Blogs Trending

Kiran Badloe Afkomst

Kiran Badloe Afkomst | Kiran Badloe is een windsurfer uit Nederland. Zijn gouden medaille in het herenevenement op de 2019 RS:X Wereldkampioenschappen en de 2020 RS:X Wereldkampioenschappen was zijn tweede gouden medaille in de sport.

Kiran Badloe Afkomst
Kiran Badloe Afkomst

In oktober 2020 zal hij deelnemen aan de iQFoil International Games, die worden gehouden in Campione, aan de oevers van het Gardameer.Kiran Badloe werd geboren op 13 september 1994 in Almere, Nederland. Zijn vader komt uit Suriname en zijn moeder uit Nederland.

Op zijn tiende verjaardag verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Bonaire, waar zijn vader een huis voor hen had laten bouwen. Op deze locatie werden zijn eerste windsurflessen gegeven. Badloe keerde na een afwezigheid van tien jaar terug naar Nederland. In Lelystad schreef hij zich in bij een middelbaar onderwijsinstelling.

Badloe studeerde in studiejaar 2012-2013 lifestyle coaching aan de Hogeschool Inholland. Hij moet de opleiding opgeven om zich als topsporter te profileren. Het duo traint sinds 2013 onder begeleiding van de Nieuw-Zeelandse coach Aaron McIntosh, samen met windsurfer Dorian van Rijsselberghe.

Kiran is de zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, en hij is Olympisch kampioen van Tokyo 2021 en Wereldkampioen RSX in 2019, 2020 en 2021 in de RSX-klasse. Kiran liep het windsurfvirus op toen hij negen jaar oud was terwijl hij op het Caribische eiland Bonaire woonde, waar hij drie jaar doorbracht.

Een surfles wordt gegeven als verjaardagscadeau. Na het behalen van zijn HAVO diploma gaat hij trainen bij Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe in Nederland. Tijdens de vele races en competities komt de lange, sterke Kiran regelmatig binnen bereik van ‘s werelds toppositie, vooral als het waait.

Kiran Badloe Afkomst
Kiran Badloe Afkomst

Hij kan de concurrentie echter niet bijbenen als het waait. Een bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen in Israël in februari 2016 en een tweede plaats op de Wereldkampioenschappen in Denemarken in de zomer van 2018 dreven hem naar de top van de wereldranglijst.

Zijn eerste wereldkampioenschap wordt behaald in Italië op 28 september 2019 en zijn tweede wereldkampioenschap wordt behaald op 29 februari 2020! Wat nog belangrijker is, Kiran was succesvol in het verkrijgen van een felbegeerd Olympisch ticket naar Tokio.

Kiran Badloe is tweevoudig wereldkampioen windsurfen. Hij hoopt goud te winnen bij de Olympische Spelen in Tokio om zo glorie te brengen in zijn vaderland. Als ambassadeur van de Dutch Wavemakers zet hij zich in om met name jongeren bewust te maken van het wereldwijde probleem van plasticvervuiling in de oceanen.

Tijdens mijn deelname aan het olympische windsurfevenement, de RS:X, kan ik met mijn board over land varen en zeilen tot windsnelheden van acht of negen knopen. Eerlijk gezegd had ik al die tijd de gedachte: ‘oef, deze wind, deze kracht, zoiets heb ik nog niet meegemaakt.’

Maar ik voelde geen echte angst; in plaats daarvan voelde ik me regelmatig goed. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kansen.Onmiddellijk na zijn Olympische overwinning kreeg Badloe veel media-aandacht voor zijn kenmerkende ‘blauwgekleurde pijlenkapsel’, dat hij tijdens de hele wedstrijd met groot succes droeg.

Kiran Badloe Afkomst
Kiran Badloe Afkomst

Ter ere van het stripfiguur Aang uit de Avatar: The Last Airbender-serie, werd het kapsel gecreëerd als een eerbetoon. Voorafgaand aan zijn medaillerace legde Badloe het verband uit tussen de show en zijn kapsel:

You may also like...