Leeftijd Celine Dion | Vanwege gezondheidsproblemen heeft Céline Dion haar volgende Amerikaanse tournee moeten uitstellen.

Leeftijd Celine Dion
Leeftijd Celine Dion

“Ernstige en chronische spierspasmen”, zei ze in een verklaring, hebben haar gedwongen vrij te nemen. Dion zag zich eind vorig jaar genoodzaakt een aantal optredens uit te stellen vanwege de constante spierspasmen die ze ervoer.

Ondanks haar optimisme zei de 53-jarige zangeres dat ze meer geduld moest hebben en meer aandacht moest besteden aan de aanbevelingen van haar artsen.

“Omdat onze concerten veel planning vergen, moet ik nu deze keuze maken. Ik hoop snel weer terug te zijn en dat deze epidemie tot een einde zal komen.

De tweede etappe van de Courage World Tour vindt plaats van 9 maart tot 22 april in Europa. Door de corona-epidemie heeft Céline al 52 optredens achter de rug op haar huidige tour, die is uitgesteld. Inmiddels is officieel bekend gemaakt dat de overige concerten niet doorgaan.

Tijdens haar optreden op 10 september zal ze het podium betreden in de Amsterdamse Ziggo Dome. Deze tour, die begint op 25 mei in Birmingham en loopt tot en met september, gaat voorlopig door.

Dion werd geboren op 30 maart 1968 in het kleine dorpje Charlemagne, Quebec, als zoon van Céline Marie Claudette Dion en haar man, Claude Dion. In haar katholieke Frans-Canadese gezin van veertien kinderen is zij het jongste en meest onervaren lid.

Céline dankt haar naam aan een beroemd lied met dezelfde naam van de Franse zanger Hugues Aufray, dat ze gedurende haar hele carrière heeft gecoverd.

In de hele Dion-familie heeft muziek altijd een cruciale rol gespeeld. Céline maakt haar toneeldebuut op vijfjarige leeftijd, wanneer ze een lied ten gehore brengt tijdens de bruiloft van haar oudere broer.

Als ze niet aan het werk is, kun je haar vaak zien optreden in de pianobar van haar ouders met haar boeren en zussen.

Haar debuutsong, geschreven toen ze twaalf jaar oud was en door haar broer aan producer René Angélil werd gegeven, is een succes. Angélil wordt naar eigen zeggen tot tranen geroerd door de zang en zang van Céline.

Hij heeft zo’n vertrouwen in Céline’s capaciteiten dat hij een extra hypotheek op zijn huis neemt om haar debuutfilm te financieren. “La Voix Du Bon Dieu” werd uitgebracht in 1981 en werd al snel een succes in de Franstalige wereld. Een groter aantal mensen zal profiteren van deze prestatie.

Leeftijd Celine Dion

In de loop van twee jaar is de naam van Céline Dion bekend geworden in de Franstalige wereld, vooral in Frankrijk.

In 1983 won ze voor haar populaire nummer ‘D’amour Ou D’amitié’ haar eerste gouden plaat uit het land. Als Céline nog maar vijftien jaar oud is, wordt ze als een jonge volwassene beschouwd.

Celine en Peabo Bryson werkten het jaar daarop samen aan het themalied voor de Walt Disney-animatiefilm Beauty and the Beast.

Hun gelijknamige duet wordt een enorme internationale hit en staat op haar tweede Engelstalige album, dat ook een commerciële triomf is.

De populariteit van haar derde Engelstalige album The Color Of My Love, dat in 1994 verscheen, is echter nog spectaculairder.

Opgedragen aan Celine’s ontdekker René Angélil, die 26 jaar ouder is dan zij en met wie ze ook een romantische relatie heeft opgebouwd, heet het album ‘Red’. Eind 1994 wisselde het paar huwelijksgeloften uit.

Op dat moment waren er meer dan vijftien miljoen exemplaren van The Color of My Love verkocht. “The Power Of Love” en “Think Twice” zijn twee van de grootste hits van het album, en het was met dat laatste dat Celine haar eerste nummer 1-hit in Nederland behaalde.”

Het grootste succes van het album is echter het themalied voor de film Titanic, die Celine zong. Het is onmogelijk om te overschatten hoe populair de film en Celine’s nummer “My Heart Will Go On” zijn geworden.

‘My Heart Will Go On’ van Celine Dion is het nummer één nummer ter wereld. Maar liefst elf weken staat ze met het lied in Nederland op kop! In de Verenigde Staten is het volgens het tijdschrift Billboard de bestverkochte single van het jaar in 1998.

Celine verschijnt in de Amsterdam ArenA, die een jaar later stampvol zit. Kort daarna neemt ze een korte pauze. Celine wil er zijn voor haar man, bij wie keelkanker is vastgesteld, en zo snel mogelijk een gezin met hem stichten.

Leeftijd Celine Dion
Leeftijd Celine Dion

Celine bevalt in januari 2001 van hun eerste baby, terwijl haar man nog herstellende is van zijn ziekte. Een stel tweelingjongens zal in het jaar 2010 bij het paar worden geboren.