Joost Klein Ouders | Joost, de artiestennaam van Joost Klein, is een Nederlandse muzikant, schrijver en YouTuber die bekend is in zijn thuisland. Hij is vooral bekend van de nummers Scandinavian Boy en Joost Klein 2 en de albums M van Marketing en Albino, beide uitgebracht in 1983.

Joost Klein Ouders
Joost Klein Ouders

Joost Klein is met zijn ouders geboren en getogen in Britsum. Er wordt geschat dat zijn broer en zus ongeveer vijftien jaar ouder zijn dan hij. Met de hulp van zijn vader lanceerde Klein in 2008 op tienjarige leeftijd een YouTube-kanaal, EenhoornJoost.

Onlangs heeft EenhoornJoost noodgedwongen voor korte tijd op straat moeten leven. Dat klinkt veel dramatischer dan het in de praktijk bleek te zijn. Je moet er niet op rekenen dat hij ook maar één nacht onder een brug of ergens anders in de open lucht doorbrengt zonder bescherming.

Ook dat was maar voor een maand want,,ik vergat het in mijn agenda te zetten toen ik het huis uit moest, en dan zit je met niets anders te doen. Maar ik heb een groot aantal vrienden tot wie ik me kan wenden, of ik zou om hulp kunnen vragen op het werk.

Het is een soort lopende grap geworden: Joost is dakloos. Daardoor heb ik het gewoon omgevormd tot een muzikaal project.”

Zo gaat Eenhoorn Joost om met zijn dagelijkse routine. Joost Klein (20) levert de afgelopen jaren regelmatig een bijdrage aan het YouTube-kanaal, waar hij al een stevige reputatie heeft opgebouwd.

Als YouTuber, en dat zijn tenslotte de sterren van zijn generatie, heeft hij veel te bewijzen. Hij groeide op in Britsum en Stiens, maar noemt nu een andere stad zijn thuis – “zeg Amsterdam”, zegt hij.

Daarnaast is Joost nu aan het rappen. Autotune is inbegrepen, een essentieel hulpmiddel voor de hedendaagse rapper die ook wil zingen, en is afgestemd op een sappige toon.

Joost Klein Ouders
Joost Klein Ouders

Dat is een instrument op zich; je kunt het gebruiken om veel karakter aan je stem toe te voegen. Naast dat het onderdeel wordt van het totaalgeluid.” Het is een verzameling vrolijke nummers die worden begeleid door vlotte videoclips.

Hij bouwt deze ook rustig zelf op, al dan niet met hulp van zijn compagnons. het feit dat, ja, je iets anders wilt “Ik upload al tien jaar video’s naar YouTube. “Dat vind ik minder een uitdaging dan het maken van een compleet nummer met een videoclip”, zegt de componist.

De afgelopen jaren is er veel gezegd en geschreven over Joost Klein. Hij schakelde over van vloggen naar rappen en stond op de belangrijkste podia in de Lage Landen en zong de meest absurde liedjes.

Dit is allemaal absurd en grappig, maar soms verliezen mensen de realiteit van de situatie met de Nederlander uit het oog. Zo is niet iedereen zich ervan bewust dat hij zijn beide ouders op jonge leeftijd verloor en dat dit een steeds negatievere impact begint te krijgen op zijn geestelijke gezondheid.

Zijn muziek werd tot het voorjaar van 2021 in hoog tempo over de hele wereld uitgebracht, maar kort na de release van Joost Klein 7 en Albino Sports, Vol. 1 om zich te concentreren op zijn persoonlijke ontwikkeling.

Nu lijkt de jonge man uit Friesland aan de beterende hand te zijn, want hij viert zijn comeback in de AB met een nieuw album, dat binnenkort op zaterdag 13 april uitkomt. eerste twee previews, en we kunnen al veel vertellen over wat komen gaat.

om zijn album te promoten begon Albino zijn tour met Klein op 25 januari 2019, en het was geen bijzonder succesvolle tour. Klein ging naar negen verschillende theaters, waaronder Paard, De Oosterpoort, Doornroosje en Paradiso.

Merchandise zoals hoodies, T-shirts en sokken waren tijdens de shows te koop. Op 3 maart 2019 kwam er een einde aan de tour met Klein in Paradiso. In de daaropvolgende zomer trad Klein verschillende keren op, onder meer op de podia van de zomerfestivals Pukkelpop, Pinkpop, Lowlands en Zwarte Cross.

Joost Klein Ouders
Joost Klein Ouders

Zijn meest recente album, Joost Klein 7, kwam uit op 24 april 2020 en is zijn zevende studioalbum in het algemeen. Ik Wil Je, een remix van het gelijknamige nummer van De Kreuners, kwam op 7 augustus 2020 uit en is beschikbaar op alle streamingplatforms.