Joey Bravo Afkomst | Karwan Talei, beter bekend onder zijn artiestennaam Joey Bravo, is een Nederlandse ondernemer, influencer en politiek activist. Talei verwierf in 2016 samen met enkele andere jongeren bekendheid door het maken van prankvideo’s.

Joey Bravo Afkomst
Joey Bravo Afkomst

Naast Talei zijn Armoo, Snapking (Tim van Teunenbroek) en Famke Louise uitgenodigd om zich bij deze vriendengroep aan te sluiten. Een aantal van de video’s ging viraal en sommige kregen honderdduizenden views.

Nadat bleek dat ze op het podium waren opgezet, kregen de grappen een negatieve reactie in de media. Talei is verheugd om zijn eigen YouTube-kanaal te lanceren, genaamd ‘joeybravotv’, na het succes van de campagne.

Hij begon met het posten van vlogs over zijn leven en de luxe vakanties die hij gepland had. Talei had binnen een maand 100.000 abonnees. Op 6 maart 2016 werkte Talei als videomanager voor RTL’s Multi-Channel Network, een videomanagementsysteem voor invloedrijke online sterren en youtubers.

Om precies te zijn, Talei werd in februari 2017 veroordeeld tot 240 uur taakstraf, het maximale aantal uren dat voor een soortgelijk misdrijf kan worden uitgezeten.

Aanleiding hiervoor was de diefstal van een mortierbom, waarvoor hij een filmpje op YouTube zette.Joey Bravo staat bekend om het virale succes van zijn grapvideo’s, die in 2016 viraal gingen op internet.

Na de negatieve publiciteit die de video’s in het nieuws genereren, besluit hij zijn eigen YouTube-kanaal te starten en begint hij aan een carrière in de muziekindustrie.

Talei is ook actief op het gebied van ondernemer. Hij is de oprichter en eigenaar van het horloge- en brillenmerk Astos, dat de aandacht heeft getrokken van beroemdheden als Dave Roelvink.

Joey Bravo Afkomst
Joey Bravo Afkomst

De voormalige webshop Thuisgym.com van Taleis is in 2020 in beheer genomen nadat een aantal ontevreden klanten rechtszaken hadden aangespannen tegen het bedrijf. Het bleek dat Thuisgym.com de bestelde producten niet leverde.

In het televisieprogramma BOOS confronteerde Tim Hofman Talei en zijn zakenpartner met deze kwestie. Naar aanleiding van de uitzending heeft het programma het publiek laten weten dat alle problemen tijdig zijn opgelost.

Joey Bravo wordt regelmatig gespot met uurwerken van het merk Astos Watches. Af en toe zal hij over het merk posten op een van de social media platforms en zal hij de uurwerken ook zelf dragen.

Veel mensen hebben gevraagd of hij de eigenaar of oprichter van dit bedrijf is; zijn Instagram-bio vermeldt wel dat hij de CEO van Astos Watches is, maar dit is niet algemeen bekend bij het grote publiek.

Op Instagram heeft het merk een aanhang van meer dan 300.000 mensen verzameld.Talei is te zien in verschillende YouTube-programma’s, waaronder Boxing Influencers (2020).

Talei werd in de jaren 2020 en 2021 gearresteerd nadat hij betrokken was bij een auto-ongeluk in de Rotterdamse buitenwijken dat werd veroorzaakt door overmatig lawaai.

Joey Bravo Afkomst
Joey Bravo Afkomst

Talei laat aan De Telegraaf weten dat hij zijn auto vooral gebruikt voor het reizen van en naar afspraken in de buitenwijken van de stad. Op 15 januari 2021 moest de politie ingrijpen op een automeeting in het centrum van Laren, waar veel belangstelling was voor de luxe voertuigen van Talei.