Jort Kelder Vermogen | Journalist, columnist, televisiepresentator en vaste medewerker van de krant Quote, Jort Paul Wouter Kelder heeft een bachelor in journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland.

Jort Kelder Vermogen
Jort Kelder Vermogen

Ook op het snackcircuit was Kelder een graag geziene gast, waar hij voor een paar duizend euro per uur sprak tijdens congressen, zakelijke borrels en besloten evenementen voor een paar duizend euro.

Kelder speelde ook in een paar advertenties en heeft zijn eigen tv-programma op de AVRO, Hoe heurt eigenlijk?, dat ondanks zijn populariteit niet onterecht hoge kijkcijfers krijgt. Hij is ook het nieuwe gezicht van de kostuumboer SuitSupply van Fokke de Jong, die hij mede heeft opgericht.

Jort Kelder behaalde zijn bachelor Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Van december 1987 tot juni 1989 was hij ook lid van de raad van bestuur van de liberale jongerenorganisatie JOVD als publiciteitsfunctionaris van de organisatie.

Het zakenblad Quote was de plek waar Kelder zijn professionele loopbaan als stagiair begon. Na afronding van zijn studie begon hij in 1990 als redacteur bij Quote, om uiteindelijk in december 1993 door te groeien tot hoofdredacteur.

In 1997 werd Kelder door de Reclame Vereniging GVR benoemd tot ‘Jonge Haan’ en later het jaar daarop doordezelfde organisatie uitgeroepen tot ‘Editor of the Year’. Quote werd in december 1999 na een landelijke zoektocht door de Nederlandse Uitgeversvereniging uitgeroepen tot ‘Tijdschrift van het Jaar’.

Van oktober 1997 tot juni 1999 was Kelder mede-hoofdredacteur van het in 1997 opgerichte tijdschrift QPF. Sinds 1993 levert hij artikelen en columns aan NRC Handelsblad en Het Parool. Sinds 1996 werkte hij mee aan een aantal publicaties, waaronder een met Yvo van Regteren Altena.

In april 2007 nam hij het besluit om zijn functie als hoofdredacteur van Quote neer te leggen. Bij het nemen van zijn besluit heeft hij overwogen of de overname van Quote door Hachette Filipacchi van invloed is geweest. Kelder bleef enige tijd als adviseur werkzaam.

Jort Kelder Vermogen
Jort Kelder Vermogen

Van 2000 tot 2002 presenteerde Jort Kelder verschillende televisieprogramma’s voor Net5 (2000-2002), Talpa (2005), KRO (2006-2009), AVRO (2011) en VPRO (2011-2012). (2012).

Bovendien heeft Jort Kelder, een van de bekendste journalisten van Nederland, een fortuin vergaard. In de periode dat hij verantwoordelijk was voor Quote verdiende hij ongeveer een ton per jaar. Hij had niet veel, maar hij kon veel geld sparen vanwege enkele succesvolle snacks.

Echt geld begon pas binnen te stromen nadat hij zijn ban van ballingschap had voltooid. Hoewel de precieze bedragen niet bekend zijn, mag worden aangenomen dat er miljoenen dollars op het spel staan. Geld moet ‘idealiter in mijn richting’ stromen. Hij heeft echter ook een deel van de luxe van reizen en andere formaliteiten opgegeven.

Kelder staat bekend om zijn openhartigheid en sterke opmerkingen, die hij bij ‘vloed’ draagt ​​met zijn gestreepte overhemden, bretels, jassen en broeken. Dit is iets wat hij regelmatig doet.

In het radioprogramma Stand.nl van 26 januari 2007 uitte hij de beschuldiging dat advocaat Bram Moszkowicz en zijn cliënt Willem Holleeder ‘maffiamaatjes’ waren, en werd hij direct onderworpen aan kortgedingprocedures die waren ingesteld door de strafrechter.

De rechter stond niet ter discussie dat Moszkowicz een onrechtmatige gedraging jegens hem had begaan. Daarnaast heeft het Gerechtshof Amsterdam op 24 mei 2007 Jort Kelder vrijgesproken van alle vorderingen, ondanks het oordeel “…dat, alle omstandigheden in aanmerking genomen, Kelder’s uiting ‘maffiamaatje’ als onrechtmatig moet worden beschouwd jegens Moszkowicz ” in zijn oorspronkelijke proces.

Alle overige vorderingen werden afgewezen, met uitzondering van de vordering die ten grondslag lag aan het eerdere vonnis. Bram Moszkowicz heeft geen beroep aangetekend tegen dit besluit.

Jort Kelder Vermogen
Jort Kelder Vermogen

Toen de Corona-crisis uitbrak, had de reputatie van Kelder er een tijdje onder te lijden. Omdat we ’80-plussers die te zwaar zijn en hebben gerookt’ aan het redden zijn, is de economie volgens de presentatrice volledig tot stilstand gekomen. Zijn woorden hadden “empathischer” moeten worden geformuleerd, gaf hij toe nadat hij er een paar dagen over had nagedacht.