Krezip Zangeres Ziek | Krezip is een in Tilburg gevestigde band uit Tilburg, met als belangrijkste leden componiste en pianiste Jacqueline Govaert, haar zus Anne Govaert op gitaar, Annelies Kuijsters op toetsen en bassist Joost van Haaren.

Krezip Zangeres Ziek
Krezip Zangeres Ziek

JP Hoekstra verving Thomas Holthuis op de gitaristenbank in 2004, en Bram van den Berg verving Thijs Romeijn op de drums op respectievelijk 1 januari 2005. Op 27 juni 2009 stopte de band in de Heineken Music Hall.

Om conflicten met het webcastconcert van de band volgende week in het Scheepvaartmuseum te voorkomen, zal Krezip-toetsenist Annelies Kuijsters zich onthouden van deelname. Volgens de artiest, die kanker heeft gehad, moet ze voorzichtiger zijn met haar energie in deze gevaarlijke tijd, die ze op Instagram plaatste.

Bij Annelies Kuijsters, voormalig toetsenist van de Nederlandse band Krezip, is lymfoom geconstateerd. Dat zegt ze in een blogpost op de website van de band. “Eerder deze maand ontdekten onderzoekers lymfoom. Het kwam als een complete verrassing voor mij en mijn directe omgeving.”

De 31-jarige muzikant is verrast door het nieuws omdat haar vader vier jaar eerder aan dezelfde aandoening is overleden. Annelies blijft daarentegen optimistisch: “Ondanks de vreselijke onzekerheid die kanker met zich meebrengt, is de prognose over het algemeen gunstig en is de behandeling gericht op genezing van de ziekte.

Dat is iets waar ik me aan vast houd en waar ik mijn aandacht op richt. “Ze drukt zichzelf uit door te schrijven.Als gevolg hiervan kan het voormalige Krezip-bandlid niet werken of muziek maken. Iets wat ze heel erg mist is: “Ik kan niet wachten om weer in het gareel te komen.

Ondertussen geniet ik van Jac’s nieuwe album, dat in maart uitkomt, heel leuk.” Dat zou Jacqueline Govaert zijn, die solo ging optreden na haar ambtstermijn als lid van de zanggroep Krezip.

Krezip Zangeres Ziek
Krezip Zangeres Ziek

Annelies schrijft op haar blog dat ze in de 4,5 jaar dat zij en Krezip uit elkaar zijn ook genoeg leuke dingen heeft mogen meemaken. “We gingen elk onze eigen weg. Er kwamen mooie dingen op onze weg voor ons allemaal, evenals enkele moeilijke, wat een natuurlijk onderdeel van het leven is.”

Krezip tekende in 2004 bij Warner Music, samen met een aantal andere Nederlandse acts, en kwam het jaar daarop op de markt. Als gevolg hiervan tekenden de bandleden in 2005 een nieuw contract bij het platenlabel Sony BMG. Op 26 april van dat jaar brachten ze onder dit label de track Out Of My Bed uit.

Deze single is uitgebracht als vervolg op het album What Are You Waiting For, dat op 9 mei 2005 werd uitgebracht. Dit nummer is geschreven en uitgevoerd door het Amerikaanse rapduo Wizardz of Oz en is geproduceerd door hetzelfde duo . Don’t Crush Me was de tweede single van het album en lag vanaf 18 juli 2005 in de winkels.

In hetzelfde jaar was het nummer Same Mistake te zien in de film Het Schnitzelparadijs, geregisseerd van Martin Koolhoven, die werd uitgebracht.

Na de aankondiging dat de Best-Of-compilatie van de band in december 2008 zal worden uitgebracht, werd dit in 2009 bevestigd. Aanvankelijke speculaties suggereerden dat het uiteenvallen van de band een goede gelegenheid voor hen zou zijn om na te denken, maar Krezip bevestigde hun uiteenvallen op 2 oktober 2008.

tijdens een radio-uitzending gehost door Giel Beelen op 3FM. Na iets meer dan 12 jaar samen, vonden de leden van de band dat het tijd was om hun eigen weg te gaan. Ze stelden vast dat een tijdelijke stopzetting geen haalbare oplossing was en besloten daarom de activiteiten definitief stop te zetten.

Het was op 27 juni 2009 in de Heineken Music Hall in Amsterdam, toen ze hun laatste optreden gaven. Sweet Goodbyes was de titel van de meest recente single van Krezip.

Krezip Zangeres Ziek
Krezip Zangeres Ziek

Daarnaast was Krezip te zien op Pinkpop 2009, vlak voor deze laatste optredens. Ze werden erin gezogen sinds Depeche Mode hun show had geannuleerd. Als beleefdheid werd de pasgeboren baby van Jacqueline ook een tijdje aan het publiek getoond.

You may also like...