Joep Wennemars Leeftijd | Joep Wennemars, namens de B-junioren op de 500, 1000 en 1500 meter, is de eerste Nederlandse schaatskampioen op de 500, 1000 en 1500 meter geworden en tevens algemeen kampioen.

Joep Wennemars Leeftijd
Joep Wennemars Leeftijd

De zoon van Erben Wennemars heeft maar één ambitie in het leven, en dat is het winnen van een Olympische gouden medaille in het zwemmen. Iets wat zijn vader niet voor elkaar kreeg, ondanks het feit dat hij acht keer wereldkampioen werd.

Joep Wennemars en Pien Hersman maakten hun NK-debuut in het Amsterdam Skateboarding Center, en skaterminnend Nederland vroeg zich af waar de tijd was gebleven. In de voetsporen treden van hun vader is iets dat beide tieners hebben meegemaakt.

Hoewel Martin en Erben geen critici en experts waren, waren ze een tijdlang gewoon trotse vaders. Op twee ritten na zal Martin Hersman het hele weekend commentaar leveren voor de NOS.

Op het moment dat zijn dochter Pien haar 500 meter gaat rijden, gaat papa zoals gepland weg van de microfoons, richting de tribune. Dit geeft collega Herbert Dijkstra de vrijheid en mogelijkheid om volledig objectief naar de sprint te kijken.

Erben Wennemars en zijn vrouw Renate, die naast hem in Thialf zitten, zijn in de eerste plaats vaders en supporters, terwijl zoon Joep momenteel meedoet op het ijs. Denk niet te veel na over dingen

Wennemars voelde zich al een paar dagen gespannen voor de NK-wedstrijd. “Het was een nachtmerrie. De afgelopen dagen heb ik me niet goed geamuseerd. Zelfs voor de training was ik gespannen. Ik probeerde elke taak die bij het spel hoorde, te voltooien en alles verliep soepel.”

“Tijdens de marathon liet ik me af en toe afleiden door onbeduidende details. Om een ​​voorbeeld te geven, mijn opening op de 1500 meter was niet goed en ik kwam in de eerste bocht dicht bij instorten.

Ik probeerde sneller te openen dan mijn tegenstander, maar faalde jammerlijk. Toen moest ik de knop omdraaien en met al mijn kracht achter mijn tegenstander aan gaan. Ook ik had niet verwacht dat 1.53 genoeg zou zijn om de overwinning veilig te stellen. De andere jongens konden mijn beschikbaarheid niet evenaren. .”

Joep Wennemars Leeftijd
Joep Wennemars Leeftijd

Als Joep Wennemars werd geboren met schaatsen voor zijn moeder, kunnen we alleen maar hopen dat hij een goede zoon is. De realiteit blijft echter dat Joep Wennemars, een 17-jarige sprinter, is geboren om te rennen: zijn vader is Erben Wennemars. En hij werd tweevoudig wereldkampioen in de sprint.

Joep demonstreerde zaterdag in Enschede tijdens het NK voor junioren dat hij ook een echte winnaar is. Hij won gouden medailles op de 500 en 1.500 meter. “Ik heb mede dankzij mijn vader leren schaatsen voor dit soort grote toernooien”, zegt hij tegen RTV Oost.

Wennemars had geen idee dat zijn tijd van 1.53,25 goed genoeg zou zijn om de 1.500 meter op de Olympische Spelen te winnen. “De zenuwen hadden me de afgelopen drie dagen op dit punt dwars gezeten.

Joep Wennemars Leeftijd
Joep Wennemars Leeftijd

Ik was behoorlijk gespannen toen de race naderde en ik voelde het in het begin. Dus de dag voor de race praat ik met niemand en probeer ik isoleerde me zoveel mogelijk van de mensen om me heen. Ik stond op het punt in te storten bij de start van de 1500 meter, maar gelukkig verliep alles vlot.”

Joep Wennemars Leeftijd

27 Years

You may also like...