Kinderen Van Kees Van Kooten | Cornelis Reinier “Kees” van Kooten is een Nederlandse komiek, televisieacteur en schrijver die vooral bekend is vanwege zijn werk aan de show “Kees”.

Kinderen Van Kees Van Kooten
Kinderen Van Kees Van Kooten

Van 1972 tot 1998 werkte hij samen met Wim de Bie in het duo Van Kooten & De Bie.Kees van Kooten heeft eindelijk de tijd gevonden om het Boekenweekgeschenk te schrijven, ondanks dat hij 71 jaar oud is.

Hij vindt het ook niet erg om ouder te worden.Een belangrijk voordeel is dat hij al zijn tijd en aandacht aan zijn kleinkinderen kan besteden. “Kim, de moeder van Kasper’s kinderen, kan me nu bellen wanneer ze me nodig heeft om te babysitten.

Kees van Kooten zat op de middelbare school toen hij en Wim de Bie een cabaretgroep vormden. Na zijn middelbare schooltijd bleef hij samenwerken met De Bie, eerst als De Clichémannetjes en daarna als De Bie voor verschillende televisieprogramma’s, waaronder Hadimassa en Het Gat van Nederland.

Als lid van het Simplisties Verbond werkte hij in 1972 samen met Wim de Bie, die in 1974 en 1977 de Nipkow-schijf ontvingen, evenals de Ere-Nipkow-schijf in 1985.

Daarnaast bracht het Simplisties Verbond zeven LP’s uit , waarvan er drie werden genomineerd voor Edison Awards. Keek op de Week was een wekelijks televisieprogramma van de VPRO dat voor het eerst werd uitgezonden in 1985.

Sinds maart 1998 stopt Kees van Kooten met optreden voor televisie en besteedt hij zijn tijd en energie aan het schrijven.

Toen Kees van Kooten debuteerde met Treitertrends, een serie korte stukken waarin modieuze types werden geëxposeerd en geparodieerd, werd dat als een doorbraak beschouwd.

Kinderen Van Kees Van Kooten
Kinderen Van Kees Van Kooten

Hij had ook een gave voor autobiografisch proza, zoals blijkt uit zijn veelgelezen en veelgeprezen boeken zoals Koot Dreams Off (1977), Koot digt yourself autobio (1979) en Forty Days in the City (1980). (1982).

Een enorm succes, de verzamelingen van hilarische columns Modermisms (1984) en Meer Modermisms (1986) werden herdrukt als All Modermisms Ever in 2004, nadat ze respectievelijk in 1984 en 1986 waren herdrukt.

Kees van Kootens Zwemmen met droog haar (1991) laat zien dat degenen die denken dat ze het in Nederland bij het rechte eind hebben, zich vreselijk kunnen vergissen als ze het goed willen doen in andere delen van de wereld.

Ondanks dat ik zeven keer de wereld rond moet, ben ik er toch “Zaterdag informeert de schrijver het AD over zijn voornemens. Kees waardeert het dat hij al het een en ander heeft meegemaakt en kan ‘voorzichtig advies’ geven .

“Met mijn twee kleinkinderen kan ik terecht de rol van wijze grootvader op me nemen. Ik heb een aantal trucs onder de knie die ze op dit moment niet kunnen uitvoeren.

Toen ik Roman leerde hoe hij zijn schoenveters moest strikken, wikkelde ik de instructies in een verdieping die hem aan een sprookje deed denken. Dan luistert hij met open mond “Van Kooten verwoordt zijn gedachten hierover.

“Kim, de moeder van Kasper’s kinderen, kan me nu bellen wanneer ze me nodig heeft om te babysitten. Als ik zeven keer de wereld rond moet, zal ik er zijn, wat er ook gebeurt”. AD van zijn bedoelingen.

Kees waardeert het dat hij al het een en ander heeft meegemaakt en ‘voorzichtig advies’ kan geven. “Met mijn twee kleinkinderen kan ik terecht de rol van wijze grootvader op me nemen.

Ik heb een aantal trucs onder de knie die ze op dit moment niet kunnen uitvoeren. Toen ik Roman leerde hoe hij zijn schoenveters moest strikken, wikkelde ik de instructies in een verdieping die hem aan een sprookje deed denken.

Dan luistert hij met open mond “Opa Kees drukt zich zo uit.Onlangs verscheen de schrijver in de film Everything is Family, die is geschreven door zijn dochter en waarin hij een kleine rol had.

Haar vader was echter niet tegen het voorstel van Kim, in tegenstelling tot wat ze had verwacht. “Het thema was bijzonder mooi: ‘familie’. In de film speelden ook Kims echtgenoot Jacob een belangrijke rol, evenals hun zoon Roman, die als figurant in de film te zien was.

Kinderen Van Kees Van Kooten
Kinderen Van Kees Van Kooten

Mijn eerste reactie was om het idee af te wijzen omdat het een beetje plakkerig leek. Toch was het fijn om weer een paar minuten voor de camera te staan ​​””Ik ken Wim de Bie al heel lang”, zegt Kees, die met hem op televisie is verschenen.