Joep Schreuder Ziekte | Joep Schreuder is een Nederlandse fotograaf die sinds 2001 bij NOS Studio Sport werkt. Daarnaast stond hij ook model voor TV&Co, een regionale televisiezender in de provincie Noord-Brabant. Op deze plek ontmoette hij een groep programmeurs die nu laat op de avond in tv-shows verschijnen.

Joep Schreuder Ziekte
Joep Schreuder Ziekte

Schreuder onderscheidt zich door zijn talrijke internationale reportages over grote voetbaltoernooien, zoals die in Zuid-Afrika (2010), Polen (2012), Brazilië (2014) en Nederland.

De tekens bevinden zich niet alleen in de buurt van het voetbalveld, ook de gebeurtenissen rond het voetbalveld worden door Schreuder in zijn geschriften belicht.

Ook werkt hij op zondagmiddag als gastheer bij Eredivisiestadions waar hij live trainers, bestuurders en volleyballers naar het speelveld begeleidt.

Joep Schreuder is voor veel voetbalfans een bron van grote frustratie geworden. Aan het einde van de persconferentie probeerde de NOS-verslaggever de nieuwe trainer van Anderlecht op te winden, maar veel kijkers reageerden boos op het ongepaste gedrag van de verslaggever.

In het programma Head Pieces spreken bekende persoonlijkheden uit de Nederlandse voetbaljournalistiek met Voetbalzone over hun werk en professionele leven.

Door middel van anekdotes geven ze een kijkje in de mediawereld, die vol is van perskamers, omroepen en strakke deadlines. Tijdens de zesde aflevering wordt sportverslaggever Joep Schreuder van de NOS uitgenodigd om samen met Justus Dingemanse in zijn kantoor aan de Hofman Utrecht te komen zitten.

De uitzending omvat een verdere bespreking van zijn zorgen over ‘de steeds groter wordende kloof’, zijn voorkeur voor ‘voetballers met een rafelig randje’, zijn botsing met Zlatan Ibrahimovic, zijn parodie in de TV Kantine en zijn verzet tegen de ‘voor-iedereen’-single prijs samenleving.

Joep Schreuder Ziekte

Volgens het aantredende kabinet wordt het ontslagrecht versoepeld, wat verschrikkelijk nieuws zal zijn voor Joep Schreuder. Het is mogelijk dat de sportverslaggever op elk moment wordt ontslagen.

Sportverslaggever en expert Flemmo te Gader meent dat Schreuder betere tijden heeft gekend: “Sinds 2001 verkeert Joep in slechte vorm, bijna vanaf het moment dat hij in dienst was, om het anders te zeggen.

Als het haalbaar wordt om binnenkort mensen te ontslaan toekomst denk ik dat Joep de eerste zal zijn die wordt ontslagen. Sportmedia is een vrij slappe industrie, maar als je echt niet in staat bent om op wat voor manier dan ook bij te dragen, moet je na ongeveer 15 jaar vertrekken.”

Joep Schreuder is een frequente bezoeker van dit etablissement. Joep maakt vijf keer per week een korte wandeling in het bos, waarna hij zich ontspant met een kopje koffie in een van de boscafés. Om te reflecteren op zijn eerdere werk. Bovendien gaat hij door terwijl hij op zijn buik klopt, hij wil in vorm blijven.

De regionale televisiezender TV&Co werd in 2001 door hem opgericht, die aan de slag ging als leerkracht voor kinderen met een psychiatrische problematiek.

Tegelijkertijd begon hij te werken als sportverslaggever voor de Norwegian Broadcasting Corporation. Naast: “Schrijf dit maar eens op”, werd dit alles bereikt zonder enige journalistieke opleiding of ervaring.

“Als je iets echt wilt, moet je ervoor gaan.” aanpakken. Durf anders te zijn. “Mijn vader heeft me geleerd hoe belangrijk het is om altijd nieuwsgierig te zijn.”

TV&Co hield zich vooral bezig met de provincie Noord-Brabant. Joep verliet de zender in 2007, maar gelooft nog steeds in de potentie van regionale televisie, zeker in deze tijd van globalisering:

“Zeker in deze tijd van globalisering. Mensen zijn geïnteresseerd in wat er in hun eigen achtertuin gebeurt.Dat Hélène als televisiepresentatrice in haar eigen onderhoud kan voorzien, is vooral te danken aan de inspanningen van NOS-verslaggever Joep Schreuder.

In oktober 2004 was ze betrokken bij een tragisch hockeyongeval en hij was degene die haar ontdekte. Hélène speelde op dat moment uit voor de Bredase club Push toen ze met haar hand door de bal werd geraakt. Als gevolg van de verwonding is een deel van haar pink afgescheurd.

Toen ze na het ongeval door de NOS werd geïnterviewd, zag Joep haar kunnen voor de camera en bood haar een baan aan bij zijn regionale televisiestation, TV&Co.

Joep Schreuder Ziekte
Joep Schreuder Ziekte

‘Destijds hadden Hélène en Joep een relatie’, aldus een persoon die met Story sprak. ‘ Hélène maakte gebruik van de kans die Joep haar gaf op journalistiek gebied. Hélène deed alsof ze smoorverliefd was op Joep, maar dat deed ze gewoon om meer drugs te krijgen.