Jennie Lena Ziek | Jennie Willemstijn, beter bekend onder haar artiestennaam Jennie Lena, is een Nederlandse zangeres en songwriter die in Nederland is geboren.Jennie Lena’s vader, die 38 was op het moment van zijn dood, was een zanger die meedeed aan The Voice of Holland. Woensdag overleed hij abrupt.

Jennie Lena Ziek
Jennie Lena Ziek

Toen Jennie het tragische nieuws in Los Angeles vernam, vloog ze meteen terug naar Nederland, waar ze de rest van de week zal doorbrengen.

Eindelijk kon ze gaan en werd ze op de hoogte gebracht van het vreselijke nieuws in de Verenigde Staten. Ze probeert zo snel mogelijk terug te keren naar haar geboorteplaats. Mijn vader is vanmiddag overleden en ik was er kapot van toen ik vanmiddag vernam dat hij is overleden.

Momenteel ben ik op reis naar Nederland”, schrijft Jennie. “Beste vader, ik ga je heel erg missen. Je was de meest liefhebbende vader die een kind zich kan wensen. U heeft bij tal van gelegenheden uw bewondering voor mij uitgesproken. Ik kan niet geloven dat je spoorloos verdwenen bent. ‘Ik zal je aanbidden tot het einde der tijden.’

Zangeres Jennie Lena had in Los Angeles de tijd van haar leven met populaire blogger Perez Hilton, maar haar ‘American Dream’ werd vernietigd toen ze hoorde dat haar vader onverwachts was overleden.

Vader van kandidaat The Voice of Holland was al geruime tijd ziek voordat zijn zoon ziek werd. Jennie was oorspronkelijk van plan om naar Los Angeles te reizen, maar ze moest de reis twee weken uitstellen vanwege de gezondheid van haar vader. Nu kan Jennie eindelijk gaan.

Daarna stapte ze op het vliegtuig naar Amerika, waar ze vanaf het eerste uur een fan tegenkwam, blogger Perez Hilton.Besloten werd dat Jennie in de nabije toekomst verder zou werken aan haar nieuwe album met een aantal muzikanten en producers die haar onder andere door Perez waren aanbevolen om het af te maken.

“Ik heb een heel gezellige dag gehad.” Mijn moeder belde net toen ik in slaap wilde vallen, maar het was acht uur ‘s ochtends in Nederland, dus ik kon de telefoon niet opnemen. “Ik stond perplex waarom ze zo vroeg had gebeld”, bekent de zangeres aan Humberto Tan.

Jennie Lena Ziek
Jennie Lena Ziek

De Rotterdamse Talent Night kende haar de titel in 2007 toe. Haar optredens in de Verenigde Staten in het Apollo Theater in Harlem, New York City, en andere optredens in Azië vonden ook rond deze tijd plaats. Van 2003 tot 2007 maakte ze deel uit van de band Food for Funk, die toen in Amsterdam was gevestigd.

Jennie begon met het studeren van Theaterkunsten toen ze 25 jaar oud was, en koos er toen voor om zich alleen op muziek te concentreren. In 2009 begon ze achtergrondzang te zingen voor Anouk, en het duurde niet lang voordat ze haar eigen liedjes begon te schrijven en op te nemen, waarmee ze de weg vrijmaakte voor zichzelf als onafhankelijk artiest.

Het album ‘Monsters’, dat ze zelf schreef, kwam uit in 2010; het jaar daarop bracht ze nog een album uit, getiteld ‘Life’s Like a Chox of Bogglets’.

Zodra ze werd herkend, begonnen de dingen in een razend tempo in haar richting te gaan. Naast het verschijnen op populaire nationale televisie- en radioshows in Nederland, heeft Jennie ook geopend voor Joss Stone, die haar uitnodigde om voor hem te openen tijdens zijn internationale tour nadat ze haar video’s op internet had gezien en haar had uitgenodigd om met hem op te treden.

Na die reis begon Jennie aan haar eigen tournee, die haar naar vele grote steden in Europa, Azië en de Verenigde Staten bracht, waaronder het iconische Apollo Theater in Harlem, New York City, en andere locaties.

In de Verenigde Staten ontmoette Jennie de bekende blogger Perez Hilton, die haar donderdagavond vroeg op zijn verjaardagsfeestje. Op zijn show heeft ze twee nummers uitgevoerd.

Een video van Jennie’s verschijning op The Voice, waar ze hulp kreeg van Perez Hilton, ging viraal. Toen de openingsnoten van haar optreden werden gespeeld, draaiden alle juryleden van The Voice hun stoelen om. Uiteindelijk werd Jennie in de kampioenswedstrijd verslagen door Maan.

In 2014 werd haar akoestische versie van Katy Perry’s Firework gebruikt als soundtrack voor de film The Interview, die in hetzelfde jaar werd uitgebracht.

Perez Hilton, een Amerikaanse blogger, beweerde op zijn site dat het de beste auditie was voor een zangwedstrijd die hij ooit had meegemaakt.

In 2016 werd Jennie gevraagd om samen te werken met de veelgeprezen vintage band Postmodern Jukebox uit Los Angeles aan een videoclip en om hen te vergezellen op een concerttour. Jennie is de eerste Europese artiest met wie ze hebben samengewerkt.

Jennie Lena Ziek
Jennie Lena Ziek

De videoclip voor het nummer You Give Love a Bad Name verscheen in de Top 10 van de Amerikaanse iTunes Jazz Charts en is sinds de release miljoenen keren bekeken. In mei van dit jaar werkte ze met hen samen aan nog twee tracks.

You may also like...