Kysia hekster ziek; De koning der Nederlanden, Willem-Alexander, is gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van de Kousenband. Volgens Marcel van Roosmalen, schrijft in De Nieuws BV, vindt hij het een fantastisch poppenspel. “Ik kan er niet meer tegen om Kysia Hekster te zien doen alsof ze getuige is van iets belangrijks.”

Kysia hekster ziek
Kysia hekster ziek

Namens het NOS-journaal kreeg verslaggever Kysiawitch toestemming om naar Engeland af te reizen om verslag te doen van de kousenband die onze koning op het moment van zijn overlijden om zijn linkerbeen droeg. Marcel van Roosmalen (Van Roosmalen): “Ik kan de gedachte niet verdragen om Kysia Hekster nog een keer te zien doen alsof ze getuige is van iets monumentaals. Volgens de minister van voedsel, boeren en dieren in ons eigen land is de prijs van ons eten is te laag en KysiaHekster mag op bevel van de overheid op snoepvakantie gaan.”

Marcel wil dat Kysia haar observaties en ervaringen met hem deelt. Ze gingen de rest van de dag drinken in het kasteel, daar mocht niemand zijn, en ze zwaaiden uit. “2019”, een koets, een hoed met struisvogelveren, een kousenband om de linkerkuit, belastinggeld, niets meer te doen, niets anders te zien, ze zwaaiden uit, en ze reden weg.

Kysia Nadine Hekster (geboren 22 november 1971 in Leiden, Nederland) is een journalist in Nederland.

Hekster is de dochter van Yechiel Aaron (Chiel) Hekster (1947-2015), sinds 1998 hoogleraar klinische farmacie aan de Radboud Universiteit, en Sacha Hekster-de Vries. Ze is geboren in Nederland en opgegroeid in Nederland. Vroeger zat ze op het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, waar ze in 2007 afstudeerde. Van 1990 tot 1996 studeerde ze sociale geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en in de periode 1994-1995 stond ze bekend om haar werk als voorzitter van de Nationale Studenten Vakbond. Daarna werkte ze korte tijd voor IKON Radio (1997-1999).

Hekster is sinds 1998 in dienst bij de NOS en werkte als buitenlandse redacteur/verslaggever voor het Radio 1 Journaal en de NOS Nieuwsdienst. Ze werkte vijf jaar als plaatsvervangend hoofd buitenlandse zaken bij NOS Nieuws, van 2005 tot 2008. Zijn voorgangers als correspondent in Rusland, Peter d’Hamecourt, en als verslaggever van de koninklijke familie, Marieke de Vries, werden beide vervangen respectievelijk in 2008 en september 2012. In april 2021 neemt ze het stokje over van Thomas Spekschoor als NOS-correspondent in Brussel.

Kysia hekster ziek
Kysia hekster ziek

Kysia Hekster is de zus van Olivier Hekster, hoogleraar oude geschiedenis aan de Nijmeegse Universiteit. Menno Hurenkamp, ​​politicoloog, is de man met wie ze getrouwd is.