overnam van Yfke Sturm.

Deckers begon haar modellencarrière toen ze begin twintig was. Later in haar leven streefde ze naar een acteercarrière en verscheen ze in de James Bond-film Tomorrow Never Dies.

Ze was ook mede-presentator van het eerste seizoen van Big Brother in 1999, dat ze mede-presenteerde. Ze werkt momenteel aan kinderboeken en boeken over het gezinsleven en andere gerelateerde onderwerpen.

De moeder van twee kinderen kan rekenen op een gestage stroom berichten van bekende Nederlandse persoonlijkheden.

Als reactie daarop zegt Manon Meijers: “Nee! Beterschap”, en ook William Rutten wenst haar een spoedig herstel na ontvangst van het bericht. Ook op sociale media betuigen Heleen van Rooyen en Winonah de Jong hun medeleven.

Onlangs was de première van Daphnes boekbewerking en RTL Boulevard sprak met haar en acteur Jan Kooijman over de ervaring. De twee zijn zeer tevreden met het resultaat.

Daphne groeide op in het kleine dorpje Persingen, dat vlakbij Nijmegen ligt. Ze is nu 52 jaar oud. Na het afronden van haar VWO ging ze communicatie studeren in Utrecht, Nederland.

Kort daarna vond het aantrekkelijke uiterlijk zijn weg naar de modellenindustrie. Daphne was een succesvol model dat tijdens haar modellencarrière in steden als Milaan, Parijs, New York en Miami woonde.

Hierdoor was ze een uitstekende keuze om een ​​aantal seizoenen presentatrice en jurylid te zijn van Holland’s Next Top Model, wat ze ook deed.

Ook werkte ze negen jaar als mode-expert voor RTL Boulevard, waar ze onder meer Big Brother presenteerde.

Er werd ontdekt dat de multi-getalenteerde vrouw niet alleen zeer geschikt was voor fotoshoots, catwalking en presentatieklussen, maar dat ze ook het potentieel had om een ​​succesvolle actrice te worden.

Naast haar rol in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember was Daphne onder meer te zien in de Nederlandse productie All Stars en de Bondfilm Tomorrow Never Dies.

Leeftijd Daphne Deckers
Leeftijd Daphne Deckers

Deckers trouwde op 7 juli 1999 met tennisser Richard Krajicek. Ze zijn de ouders van twee kinderen. Tijdens de Dutch Model Awards in Amsterdam op 21 mei 2010 ontving ze de Lifetime Achievement Award als erkenning voor haar uitgebreide modellencarrière.

Deckers is ook ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat kinderen in nood helpt. In 2010 lanceerde Deckers haar eigen lingerielijn, TC World of Women, die nog steeds in productie is.

Haar twee boeken hebben haar de titel ‘voorbeeldmoeder’ opgeleverd, en ze wordt ook wel zo genoemd. Ze schreef twee romans, De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin, die beide werden gepubliceerd.

Haar boek De geboorte van een gezin werd in 2003 genomineerd voor de NS Publiekprijs. Non-fictie boeken over opvoeding zijn geschreven door Deckers, maar ze schrijft ook kinderboeken, waaronder De veschrikkelijke ijstaart, De matroos in de doos, en Marijn in de woestijn, onder anderen.

In 2007 werd een toneelbewerking van haar tweede kinderroman geproduceerd. Alles is zoeken zoeken is haar eerste roman, die in 2012 verscheen en zich afspeelt in Nederland.

In 2020 komt er een verfilming van deze roman uit. De film Life as It Should Be overtrof alle eerdere records en werd de op twee na best scorende Nederlandse film van 2020.

Uitschijn is een geïllustreerd feelgoodboek dat de lezer meeneemt op een inspirerende reis door ons land, en Daphne vertelde er in Koffietijd over.

Een breed scala aan typisch Nederlandse gebruiken komt aan bod, waaronder het gebruik van een verjaardagskalender op het toilet en het nuttigen van bitterballen bij de borrel.

Leeftijd Daphne Deckers
Leeftijd Daphne Deckers

Door een combinatie van persoonlijke verhalen en beschrijvingen van de unieke schoonheid van Nederland, hoopt Daphne lezers te motiveren en inspireren om hun leven in slow lane te leven, maar met een verhoogd niveau van geluk.

Leeftijd Daphne Deckers

53 Years