Kees Van Der Spek Lengte | Cornelis van der Spek is een Nederlandse journalist, regisseur en programmamaker die op verschillende gebieden werkzaam is. Kees begon in 1996 te werken in de televisie-industrie.

Kees Van Der Spek Lengte
Kees Van Der Spek Lengte

Vanaf dat moment werkte hij als desk-editor voor het programma Peter R. de Vries, Crime Reporter, en later als verslaggever en regisseur voor hetzelfde programma.

Scammers Abroad, Grave without a Name, Murder by Suicide en Scammers on the Internet behoren tot de series die Kees van der Spek voor SBS6 heeft geproduceerd sinds het programma van Peter R. de Vries in 2012 door het netwerk werd stopgezet.

In oktober 2018 tekende hij een contract bij RTL, wat resulteerde in zijn vertrek bij SBS na 22 jaar dienst. Vanaf 2019 is hij te zien op RTL5 in twee programma’s: Kees van der Spek en Kees van der Spek & Friends. Kees van der Spek Oplichters Aanpakt en Kees van der Spek Oplichters Unmasked

Oplichters aangepakt en oplichters in het buitenland zijn twee van de bekendste boevenprogramma’s van Kees van der Spek, die beide veel aandacht hebben gekregen. Je kunt geen omstandigheden bedenken die zo krankzinnig en gevaarlijk zijn als deze, en toch bevindt de 57-jarige vrouw met krullend haar zich in hen.

Door het grote aantal kijkers dat op de programma’s afstemt, wordt al snel aangenomen dat de presentator goed zal worden gecompenseerd voor zijn inspanningen. Daarom gaan we vandaag kijken naar de vergoeding van Kees van der Spek.

Na zijn aanvankelijke succes ging Van der Spek verder met het maken van zijn eigen programma’s, waarin hij oplichters en criminelen persoonlijk confronteert. Onder andere SBS6’s Scammers Abroad, Graf Zonder Naam en Scammers on the Internet-programma’s hielpen hem meer bekendheid te verwerven bij de algemene bevolking.

Kees Van Der Spek Lengte
Kees Van Der Spek Lengte

Wat het eerste betreft, heeft de journalist zich al in een aantal moeilijke situaties bevonden. Wanneer Kees van der Spek gevangen wordt genomen in een massagesalon in China, wordt het een van de meest bekende momenten van de hele film. Hij komt op wonderbaarlijke wijze ongeschonden uit de situatie.

Als Kees voor een van zijn programma’s van huis gaat, maken zijn vrouw en kinderen zich niet al te veel zorgen. Bij werkgerelateerde ‘enge’ activiteiten stel ik mijn leidinggevende nooit van tevoren op de hoogte van mijn plannen. Altijd achteraf. “We zijn als groep tot die afspraak gekomen.”

Een aanzienlijk deel van Van der Speks jeugd bracht hij door in het buitenland. Zijn familie verhuisde naar Nederland na een verblijf in Israël en Duitsland, en vervolgens naar Suriname en Burundi na een periode in elk van die landen.

Hij keerde echter op zeventienjarige leeftijd terug naar Nederland en is daar sindsdien gebleven. Hij ging eerst naar de christelijke scholengemeenschap De Oude Hoven in Gorinchem, waarna hij overstapte naar de Europese School in Bergen, waar hij zijn vwo-diploma in het beroepsonderwijs behaalde.

Na eerder werkzaam te zijn geweest bij Persbureau Alkmaar en onder meer als correspondent van het Algemeen Dagblad, maakte Van der Spek in 1996 de overstap naar de televisiebranche.

Vanaf dat moment ging hij aan de slag als deskredacteur voor de Peter R. de Vries, programma misdaadverslaggevers, en later als verslaggever en programmadirecteur van het Peter R. de Vries, programma misdaadverslaggevers.

Hij groeide door tot de rechterhand van De Vries en was samen met De Vries medeverantwoordelijk voor een groot aantal reportages in binnen- en buitenland.

Voor de reportage over Joran van der Sloot en zijn vermeende rol bij de verdwijning van Natalee Holloway, die door meer dan 7 miljoen mensen werd bekeken, kregen Van der Spek en de Vries in 2008 gezamenlijk een Emmy Award. Van der Spek had directe communicatie met informant Patrick van der Eem gedurende het hele onderzoek.

Het inkomen van Kees van der Spek wordt geschat op zo’n € 100.000 per jaar, ruim voldoende om comfortabel te kunnen leven. Ondertussen rijdt de beste man nog steeds rond in zijn vertrouwde Citroën, die hij niet van plan is te verkopen.

Kees Van Der Spek Lengte
Kees Van Der Spek Lengte

We hopen in ieder geval dat de spraakmakende en spectaculaire programma’s van de televisieproducent nog lang op televisie te zien zullen zijn.

You may also like...