Leeftijd Afellay | Ibrahim Afellay is een voormalig profvoetballer uit Nederland van Marokkaanse afkomst. Hij speelde in zijn carrière als aanvallende middenvelder of vleugelspeler.

Leeftijd Afellay
Leeftijd Afellay

Als gevolg hiervan studeerde Afellay in 2004 af aan de PSV-jeugdacademie en speelde voor hen 149 competitiewedstrijden, waaronder vier keer de Eredivisie voordat hij in januari 2011 naar FC Barcelona ging.

Afellay sloot zich na zijn vrijlating aan bij de Catalaanse club door PSV. Afellay won in 2011 de UEFA Champions League met FC Barcelona en werd tijdens zijn tijd bij de club uitgeleend aan Schalke 04 en Olympiakos Piraeus.

Na zijn vrijlating bij PSV in 2015 bracht hij vier seizoenen door bij Stoke City voordat hij in 2019 transfervrij terugkeerde naar de club. Nadat het contract van Afellay in mei 2020 afliep, kondigde PSV aan dat het het niet zou verlengen.

Aan de spelerscarrière van Afellay kwam in januari 2021 een einde toen hij stopte met de sport.

Ibrahim Afellay sluit zijn professionele carrière af. Dat maakte de 53-voudig international bekend in NOS Studio Voetbal. Sinds zijn vrijlating bij PSV in de zomer van 2017 zit de 34-jarige Utrechter zonder club.

Ondanks zijn voortdurende hoop op een lucratief buitenlands avontuur, heeft Afellay de beslissing genomen om zijn droom op te geven. Dit pakte niet uit zoals ik had gehoopt.’ Maar ik ben er mee in het reine gekomen.

Je weet heel goed dat deze dag vroeg of laat zal komen. ‘Het is absoluut schitterend.’De carrière van de sierlijke middenvelder begon stroef, maar hij werd voor het grootste deel geplaagd door blessures.

Leeftijd Afellay
Leeftijd Afellay

Voordat hij werd ondertekend door PSV, liep Afellay, die opgroeide in de Utrechtse wijk Overvecht, zijn eerste meters op een voetbalveld in de buurt van Elinkwijk voordat hij werd opgesteld door de Nederlandse club.

Roger Schmidt zette de 19-jarige spelmaker uit de selectie vanwege zijn negatieve houding, aldus de trainer. Hoewel PSV dit seizoen pas twee doelpunten maakte, was dit niet de eerste ontmoeting van Ihattaren met de clubleiding.

Afellay denkt dat Ihattaren de schuld is van zijn slechte prestatie dit seizoen: ,,Toen Ihatarren op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte, waren we allemaal onder de indruk van hem.

Iedereen herkent zijn capaciteiten ook, maar hij moet begrijpen dat “hard werken altijd triomfeert over talent als talent niet hard werkt.”

Eerder deze week bracht PSV een verklaring uit die volgens de club ook namens de spelersvakbond is ondertekend. Volgens de bekendmaking heeft iedereen bij PSV er alles aan gedaan om de opstandige spelmaker weer op het goede spoor te krijgen: “PSV stak een helpende hand uit, maar die heeft hij niet gebruikt.”

Moet Roger Schmidt meer doen? Mo Ihattaren heeft geen trainer; in plaats daarvan is hij binnengekomen om prestaties aan het team te leveren. Hij gelooft dat als Ihattaren niet wil deelnemen aan mijn plan, hij zal vertrekken”, zei Afellay, die in januari 2017 met pensioen ging.

Tussen 2007 en 2016 speelde Afellay in 53 wedstrijden voor het Nederlands Elftal en scoorde daarbij zeven doelpunten. Zijn tijd bij het Nederlands Elftal omvatte optredens op het EK 2008, het WK 2010 en het EK 2012.

Na zijn spelerscarrière ging Afellay aan de slag als analist bij Studio Voetbal.Afellay speelde in zevenentwintig van de vierendertig gespeelde wedstrijden in het seizoen 2006/07, waarin PSV op de slotdag kampioen werd door een doelpunt.

Hoewel hij wedstrijden blijft missen vanwege blessures, zij het op een minder frequente basis, stond de uitgangspositie van Afellay op het moment van het interview niet ter discussie.

Leeftijd Afellay
Leeftijd Afellay

Hij vestigde zich als een vaste waarde bij PSV en werd in het seizoen 2006/07 uitgeroepen tot Nederlands Talent van het Jaar.

Leeftijd Afellay

35 Years

You may also like...