Jelle Klaasen Afkomst | “The Cobra” is de bijnaam die wordt gegeven aan Jelle Klaasen, een professionele darter die deelneemt aan Professional Darts Corporation (PDC)-toernooien. In 2006, op 21-jarige leeftijd, werd hij de jongste winnaar van het World Darts Championship ooit en werd hij de jongste darter ooit.

Jelle Klaasen Afkomst
Jelle Klaasen Afkomst

Jelle Klaasen is een bekende darter in Nederland. Hij werd geboren op 17 oktober 1984 in Alphen, Noord-Brabant, Nederland, en zijn geboorteplaats is Alphen.

Vermeld op Buzzlearn.com als een succesvolle darter geboren in het jaar 1984, wordt Jelle als volgt beschreven: Hij staat ook op de lijst van de rijkste mensen van Nederland. Zijn voornaam is ‘Jelle’ en zijn achternaam is ‘Klaasen’. Hij komt uit Nederland.

Klaasen werd op 15 januari 2006 de jongste wereldkampioen darts in de geschiedenis, toen hij landgenoot Raymond van Barneveld versloeg in de finale van het BDO Wereldkampioenschap 2006 met een score van 7 sets tot 5. Klaasen was 21 jaar en 90 dagen bij de tijd.

Op weg naar de finale versloeg hij onder meer Shaun Greatbatch en de nummer één van de wereld Mervyn King. Omdat hij niet eens een BDO Tour-ranglijst had toen de competitie begon, werd hij beschouwd als een 100-1 buitenstaander om het kampioenschap te winnen.

Tijdens het Wereldkampioenschap 2007 keerde Klaasen terug naar de Lakeside om zijn Wereldkampioenschapstitel te verdedigen. Klaasen kwam in het toernooi als een ongeplaatste speler na een slechte vorm, en hij nam het op tegen de geplaatste Co Stompé, waarbij de uiteindelijke winnaar Martin Adams in ronde twee wachtte als hij zou winnen.

Jelle Klaasen Afkomst
Jelle Klaasen Afkomst

Klaasen werd de zesde titelverdediger die verloor in de eerste ronde van zijn titelverdediging en viel in drie sets van landgenoot Stompé op nul in de eerste ronde.

Ondanks het feit dat Klaasen destijds lager was gerangschikt, werd de overwinning als een verrassing beschouwd omdat Stompé de afgelopen vier jaar niet had gewonnen op de Lakeside.

Voor het WK van 2006 werkte hij voor een uitzendbureau in Nederland, maar nu heeft hij besloten zich volledig aan het darten te wijden. Hij wordt gesponsord door Keukenconcurrent, een in Nederland gevestigd bedrijf dat inbouwkeukens maakt voor de binnenlandse markt.

In zijn thuisland heeft Klaasen een aantal Open-evenementen gewonnen, met name de Alkmaar Open, hoewel hij nog een groot BDO/WDF Open-evenement heeft gewonnen.

Tijdens de Finse Open in maart 2006 eindigde hij als runner-up, verloor in de finale van Martin Atkins met een score van 6 sets tot 2. Tijdens het seizoen 2006 ging hij ook door naar de kwartfinales van de Swiss Open en de Denmark Open .

Als wereldkampioen mocht hij deelnemen aan de World Darts Trophy 2006 in zijn geboorteland, maar hij werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Tony Eccles, die hem met 0-3 versloeg.

In 2007 bereikte hij de tweede ronde van de PDC Wereldkampioenschappen door verdedigend wereldkampioen Raymond van Barneveld met 3-1 te verslaan. Hij verloor toen in de tweede ronde van Andy Hamilton.

Daarnaast nam hij deel aan de 2006 International Darts League, waar hij 13-voudig wereldkampioen Phil Taylor met 7-6 versloeg in zijn laatste groepswedstrijd, hoewel zijn prestaties niet genoeg waren om hem een ​​plek in de knock-outfase te bezorgen.

Jelle Klaasen Afkomst
Jelle Klaasen Afkomst

Hij versloeg Andy Fordham en Dick van Dijk in zijn eerste twee groepswedstrijden, maar hij werd verslagen door Martin Adams, Shaun Greatbatch en Colin Lloyd in zijn andere drie ontmoetingen.

You may also like...