Kees Driehuis Ziekte | In Nederland staat Cornelis Everardus bekend om zijn werk. In Nederland was Gerardus Driehuis journalist en televisiepresentator. Toen de Nederlandse televisiepresentator Kees Driehuis dinsdag op 67-jarige leeftijd overleed, werd de roddelpers twee jaar lang niet op de hoogte gesteld van zijn ziekte.

Driehuis’ collega Astrid Joosten stelt in De Wereld Draait Door dat een selecte groep mensen al heel lang zwijgt over zijn toestand. Toen Driehuis twee jaar geleden zijn pensionering aankondigde, stelt Joosten, had hij geen idee dat hij kanker had. Een paar maanden later werd bij hem een ​​vorm van kanker geconstateerd.

Dat dit algemeen bekend zou worden en in roddelbladen en RTL Boulevard zou verschijnen, vond Kees een verschrikkelijk idee”, herinnert Joosten zich. Presentator Driehuis die zijn gezondheidsinformatie toevertrouwde was een van de “clubjes” van personen.

Driehuis begon daar in 1974. Onder de actualiteitenprogramma’s die hij presenteerde en monteerde op de radio waren Dingen van de Dag, Radioweekblad en Onder Vuur, gevolgd door televisie.

Het is geen geheim dat Driehuis als redacteur nauw samenwerkte met Sonja Barend . Daarnaast presenteerde hij De Kleine Wijzer, NOVA, Buitenhof en was hij de verteller van het Sinterklaasjournaal. In het katholieke bakkersgezin van Driehuis zijn zeven kinderen.

Sinds zijn afstuderen aan het St. Ignatius College in Amsterdam en het afronden van zijn studie journalistiek is hij sinds 1975 in dienst bij VARA – radio. Hij was te zien in het actualiteitenprogramma Dingen van de dage van VARA radio. De hoofdredacteur van De Wekkerradio werd later zijn opvolger.

Daarnaast werkte hij samen met Aad Bos aan Radioweekblad, dat hij ook presenteerde. Hij hield, samen met Paul Witteman, Jan Tromp en anderen, politici aan het werk in Radioweekblad.

Kees Driehuis Ziekte
Kees Driehuis Ziekte

Seconden na de publieke doorbraak van Wijzer was Driehuis al lange tijd in verband met televisie en radio. Hij begon zijn carrière bij de VARA in 1974. Radioweekblad en Onder Vuur behoorden tot de programma’s die hij monteerde, hoofdredactie en in de ether presenteerde.

Hij bood naast Per Seconde Wijzer ook Nova en Buitenhof aan. Ook was hij jarenlang de oprichter en redacteur van Zembla, de nieuwsbron van Sinterklaas.

Na het vertrek van Paul Witteman bij NOVA in september 1997 nam Driehuis het stokje over als gastheer. Hij was de plaatsvervangend hoofdredacteur van de show, evenals een presentator.

Vanaf 6 augustus 2002 was Driehuis geen NOVA-co-host meer. Ter vervanging van Driehuis en Felix Rottenberg ontsloeg hoofdredacteur Rik Rensen hem. Drie maanden later keerde Driehuis terug naar Zembla als hoofdredacteur. Na de val van het kabinet Balkenende II in 2006 zond hij een presentatie uit over Ayaan Hirsi Ali.

Een jaar later stopte Driehuis de Per Seconde Wijzer-campagne. Later bleek hij onwel te zijn. Het is niet duidelijk welke ziekte hij had. Kees Driehuis vierde zijn 67e verjaardag.

Hendrina Praamsma was de journalist met wie Driehuis trouwde. Redactionele functies zijn onder andere Sonja Oop…, Nova…, Andere Tijden en co-auteur van het boek Memories of Srebrenica, 171 Soldier Conversations. Driehuis is de oudere broer van Gerard Driehuis.

Kees Driehuis Ziekte
Kees Driehuis Ziekte

Hij werd onwel kort nadat hij Per Seconde Wijzer in 2018 verliet. Op 29 oktober 2019 stierf Kees Driehuis, 67, aan blaaskanker.